Nok en Oscar-tabbe: Brukte bilde av feil person i hyllest av døde

Da Oscar-arrangørene i en hyllest viste bilder av filmarbeidere som gikk bort i 2016, forvekslet de bilder av levende Jan Chapman med avdøde Janet Patterson.

Jan Chapman under filmfestivalen i Berlin.

LEVER I BESTE VELGÅENDE: Et bilde av regissør Jan Chapman, nummer to fra høyre, ble forvekslet med et bilde av den avdøde kostymedesigneren Janet Patterson under Oscar-utdelingen i 2017.

Foto: Markus Schreiber / Ap

Flere ting gikk ikke etter planen under årets Oscar-utdeling, som da feil film ble utropt som årets beste film.

I tillegg forvekslet arrangørene et bilde av den australske regissøren Jan Chapman med den avdøde kostymedesigneren Janet Patterson da de skulle hylle filmarbeidere som har gått bort i 2016.

Kostymedesigneren var nominert til Oscar-prisen flere ganger i løpet av karrieren.

Laster Twitter-innhold

Chapman har sagt at hun ble knust da hun så at et bilde av seg selv bli brukt under prisutdelingen.

– Jeg er frisk og i live, sa Chapman, ifølge Time.

I en e-post til Variety har skriver regissøren at det gikk hardt innpå henne da hun så hvilket bilde som ble brukt for å hylle Patterson.

– Jeg ble knust da de forvekslet mitt bilde med et av min gode venn og tidligere samarbeidspartner over lang tid, Janet Patterson. Jeg hadde bedt byrået hennes om å undersøke hvilket bilde som skulle brukes under hyllesten, og de ble fortalt at Akademiet hadde kontroll, skriver Chapman.

Hun fortsetter:

– Janet var en stor skjønnhet, og ble nominert til Oscar fire ganger. Det er veldig skuffende at denne feilen ikke ble oppdaget.

Kulturstrøm

 • Canadisk komponist drept av bjørn

  Julien Gauthier (44), huskomponist hos Orchestre de Bretagne, søkte inspirasjon til en ny symfoni i villmarka i Canada da han ble angrepet og drept av en Grizzlybjørn, melder Le Parisien. Gauthier var kjent for å bruke naturlyder i musikken sin.

 • Unge elsker klassisk

  Den gamle myten om at det bare er godt voksne som hører på klassisk musikk faller. En ny studie publisert på nettstedet ABC Classic tyder på det motsatte. Nesten en tredel av det klassiske publikummet er under 35 år, viser undersøkelsen. Undersøkelsen viser videre at det fortsatt er radio som er den viktigste kilden til bruk av klassisk musikk.

  Klassisk
  Foto: Pixabay
 • Ny Matrix med Reeves og Moss

  Keanu Reeves (54) er tilbake i rollen som Neo og Carrie-Anne Moss (52) som Trinity når den fjerde filmen i Matrix-serien skal spilles inn neste år, melder Variety. Regissør på filmen er Lana Wachowski, som også sto bak regien på de tidligere filmene. Filmen har ennå ikke fått noen tittel.