Reklamebyrå står bak Joners Listhaug-kritikk

NOAS og reklamebyrået Anorak sto bak Kristoffer Joners Facebook-angrep på Sylvi Listhaug i går.

Hjelper vampyrbarn

REKLAME: Kristoffer Joner har sagt ja til å være med på en reklamekampanje for NOAS.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Jeg tror ikke det er noen grunn til å føle seg lurt, sier Generalsekretær i NOAS Ann-Magrit Austenå, etter at det kom frem at det er NOAS og reklamebyrået Anorak som står bak Joners Facebook-oppdatering om Listhaug.

Hun forteller at Kristoffer Joner ville være med på dette etter at en venn av ham som jobber i reklamebyrået Anorak snakket med ham om det.

Saken tok av på sosiale medier i går. Kristoffer Joners kritiserte innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug på Facebook, og oppfordret folk om å donere penger til Norsk organisasjon for Asylsøkere.

Joners Facebook-post

REAGERER: Kristoffer Joner er kritisk til Sylvi Listhaugs asylpolitikk.

Foto: Skermdump

LES: Joner og Listhaug i flyktningkrangel: – Hva vil dette hylekoret?

LES: Listhaug: – Skjønner hvis folk føler seg lurt

– Ikke et angrep

– Det er ikke noe angrep på en minister. Det er en kritikk av hvordan makt utøves, og hvordan en statsråd som har veldig stor makt snakker om andre mennesker og skaper frykt rundt andre mennesker, sier Austenå.

Innlegget engasjerte store mengder mennesker og i løpet av morgenen nå har det tikket inn 2,6 millioner kroner inn på NOAS sin konto.

– Gi til nærområdene

Sylvi Listhaug, som selv får hjelp til å skrive sine egne Facebook-oppdateringer svarer på reklamestuntet på sin egen Facebook-side, og oppfordrer til å gi til flyktninger i nærområdene.

Skjermdump av Sylvi Listhaugs facebook-konto

Fra Sylvi Listhaugs Facebook-side

Kristoffer Joner er kjent som skuespiller i norske filmer som Bølgen og Villmark. Nå er han også bystyrerepresentant for Arbeiderpartiet i Stavanger. Han reagerte på integrerings og innvandringsminister Sylvi Listhaugs Facebook-post fra forrige uke, hvor hun skriver dette:

– Trykket på tvangsretur og kursendring i norsk asylpolitikk under FRP og denne regjeringen blir lagt merke til. Det er bra.

Listhaugs Facebook-oppdatering kom etter at New York Times hadde omtalte Norsk asylpolitikk som en av de strengeste.

Kan få pengene tilbake

Folk få pengene tilbake om de føler seg lurt, Sier Austenå til TV2.

– Hvis noen synes at fremgangsmåten i denne saken ikke har vært fullt ut redelig, vil de da få pengene sine tilbake?

– Ja altså, hvis det kommer noen sånne henvendelser, men det ville overraske meg veldig. Vi har ikke noe ønske om å lure noen som helst, og jeg kan egentlig ikke forstå at det skal være noe lureri i dette, sier Austenå til TV 2.

Kulturstrøm

 • Sykehusklovner frykter milliontap

  De rødgrønne partiene har lovet å fjerne gaveforsterkningsordningen om de får flertall til høsten. Det kan gi et tap på to millioner årlig for Sykehusklovnene, skriver Klassekamoen. Ordningen ble opprettet av Solberg-regjeringen i 2014 for å stimulere til flere private donasjoner til kunst- og kultur.

 • Nye verdsarv-stadar utpeikte

  Byen Nice, Tlaxcala-katedralen i Mexico, chilenske mumiar og eit eldgamalt solobservatorium i Peru er blant stadane som har fått verdsarvstatus. Unescos verdsarvkomité, som er samla til årsmøte i Fuzhou i Kina, gav tysdag og verdsarvstatus til historiske jødiske sentre i Tyskland og til ein del av grensa til det romerske imperiet.

 • Journalister angrepet i Kina

  - Over helga har et innlegg i sosiale medier, fra en del av Det kinesiske kommunistpartiet, oppfordret borgere til å poste informasjon om hvor BBC-medarbeidere som dekket flommene i Henan-provinsen befant seg, skriver BBC News' presseteam på Twitter.

  BBC forteller at journalister fra andre medehus har blitt konfrontert av en «sint folkemengde» på jakt etter BBCs medarbeidere.

  - Den kinesiske regjering må umiddelbart handle for å stanse disse angrepene, som fortsetter å sette utenlandske journalister i fare, skriver BBC.

  BBC News Press Team
  Foto: Utklipp fra Twitter

Flere kulturnyheter