Hopp til innhold

Noe for enhver smak

Under pressekonferansen sin på Electronic Entertainment Expo (E3), presenterte Nintendo flere gledelige og overraskende nyheter.

Reggie Fils-Aim, sjef for Nintendo Amerika, under E3 i Los Angeles (Foto/Copyright: Scanpix)
Foto: MARIO ANZUONI / REUTERS

Blant annet kommer det et nytt Super Mario-plattformspill til Wii, nemlig ”New Super Mario Bros.”, hvor opptil fire spillere kan samarbeide.

Spillet er svært likt de gamle klassikerne, men nyhetene ligger i funksjonaliteten. Blant annet går det an å plukke opp personer du spiller sammen med og kaste dem langt av gårde. Spillet inneholder også en egen propelldrakt slik at du kan fly et stykke. ”New Super Mario Bros.” regnes med å bli lansert i løpet av høsten i år.

Les: Solid comeback

Videreføring av eneren

En oppfølger til suksessen ”Super Mario Galaxy” ble også avduket, til stor begeistring fra de oppmøtte. Med dette er Mario klar for nye utfordringer i tre dimensjoner. Originalen regnes for å være ett av de beste og mest kreative spillene til Wii.

"Super Mario Galaxy 2" ser ut til å bygge videre på eneren. Blant annet ble det vist frem en planet som var formet som et stort hjul som Mario måtte skyte seg gjennom. Også sager som delte opp brettet og muligheten til å sakken ned tiden, ble presentert. Dessverre ble det ikke annonsert noe dato for lanseringen, men spillet regnes å være i butikkene før jul.

Les: Ny æra for hjemmeunderholdning

Nytt møte med Samus Aran

Nintendo kunne også glede svorne fans med en meget lovende og spennende oppfølger i Meteroid-serien – ”Metriod: Other M”, som slippes til Wii en gang i 2010. Med Samus Aran tilbake på Wii, vil han gi deg en spillopplevelse ulikt noe annet, skal vi tro Nintendos sjef i Amerika. Spillet vil blant annet servere en historie som avslører mer om Arans bakgrunn. I tillegg vil det inneholde spektakulære og heftige kamper og utfordringer.

Wii Sports Resort (Foto/Copyright: Nintendo)

Nye grener

En annen ting som ble vist frem og demonstrert, var nye grener til Wii Sports Resort. Blant disse var basketball, bueskyting, padling og den aller første øvelsen spillerne får prøvd seg på allerede i introen av spillet, nemlig fallskjermhopping. Dette for å bli kjent med Wii MotionPlus.

Det ble også fortalt at Wii Fit har solgt over 15 millioner enheter på verdensbasis, og at selskapet derfor ønsker å følge opp suksess med Wii Fit Plus, som vil bli lansert i løpet av 2009, både med og uten Wii Balance Board. Her vil spillerne få flere muligheter til å tilpasse treningen til personlige behov enn tidligere, med enda flere styrkeøvelser og 15 nye og artige minispill.

Les: Eksklusive spilltitler til Xbox 360

Nytt tilbehør

Nintendo-president, Satoru Iwata , kunne også avsløre et nytt tilbehør som heter Wii Vitality Sensor. Enheten kobles til Wii Remot, deretter til fingertuppen til spilleren for å måle blant annet puls og blodtrykk. Til hvilke spill og hvordan den vil bli brukt, fikk vi dessverre ingen detaljer om.

Lage egne brett

Til Nintendo DS kunne selskapet avsløre et nytt ”Golden Sun” og ”Mario vs. Donkey Kong: March of the Minis” til DSiWare, som lanseres 5. juni i Amerika. Her kan spillerne lage og dele egne brett. Dessuten vil Nintendo DSi-eiere snart også få muligheten til å laste opp bilder direkte fra sin Nintendo DSi til Facebook.

Les: Iron Maiden tilbake i Guitar Hero 5

Tredjepartsnyheter

Til slutt ble det vist frem flere spennende tredjepartsnyheter: “Final Fantasy Crystal Chronicles: Chrystal Bearers” (Wii), “Kingdom Heart: 358/2 Days” (DS), “C.O.P. The Recruit” (DS), “Style Savvy” (DS), “Resident Evil: The Darkside Chronicles” (Wii), “Dead Space Extraction” (Wii) og “James Patterson’s Women’s Murder Club: Games of Passion” (DS).

Kulturstrøm

 • ESC 2025 blir i Basel eller Genève

  Eurovision Song Contest 2025 vil finne sted enten i Basel eller Genève, opplyser det sveitsiske kringkastingsselskapet fredag.

  Avgjørelsen kommer etter en vurdering av konsertlokaler, kollektivforbindelser, bærekraft, hotellmuligheter, sikkerhet og motivasjonen til de respektive byene.

  Det endelige valget blir tatt i slutten av august. Kostnadene for å arrangere Eurovision er anslått til å være rundt 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 356 millioner kroner etter dagens kurs (NTB).

 • Bob Newhart (94) er død

  Den amerikanske komikeren og skuespilleren Bob Newhart er død 94 år gammel, opplyser forlaget hans, ifølge Reuters.

  Newhart døde i sitt hjem i Los Angeles etter kort tids sykdom.

  Bob Newhart i 2003
  Foto: JEROME T NAKAGAWA / AP / NTB