NRK Meny
Normal

Nora vant Stjernekamp: – Var klar til å hedre Reidun

Årets vinner av Stjernekamp ble Nora Foss Al-Jabri. Hun er tredje kvinne som vinner, og 18-åringen er den yngste vinneren i den tre år lange Stjernekamp-historien.

Her får Nora vite at hun vinner Stjernekamp

Her får Nora vite at hun vinner Stjernekamp

Foto: Julia Naglestad / NRK

Nora synger sin egen låt «Berlin Wall»

Nora imponerte med sin splitter nye låt, Berlin Wall.

Foto: Julia Naglestad /NRK

– Det er helt sykt, jeg har det helt fantastisk!

Det er 18 år gamle Nora Foss Al-Jabris første reaksjon når NRK.no snakker med henne rett etter at hun har fått vite at hun har vunnet Stjernekamp 2014. Det har vært tøffe uker for Stjernekamp-finalistene, og til slutt ble en vinner kåret.

– Jeg var klar til å hedre Reidun, ikke minst hadde jeg ikke trodd dette for ti uker siden. Det er uvirkelig og stort! Det betyr alt. Det er en drøm jeg ikke trodde jeg hadde, men når jeg fikk sjansen til å være med ble drømmen min å vise hva jeg kunne, og til slutt vinne hele greia, sier hun.

– Når skjønte du at du kunne nå helt til topps?

– Argentina-låta var den låta som fikk meg til å få motivasjon til å kjempe enda hardere. Så kanskje etter den, sier hun.

Nå skal Nora, som fortsatt går på videregåend skole, tilbake til hverdagslivet. Men det blir fortsatt jobbing med musikken.

– Jeg skal tilbake igjen på skolen og så skal jeg jobbe knallhardt med musikken og elske det jeg driver med.

(Saken fortsetter etter bildet)

En glad Nora har vunnet Stjernekamp

En glad Nora etter at hun har vunnet Stjernekamp

Foto: Gabrielle Graatrud / NRK

– Drømte om å vinne

Reidun ble en god nummer to etter å ha imponert gjennom hele sesongen, og er ikke skuffet over å ikke vinne, selv om det var drømmen.

– Jeg er glad og lettet og jeg føler at jeg har vunnet veldig mye på å være med på Stjernekamp, selv om jeg ikke stod igjen som den ultimate entertaineren. Det er helt i orden, jeg var forberedt på at det var sjanser for at jeg ikke skulle vinne, så dette kom ikke som et sjokk i det hele tatt, sier hun til NRK.no.

– Jeg har lært at man må prøve noe nytt, men at jeg likevel kan stole på mine kunstneriske valg. Jeg har lært mye.

Hva kommer du til å savne?

Det kommer til å bli litt tomt i kommentarfeltet på Facebook. Men jeg skal kaste meg inn i nye arbeidsoppgaver med en gang og ut på en liten juleturné, og så turnere i mitt eget navn, og håper at folk vil komme å høre meg synge, sier hun.

At Nora står igjen som en vinner synes Reidun er fortjent.

– Jeg drømte om å vinne Stjernekamp, det hadde vært fantastisk. Men jeg skjønner at Nora gikk av med seieren, fordi hun er så populær, har så gjennomslagskraft, er ung og hun er virkelig et stjerneskudd. Jeg synes hun fortjener det, og jeg Norge fortjener Nora. Men jeg håper at folk vil huske meg og, og det tror jeg de vil, sier hun.

(Saken fortsetter etter bildet)

Reidun synger I Will Always Love You

Reidun avsluttet stort, med å synge I Will Always Love You.

Foto: Julia Naglestad / NRK

– Gjør ferdig skolen!

Fjorårets vinner Silya synes begge de to finalistene var verdige vinnere i kveld, og mener det kunne vippet begge veier.

– Jeg tenker at begge to var helt fantastiske, det kunne vippet begge veiene. Nora har vokst fantastisk som artist disse ti ukene. Reidun er en fullverdig artist, men jeg synes det var gøy at Nora som er så ung gikk av med seieren, sier hun.

Hva tenker du om å gi Stjernekamp-vinner-tittelen videre?

– Det er helt greit, jeg føler jeg alltid vil være en del av denne familien uansett. Å gi krona eller stafettpinnen videre til en fantastisk artist som Nora er flott. Jeg vil ikke være Stjernekamp-Silya for alltid. Jeg er bare Silya.

Hva er ditt siste råd til Nora?

– Hun bør være selektiv til hva hun sier ja til, for hun kommer til å få mange tilbud. Hun bør gjøre de tingene hun virkelig har lyst til, og ikke føle at hun må være med på alt. Hun må nyte det, men også smi mens jernet er varmt. Og gjør ferdig skolen!

Taket lettet i Gjøvik

Hvor stor prosentandel av stemmene Nora fikk vites ikke, men at hun har mange fans er helt sikkert. Jenta fra Gjøvik har engasjert lokalbefolkningen, og rundt 250 møtte opp og fulgte Stjernekamps finalesending i den største salen på Gjøvik kino.

– Taket lettet da Nora vant, kan Marte Skoglund i Gjøvik kommune melde.

Publikum på Gjøvik kino fulgte Stjernekamp

Jubelen ville ingen ende ta i Gjøvik da Nora vant.

Foto: Marte Skoglund

Kulturstrøm

 • Anti danket ut Snøhetta

  Anti vant konkurransen mot blandt andre Snøhetta om å bli Posten Norges nye designbyrå. Kommunikasjonsdirektør Elisabeth Gjølme i Posten Norge sier at Anti skal bidra med strategisk merkevare- og designutvikling. Posten har ambisjoner om å komme med flere nye tjenester sier Gjølme, og disse må fanges opp i Postens uttrykk visuelt og merkevaremessig. (Kampanje)

  Laster Twitter-innhold
 • Inviterte til intervju på «Reddit»

  Forfatteren Jo Nesbø inviterte brukerne av nettsamfunnet «Reddit» til å spørre ham om hva som helst. Under intervjuet kommer det fram at han ønsker å skrive om hvordan informasjonen vi mottar blir filtrert og forandrer måten vi ser på verden.

  Jo Nesbø
  Foto: Hilde Bjørnskau / NRK