Utdeling av Nordisk Råds priser 2018. En feiring av det beste fra nordiske kulturuttrykk og miljø med en festsending fra Den Norske Opera & Ballett i Bjørvika. Musikalske høydepunkt fra Susanne Sundfør, Dagny, Jarle Bernhoft, Marja Mortensson, Jan-Erik Gustafsson, Operakoret og KORK. Prisutdelere er blant andre: Statsminister Erna Solberg og H.K.H Kronprinsesse Mette-Marit. Programledere: Linda Eide og Hans-Olav Brenner.

Nordisk prisgalla 2018

Oppsummert

Velkomen til Nordisk prisgalla som blir feira med eit forrykande show i Den Norske Opera og ballet i Oslo. Prisar skal delast ut i kategoriane litteratur, barnelitteratur, musikk, film og miljø. NRK.no følgjer utdelinga direkte her frå 19:45 – 20:55.

Kulturstrøm

  • Scenerøyk gjør musikere syke

    Én av fem musikere i orkestergraven hos Den Norske Opera og Ballett blir sykemeldt på grunn av røyk som brukes som effekt på scenen, skriver Klassekampen. Flere mener de har utviklet astma i voksen alder fordi de blir utsatt for store mengder scenerøyk.

  • Krigshelt i Brage-nominert bok døde

    Norges siste grenselos, Åge Aulie, døde onsdag. Han var hovedinformant for boka «Grenselosene» av Hege Kofstad. Aulie deltok aktivt i boklanseringen med godt besøkte foredrag. Han rakk å oppleve at boka ble nominert til Brageprisen. Aulie begynte som grenselos som åtteåring og ble 85 år gammel.

  • Markusplassen stengt grunnet flom

    Ordføreren i Venezia, Luigi Brugnaro, har valgt å stenge Markusplassen som følge av den høye vannstanden i byen. Han mener storflommen er en helserisiko for innbyggerne og anbefaler folk å unngå å reise. Vannstanden er nå 153 cm over normalnivå.