Hopp til innhold

Nora Brockstedt bisatt

Onsdag ble artisten Nora Brockstedt stedt til hvile i Grefsen kirke i Oslo.

Nora Brockstedts båre
Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Torsdag 5. november sovnet den folkekjære artisten Nora Brockstedt inn, 92 år gammel. Hun døde på Ullevål sykehus med sine nærmeste rundt seg etter kort tids sykeleie.

Klokka 1430 onsdag ble hun bisatt fra Grefsen kirke i Oslo.

– Nora Brockstedt var en stor og folkekjær kunstner. Vi vil vise henne takknemlighet og respekt for hennes livsverk, sa prest Jan Oskar Utnem.

Hennes kollegaer har fremhevet hvor viktig Brockstedt har vært for norsk musikk- og underholdningsbransje.

Blant de fremmøtte under seremonien onsdag var de tidligere kulturministrene Åse Kleveland og Ellen Horn.

Brockstedts karriere strekker seg helt tilbake til 2. verdenskrig og fram til våre dager.

Hun er for mange mest kjent for sine tolkninger av Alf Prøysen-viser, som «Tango for to», men har også gjort seg sterkt bemerket for låter som «En liten pike i lave sko» og «Augustin».

For ikke å nevne at hun tok en sterk fjerdeplass i Melodi Grand Prix i 1960 med «Voi, Voi».

Siste del av hennes karriere var mer preget av jazz, og i 2004 kom jazzalbumet «As Time Goes By». Brockstedt ble innlemmet i Rockheims Hall of Fame i 2013.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober