NRK Meny
Normal

Nok en konsert med a-ha

a-ha har satt av tid til enda en veldedighetskonsert midt i avslutningsturnéen.

Paul Waaktaar-Savoy, Morten Harket og Magne Furuholmen i a-ha

Paul Waaktaar-Savoy, Morten Harket og Magne Furuholmen i a-ha ønsker å gi noen veldedige bidrag før de gir seg som band.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

a-ha på Lerkendal 04.10.2010

Morten Harket på scenen under bandets aller siste konsert i Trondheim.

Foto: Jørn Gjersøe, NRK

Før a-ha reiser ut på siste del av sin avsluttende verdensturné, blir det én siste konsert i Norge – i tillegg til de tre avslutningskonsertene i Oslo spektrum i desember.

Utsolgt i Royal Albert Hall

I samarbeid med den veldedige organisasjonen Mercy Ships vil de nemlig framføre gjennombruddsalbumet «Hunting High and Low» i Oslo konserthus 4. oktober, sammen med et ensemble fra Filharmonien.

En tilsvarende konsert er satt opp i Royal Albert Hall 8. oktober, og der ble billettene revet bort på få minutter. Derfor bestemte bandet seg for å sette opp en ekstrakonsert i den norske hovedstaden.

- Mercy Ships seiler operasjonsstua dit nøden er størst og redder liv. Så akutt. Så målrettet. Så fundamentalt. Dette har pågått lenge i det stille. Vi gjør gjerne vårt for å gjøre flere oppmerksom på det arbeidet de gjør, sier vokalist Morten Harket i en pressemelding.

- Betyr mye

- Vi er glade og takknemlige for at a-ha ønsker å ha denne konserten for oss. Dette betyr mye i det videre arbeidet med å gi nytt håp til fattige og utstøtte mennesker. Vi ønsker å hjelpe så mange mennesker som overhodet mulig, og da er en slik hjelp som dette uvurderlig, sier daglig leder i Norge, John Henry Nøsen.

Billettsalget starter onsdag 15. September klokka 9 på Billettservice. Overskuddet fra konserten vil gå til Mercy Ships og organisasjonens hjelpearbeid i Vest-Afrika.

Flere kulturnyheter