NRK Meny
Normal

Nora og Reidun til finalen i Stjernekamp

Nora Al-Jabri og Reidun Sæther gikk videre i Stjernekamp lørdag kveld. De er dermed med i finalen. De slo ut Jørn Hoel.

Reidun og Nora gikk videre i Stjernekamp

Nora og Reidun idet det ble klart at de var videre til årets Stjernekamp.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Ti deltakere var blitt til tre. Og lørdag kveld måtte enda en artist se seg slått ut rett før den store finalen. Etter en real danseband-aften i tillegg til låter stemt frem av publikum måtte Jørn takke for seg.

– Det er fortjente artister som står i finalen, sier Jørn Hoel.

SE I NETT-TV: Stjernekamp

Tredje jente-finale på rad

I de to foregående Stjernekamp-sesongene har det også vært jente-finaler. Reidun, som er halvt gudbrandsdøl, er utrolig glad og beæret over at folk har stemt henne til finalen.

– Det er litt uvirkelig akkurat nå. Det betyr mye for meg både personlig og for karrieren min. Jeg blir nesten litt rørt, sier hun til NRK.no.

Hun skal gjøre sitt aller beste for levere et skikkelig bra show neste lørdag, og mener det er en seier i seg selv å være i finalen.

– Selvfølgelig skal jeg gi alt, og selvfølgelig vil jeg vinne! Nora er en veldig sterk konkurrent, og det er en ære å stå på scenen sammen med henne, sier Reidun.

Nora Jabri synger danseband på Stjernekamp

– Låten er helt fantastisk, og jeg hadde det så gøy! Jeg er oppvokst med denne sangen, sa Nora etter opptredenen.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Nora, som kommer fra Gjøvik, syntes det var vondt å vente på resultatet, men kunne slippe gleden løs da hun var den første finalisten som ble ropt opp.

– Det er helt sykt, det er det første jeg kan tenke på. Jeg kunne ikke be om en bedre konkurrent enn Reidun, hun er helt fantastisk, sier Nora til NRK.no.

– Kommer du til å få sove i natt?

– Nei, det tror jeg virkelig ikke!

Ville bli ny danseband-konge

Jørn hadde før kveldens runde ikke et veldig stort forhold til dansebandmusikk. Og valget falt på den for mange kjente «Jag vil vara din, Margareta». Han satte stor pris på rådene ukas sjangerekspert Rune Rudberg ga ham før opptredenen. Målet var å bli ny danseband-konge.

Dommerpanelets faste medlem Mona B. Riise syntes Jørn var overbevisende.

– Man hørte bluesstemmen, men det var fint. For meg var dette danseband. Absolutt underholdende, sa Mona etter opptredenen.

Jørn Hoel røk ut av Stjernekamp

Jørn ga alt i semifinalen, men det holdt ikke helt til siste runde av konkurransen neste lørdag.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Thomas Felberg innrømmet at han har sittet mange netter og sett på danseband-jukeboks. Han mente Jørn hadde gjort et kult låtvalg. Ifølge Jørn har valget hatt både positive og negative sider den siste uka.

– Det som er marerittet med en så catchy låt er at alle går rundt og synger den, sa han, og la til:

– Jeg har hatt enorm respekt for dansebandmusikere. De reiser land og strand og jobber hardt. Man blir veldig glad, det er helt fantastisk.

Imponerte med Rune Rudbergs største hit

Rune Rudberg fikk sitt gjennombrudd med «Ut mot havet». Han mente låten fikk et nytt gjennombrudd med Nora.

Alle semifinalistene og programleder i Stjernekamp på scenen

Lørdag kveld var det duket for semifinale, og det var Nora og Reidun som stakk av med finalebillettene.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Hun valgte låt til danseband-sjangeren før hun visste hvem som skulle være coach. Derfor kjente hun ekstra på at hun måtte gjøre både Rudberg og hans fans stolte. Men det viktigste var å ha det gøy.

– Du kommer inn her og leverer. Du er rolig og avslappa og synger helt rått. Jeg ble veldig stolt, og det er jeg sikker på at Rune Rudberg-fans er og, sa Rune etter Noras opptreden.

Ifølge Thomas var det var et danseband-øyeblikk.

– Dette synes jeg var veldig gøy, Rett på sak, det lyser selvtillit. Du kommer ut og gjør sangen til din egen. Det slår meg hvor fin låten er. Du og bandet kler hverandre godt.

En ny side av seg selv

Reidun Sæther synger danseband i Stjernekamp

Reidun så på danseband som en morsom utfordring, og koste seg på scenen.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Reidun gledet seg til å vise en ny side av seg selv med danseband.

– Jeg så på danseband som en stor og morsom utfordring. Det er ikke rom for nerver i danseband, det er bare veldig, veldig happy.

Hun hadde for anledningen valgt den svenske låten «100 %». Og nettopp det mente dommer Thomas at det ble.

– Det var veldig godt å se en litt lettere side av Reidun. Du synger låten kjempebra. Dette var fint danseband. Jeg blir glad og får lyst å bevege meg, sa han etter opptredenen.

– Råere toner skal du lete lenge etter

For første gang i historien fikk publikum stemme frem låtene artistene skulle synge. Det syntes de tre gjenværende artistene var litt skummelt.

Jørn ble tildelt Joe Cockers versjon av Beatles-låten «With a Little Help from My Friends». Mona ble mektig imponert.

– Råere tone skal du lete lenge etter. Jeg var redd ting skulle komme ut fra inni kroppen din. Det var helt vilt, du ga jo alt! Jeg følte at jeg var i en gospelsal og du var besatt. Det rocke/soul-beistet ditt må få være fritt vilt, sa hun til Jørn etter opptredenen.

Thomas mente det var en pangstart.

– Det er en perfekt låt for stemmen din. Du kan ikke gå tilbake etter dette. Dette var kjempebra, du gjør låten som den skal gjøres.

– For en nerve!

Nora likte alle tre sangene det stod mellom. Publikums valg falt på «Royals» av Lorde. Det ble hun glad for. Med et barnekor i ryggen gjorde hun ifølge Thomas sin beste Stjernekamp-opptreden.

– For en nerve, jeg er nesten satt ut. Her er det selvtillit i bøttespann, sa han etter opptredenen.

Mona var enig, hun mente det var perfeksjon.

– Jeg fikk så frysninger, og det var så bra! Dette er jo ikke en sangkonkurranse, og dette var en magisk forestilling. Dette var ekstremt bra.

Sjangercoach Rune hadde heller ingenting å utsette.

– Du leverer gang etter gang. Du er stor stjerne.

Nora synger Royals i Stjernekamp

Nora imponerte med låten «Royals» valgt av publikum.

Foto: Julia Naglestad / NRK

– Det var gøy å gå helt bananas

Reidun har hatt et bevisst forhold til valg av låter gjennom hele Stjernekamp. Første gang hun så låtalternativene var hun skeptisk, og håpte det ikke skulle bli Madonnas «Like a Prayer». Det ble det.

Men det viste seg at hun kunne leke mer med låten enn hun hadde trodd. Resultatet ble en helt ny versjon med en touch av Reidun, og det blåste dommerne av banen.

Mona tror Madonna hadde blitt grønn av misunnelse hvis hun hadde sett Reiduns prestasjon.

– Det går ikke an. Jeg har ikke møtt Madonna, men vet at hun ikke kan synge sånn. Dette tok helt av. Det var helt vilt, og utrolig gøy.

Rune mente Reidun gjorde en versjon ingen andre i verden kan synge bedre. Ifølge Reidun selv hang godfølelsen igjen fra danseband-opptredenen.

– Det var så gøy å kjøre helt gospel og bananas. Jeg fikk brukt musikaliteten veldig mye. Det beste med å gjøre coverlåter er å gjøre det til sitt eget.

  • For tredje året på rad er det kvinnelige artister som står igjen i finalen. Neste lørdag synger Reidun og Nora tre låter hver.

Kulturstrøm