I Salt Lake representeres Norge av våre beste idrettsfolk i de forskjellige grenene. Men vi har også et landslag i kokke-kunst som representerer Norge i internasjonale konkurranser.
De vil gi oss tips om småretter som passer godt i en periode med mye fjernsynstitting og lite tid til kokkelering...
Først ute er Lars Erik Undrum som foreslår varmt i kopp og kropp...
"EKTE" KAKAO
3 dl melk
1 dl fløte
50 g sukker
1 vaniljestang
1 kanelstang
100 g 70% sjokolade
Ha alt i en kasserolle og kok opp.
LØKSUPPE
2 løk
1 fedd hvitløk
1 buljongterning
5 dl vann
Brun løken lett.
Tilsett vann og buljongterning.
Kok i ca 10 min. til løken er mør.
Serveres med ristet brød med smeltet ost...
KARRI-KYLLINGSUPPE
1/2 løk - hakket
1 fedd hvitløk
1 ts karripulver
1 gulrot i terninger
- grønnsaker etter ønske
- kylling i strimler
1 dl fløte
3 dl vann
1 hønsebuljong-terning
Fres løk, hvitløk og karripulver.
Tilsett de andre ingrediensene.
Kokes i 5 til 10 min.