NRK Meny
Normal

Nok en Oscar-tabbe: Brukte bilde av feil person i hyllest av døde

Da Oscar-arrangørene i en hyllest viste bilder av filmarbeidere som gikk bort i 2016, forvekslet de bilder av levende Jan Chapman med avdøde Janet Patterson.

Jan Chapman under filmfestivalen i Berlin.

LEVER I BESTE VELGÅENDE: Et bilde av regissør Jan Chapman, nummer to fra høyre, ble forvekslet med et bilde av den avdøde kostymedesigneren Janet Patterson under Oscar-utdelingen i 2017.

Foto: Markus Schreiber / Ap

Flere ting gikk ikke etter planen under årets Oscar-utdeling, som da feil film ble utropt som årets beste film.

I tillegg forvekslet arrangørene et bilde av den australske regissøren Jan Chapman med den avdøde kostymedesigneren Janet Patterson da de skulle hylle filmarbeidere som har gått bort i 2016.

Kostymedesigneren var nominert til Oscar-prisen flere ganger i løpet av karrieren.

Laster Twitter-innhold

Chapman har sagt at hun ble knust da hun så at et bilde av seg selv bli brukt under prisutdelingen.

– Jeg er frisk og i live, sa Chapman, ifølge Time.

I en e-post til Variety har skriver regissøren at det gikk hardt innpå henne da hun så hvilket bilde som ble brukt for å hylle Patterson.

– Jeg ble knust da de forvekslet mitt bilde med et av min gode venn og tidligere samarbeidspartner over lang tid, Janet Patterson. Jeg hadde bedt byrået hennes om å undersøke hvilket bilde som skulle brukes under hyllesten, og de ble fortalt at Akademiet hadde kontroll, skriver Chapman.

Hun fortsetter:

– Janet var en stor skjønnhet, og ble nominert til Oscar fire ganger. Det er veldig skuffende at denne feilen ikke ble oppdaget.

Kulturstrøm

  • Et lite stykke av«Maud»

    Prosjektleder Jan Wanggaard i «Maud Returns Home» overleverte søndag formiddag en spissbolt fra «Maud» da teamet som har hentet «Maud» fra Canada besøkte Roald Amundsens hjem på Svartskog. Den ligger nå i hans arbeidsværelse.

    Gave til Roald Amundsens hjem
    Foto: Eivind Molde / NRK
  • Baron Cohen ute i hardt vêr igjen

    Fleire amerikanarar vuderer å saksøke komikaren Sacha Baron Cohen for å ha lurt dei i den nyaste TV-serien sin «Who is America». Ein av dei er republikanaren Jason Spencer som sa opp jobben sin i Representanenes hus etter at Cohen fekk han til å banne og blotte rompa si i serien. Juridiske ekspertar som NY Times har snakka med meiner saksøkarane har lite å stille opp med, og at Cohen har sikra seg mot søksmål gjennom kontraktene dei medverkande har skrive under på.