Hopp til innhold

Ingen helt i sikte

Hva skal en stakkar gjøre når han er blakk og ikke har råd til å kjøpe øl?

No More Heroes
Foto: nomoreheroesgame.us.ubi.com

Du får kontrollen over den 11. Beste leiemorderen i byen. Hva skal du gjøre nå? Ved en tilfeldighet vant du et lyssverd på en nettauksjon og siden du også er stor tilhenger av mexikansk wrestling er saken biff.

Du skal bli nummer en selvfølgelig.

Se videoanmeldelse her:

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Fakta, video og bilder fra No More Heroes

No More Heroes er et pønkespill. Det er skittent, umoralsk og voldelig. Gjennomsyret av kullsort humor tar Travis oss igjennom sitt liv på vei mot toppen.

Håndleddskader

Du styrer kampene med Wii-moten, heftig trykking før du svinger armene i alle retninger for å utføre kombinasjoner og spesielle avsluttninger.

Jeg må anbefale at du tar en pause hver halvtime, ellers får du fort håndleddsskader.

Herlig musikk

Grafikken er dessverre ikke helt på topp, men tilgjengjeld er den så stilisert at det ikke irriterer. Lydsporet derimot er fylt med en herlig spesiallaget suppe av skitten rock og elektronika.

No More Heroes
Foto: nomoreheroesgame.us.ubi.com

Blodig? Nei takk

Spillet har lenge blitt annonsert som det blodigste til Wii, men i Japan ble det sensurert og alt blod fjernet. I Norge har det samme skjedd, og den europeiske versjonen har blitt rensket for alle referanser til noe rødt.

Kirsti Danielsen hos distributør Bergsala forteller til Spiller.no at spillet ikke vil få høyeste aldersgrense i Norge grunnet dette.

I USA har spillet fått aldersgrensen M som er tilsvarende 18-årsgrensen i Norge.

  Se en sammenligning med usensuret versjon av spillet her.

(NRK har ikke ansvar for innholdet på eksterne sider)

Morsomt, møkkete og rått

No More Heroes er alikevel et av de kuleste spillene til Wii, skittent, stilig og fylt med bekmørk humor. Det anbefales.

Kulturstrøm

 • Ber USA utvise russiske journalister og ambassadør

  Avisen Wall Street Journal ber USA utvise den russiske ambassadøren og russiske journalister, som svar på pågripelsen av deres korrespondent i Russland, ifølge nyhetsbyrået AFP.

  – En utvisning av Russlands ambassadør til USA, samt alle russiske journalister som jobber her, er det minste vi forventer, skriver avisa i en lederartikkel.

  – Timingen av arrestasjonen ser ut til å være en nøye kalkulert provokasjon for å sette USA i forlegenhet og skremme utenlandsk presse som fortsatt er til stede i Russland, heter det videre.

  Det hvite hus har fordømt fengslingen av Gershkovich og advarer amerikanske statsborgere mot å reise til Russland. Amerikanere som alt befinner seg der, oppfordres til å forlate landet.

 • Vin- og spritflasker kan få advarsler

  Alkoholbruk kan gi økt risiko for en rekke sykdommer, og regjeringen vurderer å merke alkoholholdig drikke med en advarsel.

  Alkohol er det mest brukte rusmiddelet i befolkningen, og størstedelen av de helsemessige og sosiale rusproblemene i samfunnet er knyttet til alkohol, slås det fast i Folkehelsemeldingen.

  En mulig merkeordning er et av tiltakene regjeringen ser på for å redusere alkoholbruken.

  Norge har satt som mål å reduseres skadelig bruk av alkohol med 20 prosent innen 2030. Det vil være utfordrende siden Norge allerede har tatt ut en stor del av gevinsten gjennom en restriktiv alkoholpoliti. Ikke desto mindre vil myndighetene arbeidere videre for å nå målet, heter det i meldingen, som helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) la fram fredag.

  (NTB)