Nok en konsert med a-ha

a-ha har satt av tid til enda en veldedighetskonsert midt i avslutningsturnéen.

Paul Waaktaar-Savoy, Morten Harket og Magne Furuholmen i a-ha

Paul Waaktaar-Savoy, Morten Harket og Magne Furuholmen i a-ha ønsker å gi noen veldedige bidrag før de gir seg som band.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

a-ha på Lerkendal 04.10.2010

Morten Harket på scenen under bandets aller siste konsert i Trondheim.

Foto: Jørn Gjersøe, NRK

Før a-ha reiser ut på siste del av sin avsluttende verdensturné, blir det én siste konsert i Norge – i tillegg til de tre avslutningskonsertene i Oslo spektrum i desember.

Utsolgt i Royal Albert Hall

I samarbeid med den veldedige organisasjonen Mercy Ships vil de nemlig framføre gjennombruddsalbumet «Hunting High and Low» i Oslo konserthus 4. oktober, sammen med et ensemble fra Filharmonien.

En tilsvarende konsert er satt opp i Royal Albert Hall 8. oktober, og der ble billettene revet bort på få minutter. Derfor bestemte bandet seg for å sette opp en ekstrakonsert i den norske hovedstaden.

- Mercy Ships seiler operasjonsstua dit nøden er størst og redder liv. Så akutt. Så målrettet. Så fundamentalt. Dette har pågått lenge i det stille. Vi gjør gjerne vårt for å gjøre flere oppmerksom på det arbeidet de gjør, sier vokalist Morten Harket i en pressemelding.

- Betyr mye

- Vi er glade og takknemlige for at a-ha ønsker å ha denne konserten for oss. Dette betyr mye i det videre arbeidet med å gi nytt håp til fattige og utstøtte mennesker. Vi ønsker å hjelpe så mange mennesker som overhodet mulig, og da er en slik hjelp som dette uvurderlig, sier daglig leder i Norge, John Henry Nøsen.

Billettsalget starter onsdag 15. September klokka 9 på Billettservice. Overskuddet fra konserten vil gå til Mercy Ships og organisasjonens hjelpearbeid i Vest-Afrika.

Kulturstrøm

  • Museum inngjekk forlik

    Nordnorsk Kunstmuseum i Tromsø har inngått eit forlik med den tidlegare direktøren Jérémie McGowan. McGowan gjekk til sak mot museet etter at han fekk sparken i fjor, men tapte i retten. Bakgrunnen for forliket er eit felles ynskje om å skape ro rundt museet, opplyser partane i ei pressemelding.

  • Gude-måleri seld for 4,1 millionar

    Salet av eit måleri av Hans Fredrik Gude med motiv frå Balestrand enda med bodkrig. Kjøparen måtte ut med 4,1 millionar for verket «Norwegische Landschaft», som vart mala i 1848. Bodrunden starta på 800.000 kroner.