NM i trylling

Helgen 17. 18. og 19. november arrangeres kongressen Magiske timer. Under denne kongressen skal det avholdes NM i trylling. Her skal Norges beste tryller i både junior og senior kåres.

Christian Strand tryller
Foto: NRK

To av de som skal delta i årets Norges mesterskap i trylling er junior Aksel Engebakken og senior Hans Petter Secker. Begge har fått trylling inn gjennom morsmelken, og de mener begge at det er en viktig ting for å få interessen.

- Jeg lærte mitt første korttriks gjennom moren min som fortalte at skulle jeg bli god i trylling måtte det utføres ordentlig, smiler Hans Petter. Etter det ble det forskjellige konkurranser i Norden.

Aksel Engebakken studerte sin farfar som også drev med trylling, og som syvåring utførte han sitt førte triks.

- Det blir veldig mye trylling, men satser på skole og det sosiale om dagen, også tryller jeg om kvelden, forteller sekstenåringen som skal delta i klassen junior til helgen.

Magiske timer

Magiske timer er en konferanse der tryllekunstnere samles og et av arrangementene er NM.

- Dessverre er NM lukket for publikum, men man kan se Magic touch på Onkel Donald på fredag fra kl 19.00, forteller Geir Gjelten. Så da skulle det være mulig for alle og en hver å snappe opp et triks eller to.

 

Christian Strand har fulgt forberedelsene og de kan du se her !

 

 

Kulturstrøm

 • Melder seg ut av organisasjon

  To av medlemmane i Hollywood Foreign Press Association, HFPA, som blant anna deler ut Golden Globe, melder seg ut av organisasjonen.

  Dei omtaler organisasjonen som giftig, og seier dei vil starte ein konkurrerande organisasjon, skriv The Hollywood Reporter.

  HFPA har fått massiv kritikk, blant anna for å ha lite mangfald i medlemsmassen og for å ha økonomiske bindingar med enkelte av dei som blir nominerte til prisen.

 • Fikk hakeslepp av eget gitarspill

  Lillebjørn Nilsen er plateaktuell med «Live in Telemark», som er et opptak fra en konsert han gjorde sammen med den irske visesangeren Andy Irvine under Telemarkfestivalen i 1994.

  I Kulturstripa torsdag snakket han og programleder Mona B. Riise sammen om innspillingen og hvordan han jobber som musiker.

  En av låtene på plata er en versjon av Lillebjørn-klassikeren «Alexander Kiellands plass», hvor han spiller den alene med akustisk gitar.

  – Jeg fikk helt hakeslepp da jeg hørte det opptaket av «Alexander Kiellands plass». Fordi dette var min opprinnelige drøm: Å bare høre den med min sangstemme og – da må jeg skryte litt – mitt eminente gitarspill, sier han i intervjuet.

  70-åringen kan også koste på seg litt selvskryt for å ha inspirert utallige gitarister med «Lillebjørns gitarbok», utgitt i 1973.

  Lillebjørn Nilsen og Mona B. Riise