Hopp til innhold

Ingen helt i sikte

Hva skal en stakkar gjøre når han er blakk og ikke har råd til å kjøpe øl?

No More Heroes
Foto: nomoreheroesgame.us.ubi.com

Du får kontrollen over den 11. Beste leiemorderen i byen. Hva skal du gjøre nå? Ved en tilfeldighet vant du et lyssverd på en nettauksjon og siden du også er stor tilhenger av mexikansk wrestling er saken biff.

Du skal bli nummer en selvfølgelig.

Se videoanmeldelse her:

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Fakta, video og bilder fra No More Heroes

No More Heroes er et pønkespill. Det er skittent, umoralsk og voldelig. Gjennomsyret av kullsort humor tar Travis oss igjennom sitt liv på vei mot toppen.

Håndleddskader

Du styrer kampene med Wii-moten, heftig trykking før du svinger armene i alle retninger for å utføre kombinasjoner og spesielle avsluttninger.

Jeg må anbefale at du tar en pause hver halvtime, ellers får du fort håndleddsskader.

Herlig musikk

Grafikken er dessverre ikke helt på topp, men tilgjengjeld er den så stilisert at det ikke irriterer. Lydsporet derimot er fylt med en herlig spesiallaget suppe av skitten rock og elektronika.

No More Heroes
Foto: nomoreheroesgame.us.ubi.com

Blodig? Nei takk

Spillet har lenge blitt annonsert som det blodigste til Wii, men i Japan ble det sensurert og alt blod fjernet. I Norge har det samme skjedd, og den europeiske versjonen har blitt rensket for alle referanser til noe rødt.

Kirsti Danielsen hos distributør Bergsala forteller til Spiller.no at spillet ikke vil få høyeste aldersgrense i Norge grunnet dette.

I USA har spillet fått aldersgrensen M som er tilsvarende 18-årsgrensen i Norge.

  Se en sammenligning med usensuret versjon av spillet her.

(NRK har ikke ansvar for innholdet på eksterne sider)

Morsomt, møkkete og rått

No More Heroes er alikevel et av de kuleste spillene til Wii, skittent, stilig og fylt med bekmørk humor. Det anbefales.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober