Nordlandstrompeten

Han har jobbet i Norgesglasset fra tidenes morgen og reist havnelangs rundt jorda og samlet glimt i øst og vest. Bjørn Vang er verdensborgeren i Bodø - vårt svar på Nordlands trompet.

Bjørn Vang
Foto: Ivar Jensen / NRK

Bjørn Vang i P1 Norgesglasset

Bjørn Vang.

Foto: Ivar Jensen / NRK

Tidvis har Bjørn noe på hjertet, og når han har det, kommer det som regel en kommentar eller et kåseri ifra nord. Derfor har vi laget denne samlesiden, og her vil vi legge ut Vangs ytringer når de kommer.

Hør de siste kåseriene fra Bjørn Vang: Nordlandstrompeten

Norgesglasset NRK P1

 

Kulturstrøm

 • Filmkomponist skaper BMW-lyd

  Det tyske bilselskapet BMW lanserer sin nyeste elbil i dag, og denne gangen er en komponist med på laget. Hans Zimmer, som er en av verdens mest kjente filmmusikkomponister har nemlig designet lydbildet inne i bilen. Elbiler er nesten helt lydløse, og mange savner de lydene de er vant til. BMW-eiere får nå valgfri billyd laget av mannen bak musikken til blant annet «Løvenes Konge» og «Pirates of the Carribean».

  BMW
  Foto: CHRISTOF STACHE / AFP
 • Mariss Jansons er syk

  Oslo Filharmoniens tidligere sjefdirigent og en av verdens mest ettertraktede dirigenter avlyser alle sommerens planlagte konserter av helseårsaker. Jansons skulle blant annet ledet flere konserter under årets Salzburg Festival og under BBC Proms. Jansons (76) har også tidligere hatt utfordringer med helsa. (slippeddisc)

  Mariss Jansons
  Foto: Sigi Tischler / AP
 • Nytt festivalsamarbeid

  Nordlysfestivalen i Tromsø og samtidskunstfestivalen Ilios i Harstad inngår samarbeid. – En av grunnene er at det har blitt for dyrt å få orkestre og artister nordover til kun en festival, sier leder av Iliosfestivalen, Anders Eriksson.

  Sisu
  Foto: Martin Mortensen / NRK