Hopp til innhold

Nordmann inn på Billboard-lista

Cashmere Cats nyeste låt er en av USAs 100 mest populære. – Jeg tror Cashmere Cat kan bli et av Norges mest kjente musikknavn i USA, sier musikkjournalist Gisle Stokland.

Pstereofestivalen 2013 - Cashmere Cat

I VINDEN: Cashmere Cat nyeste låt er blant USAs 100 mest populære. Bildet er tatt under en konsert på Pstereofestivalen i Trondheim i 2013.

Foto: Hans H. Bjørstad

Singelen «Adore», hvor superstjernen Ariana Grande bidrar med vokal, debuterer på 93. plass på Billboard Hot 100. Det melder Chart News på Twitter.

Laster Twitter-innhold

Listen rangerer USAs mest populære låter basert på fysisk- og digitalt salg, streaming og radiospilling.

– En absurd bragd

Cashmere Cat, eller Magnus August Høiberg som han egentlig heter, begynner for alvor å skaffe seg et navn i USA.

Elektronikaartisten produserte en av låtene på Ariana Grandes «My Everything», som toppet Billboards albumliste i fjor. I tillegg har han produsert «Wolves» for Kanye West, en låt som muligens kommer på rapperens neste album.

– At Cashmere Cat har produsert åpningssporet på Kanye Wests album er en absurd bragd, sier Gisle Stokland, som tidligere jobbet i Billboard og nå driver nettstedet 730.no.

– Lover godt

Gisle Stokland foran Billboard-skilt

Gisle Stokland er eier av 730 og programleder for VGTVs «Bring on the Night». Han tror Billboard-plasseringen til Cashmere Cat vil føre til at flere radiostasjoner vil spille låta.

Foto: privat

Musikkjournalisten tror Cashmere Cat kan bli et av Norges mest kjente musikknavn i USA. Men han har fremdeles et stykke å gå, mener Stokland.

– Til tross for at Cashmere Cat har masse respekt fra amerikanske artister og produsenter, og selv om han selger ut konserter over hele USA, så er han fortsatt relativt undergrunn. Selvfølgelig hjelper det stort at superstjernen Ariana Grande gjester låten, men det er likevel hans låt, og den har ikke like stor push som en offisiell Ari-singel.

– At den likevel er inne på Billboard Hot 100 lover godt, og det gjør at flere radiostasjoner tør å satse på den. Magnus er altså inne i en god sirkel, og det blir spennende å se hvor langt opp låten hans vil nå.

Cashmere Cat turnerer for øyeblikket med Ariana Grande i USA, og spiller i Boston i morgen. Hans manager, Vegard Waske, sier følgende om listeplasseringen:

– Veldig hyggelig med Billboard, men har egentlig ikke så mye mer å tilføye. Vi setter uansett pris på støtten og interessen, skriver han i en mail til NRK.

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)