Nok en Oscar-tabbe: Brukte bilde av feil person i hyllest av døde

Da Oscar-arrangørene i en hyllest viste bilder av filmarbeidere som gikk bort i 2016, forvekslet de bilder av levende Jan Chapman med avdøde Janet Patterson.

Jan Chapman under filmfestivalen i Berlin.

LEVER I BESTE VELGÅENDE: Et bilde av regissør Jan Chapman, nummer to fra høyre, ble forvekslet med et bilde av den avdøde kostymedesigneren Janet Patterson under Oscar-utdelingen i 2017.

Foto: Markus Schreiber / Ap

Flere ting gikk ikke etter planen under årets Oscar-utdeling, som da feil film ble utropt som årets beste film.

I tillegg forvekslet arrangørene et bilde av den australske regissøren Jan Chapman med den avdøde kostymedesigneren Janet Patterson da de skulle hylle filmarbeidere som har gått bort i 2016.

Kostymedesigneren var nominert til Oscar-prisen flere ganger i løpet av karrieren.

Laster Twitter-innhold

Chapman har sagt at hun ble knust da hun så at et bilde av seg selv bli brukt under prisutdelingen.

– Jeg er frisk og i live, sa Chapman, ifølge Time.

I en e-post til Variety har skriver regissøren at det gikk hardt innpå henne da hun så hvilket bilde som ble brukt for å hylle Patterson.

– Jeg ble knust da de forvekslet mitt bilde med et av min gode venn og tidligere samarbeidspartner over lang tid, Janet Patterson. Jeg hadde bedt byrået hennes om å undersøke hvilket bilde som skulle brukes under hyllesten, og de ble fortalt at Akademiet hadde kontroll, skriver Chapman.

Hun fortsetter:

– Janet var en stor skjønnhet, og ble nominert til Oscar fire ganger. Det er veldig skuffende at denne feilen ikke ble oppdaget.

Kulturstrøm

 • Dette er P3-favorittene akkurat nå

  Hver uke lager NRK P3 en Spotify-liste med musikken de synes du bør sjekke ut. Ronny Brede Aase mener du bør spesielt være obs på Astrid S sin låt «The First One». Se alle anbefalingene her.

  Astrid S
  Foto: Gitte Johannessen / NTB scanpix
 • Frykter at journalister forfølges

  Forkjempere for pressefrihet frykter at journalister og medier vil bli stilt for retten i USA i kjølvannet av tiltalen mot Julian Assange.

  Flere presseorganisasjoner og medieeksperter reagerer sterkt på utviklingen i saken og betegner den som skremmende.

  – At Julian Assange tiltales for brudd på spionasjeloven, utgjør en direkte trussel mot pressefriheten og undersøkende journalistikk, advarer Reportere uten grenser.

  (NTB)

 • Stones sier fra seg rettigheter

  22 år etter at The Verves monsterhit «Bitter Sweet Symphony» ble sluppet, har bandets låtskriver Richard Ashcroft fått rettighetene til låten. Tidligere har Mick Jagger og Keith Richards fra The Rolling Stones vært kreditert som låtskrivere og fått alle inntektene. Dette fordi samplingen av strykerne i «Bitter Sweet Symphony» er hentet fra en av deres låter. Alle royalties fra låten siden 1997 og fremover vil nå tilfalle Ashcroft. Det skriver Pitchfork.