NRK Meny

Nobelprisvinner Derek Walcott død

Den karibiske dikteren og nobelprisvinneren Derek Walcott fra St. Lucia er død, 87 år gammel.

Walcott ble tildelt Nobels litteraturpris i 1992. Han var en produktiv og allsidig dikter og ble kjent som en av de største skribentene i andre halvdel av 1900-tallet.

Walcott var opptatt av karibisk kultur og identitet, og den karibiske urbefolkningen, rasisme og regionens kolonihistorie er gjennomgangstema i mange av hans verker. (NTB)

Kulturstrøm

  • Baron Cohen ute i hardt vêr igjen

    Fleire amerikanarar vuderer å saksøke komikaren Sacha Baron Cohen for å ha lurt dei i den nyaste TV-serien sin «Who is America». Ein av dei er republikanaren Jason Spencer som sa opp jobben sin i Representanenes hus etter at Cohen fekk han til å banne og blotte rompa si i serien. Juridiske ekspertar som NY Times har snakka med meiner saksøkarane har lite å stille opp med, og at Cohen har sikra seg mot søksmål gjennom kontraktene dei medverkande har skrive under på.

  • Rihanna-dokumentar kjem i haust

    Allereie i 2015 kom nyheita om at Peter Bergs dokumentar om Rihanna var på veg. No seier regissøren at filmen er like rundt hjørnet, og at han mest truleg kjem ut innan to månadar, melder Rolling Stone. Berg har tidlegare sagt at filmen kjem til å bli eit usminka portrett av Rihannas liv på same måte som dokumentaren «Don't look back» var om Bob Dylan i 1967.

    TELEVISION-MTV/VMA
    Foto: Danny Moloshok / Reuters