Reklamebyrå står bak Joners Listhaug-kritikk

NOAS og reklamebyrået Anorak sto bak Kristoffer Joners Facebook-angrep på Sylvi Listhaug i går.

Hjelper vampyrbarn

REKLAME: Kristoffer Joner har sagt ja til å være med på en reklamekampanje for NOAS.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Jeg tror ikke det er noen grunn til å føle seg lurt, sier Generalsekretær i NOAS Ann-Magrit Austenå, etter at det kom frem at det er NOAS og reklamebyrået Anorak som står bak Joners Facebook-oppdatering om Listhaug.

Hun forteller at Kristoffer Joner ville være med på dette etter at en venn av ham som jobber i reklamebyrået Anorak snakket med ham om det.

Saken tok av på sosiale medier i går. Kristoffer Joners kritiserte innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug på Facebook, og oppfordret folk om å donere penger til Norsk organisasjon for Asylsøkere.

Joners Facebook-post

REAGERER: Kristoffer Joner er kritisk til Sylvi Listhaugs asylpolitikk.

Foto: Skermdump

LES: Joner og Listhaug i flyktningkrangel: – Hva vil dette hylekoret?

LES: Listhaug: – Skjønner hvis folk føler seg lurt

– Ikke et angrep

– Det er ikke noe angrep på en minister. Det er en kritikk av hvordan makt utøves, og hvordan en statsråd som har veldig stor makt snakker om andre mennesker og skaper frykt rundt andre mennesker, sier Austenå.

Innlegget engasjerte store mengder mennesker og i løpet av morgenen nå har det tikket inn 2,6 millioner kroner inn på NOAS sin konto.

– Gi til nærområdene

Sylvi Listhaug, som selv får hjelp til å skrive sine egne Facebook-oppdateringer svarer på reklamestuntet på sin egen Facebook-side, og oppfordrer til å gi til flyktninger i nærområdene.

Skjermdump av Sylvi Listhaugs facebook-konto

Fra Sylvi Listhaugs Facebook-side

Kristoffer Joner er kjent som skuespiller i norske filmer som Bølgen og Villmark. Nå er han også bystyrerepresentant for Arbeiderpartiet i Stavanger. Han reagerte på integrerings og innvandringsminister Sylvi Listhaugs Facebook-post fra forrige uke, hvor hun skriver dette:

– Trykket på tvangsretur og kursendring i norsk asylpolitikk under FRP og denne regjeringen blir lagt merke til. Det er bra.

Listhaugs Facebook-oppdatering kom etter at New York Times hadde omtalte Norsk asylpolitikk som en av de strengeste.

Kan få pengene tilbake

Folk få pengene tilbake om de føler seg lurt, Sier Austenå til TV2.

– Hvis noen synes at fremgangsmåten i denne saken ikke har vært fullt ut redelig, vil de da få pengene sine tilbake?

– Ja altså, hvis det kommer noen sånne henvendelser, men det ville overraske meg veldig. Vi har ikke noe ønske om å lure noen som helst, og jeg kan egentlig ikke forstå at det skal være noe lureri i dette, sier Austenå til TV 2.

Kulturstrøm

 • Pussar opp prestegard

  Bjørnstjerne Bjørnson sin barndomsheim, Nesset prestegard i Romsdal, skal pussast opp for sju millionar kroner. Den siste presten forlét prestegarden i 2016 og no skal hovudhuset brukast som museum.

  Pussar opp Nesset prestegård
  Foto: Hans-Olav Landsverk / NRK
 • Zuckerberg fikk klar beskjed av EU

  Facebook-sjef Mark Zuckerberg fikk klar beskjed om å gjøre mer for å stanse flommen av hatmeldinger og falske nyheter da han møtte tre EU-kommissærer i Brussel mandag. EU skal om kort tid legge fram en plan for å regulere kunstig intelligens.

  Mark Zuckerberg
  Foto: Erin Scott
 • Gir seg med Farmen

  TV 2-programleder Gaute Grøtta Grav fra Isfjorden i Rauma gir seg som programleder i "Farmen" og "Farmen kjendis". Han har ledet programmet i 13 sesonger og over 500 programmer. Det er foreløpig ikke klart hvem som skal ta over programlederjobben.

  Gaute Grøtta Grav i Farmen-genseren
  Foto: Alex Iversen / TV 2