Nordlandstrompeten

Han har jobbet i Norgesglasset fra tidenes morgen og reist havnelangs rundt jorda og samlet glimt i øst og vest. Bjørn Vang er verdensborgeren i Bodø - vårt svar på Nordlands trompet.

Bjørn Vang
Foto: Ivar Jensen / NRK

Bjørn Vang i P1 Norgesglasset

Bjørn Vang.

Foto: Ivar Jensen / NRK

Tidvis har Bjørn noe på hjertet, og når han har det, kommer det som regel en kommentar eller et kåseri ifra nord. Derfor har vi laget denne samlesiden, og her vil vi legge ut Vangs ytringer når de kommer.

Hør de siste kåseriene fra Bjørn Vang: Nordlandstrompeten

Norgesglasset NRK P1

 

Kulturstrøm

  • Politianmelder arrangør

    Ex-arrangøren av Gausdalfestivalen blir anmeldt av Vassendgutanes manager Alf Aarseth etter en konsert i Gausdal i mars. Arrangørens selskap begjærte oppbud fire dager etter konserten, og har ikke betalt regninger på over 100.000 kroner.

    Vassendgutane
    Foto: Oyvind Eide
  • Fjerner ikke minnesmerke

    Islamsk fellesråd har bedt Stavanger kommune fjerne eller endre platen tilegnet fredsprisvinner Muhammad Yunus fordi han deler navn med profeten. Flere installasjoner for fredsprisvinnere er nedfelt i bakken i sentrum. Byens ordfører Christine Sagen Helgø (H) vil ikke ta bort den omstridte bronseplaten. – De handler om fredsprisvinnerne og har ingen tilknytning til profeten Muhammad, sier hun. (NTB)