NM i trylling

Helgen 17. 18. og 19. november arrangeres kongressen Magiske timer. Under denne kongressen skal det avholdes NM i trylling. Her skal Norges beste tryller i både junior og senior kåres.

Christian Strand tryller
Foto: NRK

To av de som skal delta i årets Norges mesterskap i trylling er junior Aksel Engebakken og senior Hans Petter Secker. Begge har fått trylling inn gjennom morsmelken, og de mener begge at det er en viktig ting for å få interessen.

- Jeg lærte mitt første korttriks gjennom moren min som fortalte at skulle jeg bli god i trylling måtte det utføres ordentlig, smiler Hans Petter. Etter det ble det forskjellige konkurranser i Norden.

Aksel Engebakken studerte sin farfar som også drev med trylling, og som syvåring utførte han sitt førte triks.

- Det blir veldig mye trylling, men satser på skole og det sosiale om dagen, også tryller jeg om kvelden, forteller sekstenåringen som skal delta i klassen junior til helgen.

Magiske timer

Magiske timer er en konferanse der tryllekunstnere samles og et av arrangementene er NM.

- Dessverre er NM lukket for publikum, men man kan se Magic touch på Onkel Donald på fredag fra kl 19.00, forteller Geir Gjelten. Så da skulle det være mulig for alle og en hver å snappe opp et triks eller to.

 

Christian Strand har fulgt forberedelsene og de kan du se her !

 

 

Kulturstrøm

 • Fløgstad ut av forfatterforeningen

  Kjartan Fløgstad melder seg ut av forfatterforeningen i protest mot hvordan styret har håndtert saken rundt «æresretten», en komité opprettet som del av oppgjøret etter andre verdenskrig. Det meldte han fra talerstolen under årsmøtet i Den norske Forfatterforening (DnF), skriver Morgenbladet. Foreningen valgte i forbindelse med 125-årsjubileummet i 2018 å komme med en offisiell unnskyldning til forfatterne som ble dømt i æresretten.

  Kjartan Fløgstad
  Foto: Hilde Bruvik / NRK
 • Attenborough med klimadokumentar

  92 år gamle Sir David Attenborough har laget en dokumentar om klimakrisen, melder BBC. Programskaperen er kjent for sine mange naturprogrammer, men sier at denne timelange dokumentaren føles presserende, og tar opp truslene mot kloden samt potensielle løsninger for menneskeheten. «Climate Change - The Facts» vises i løpet av våren.

   David Attenborough
  Foto: FABRICE COFFRINI / Scanpix
 • Clueless 24 år etter

  Skuespillerne fra 90-talls klassikeren «Clueless» var samlet igjen denne helgen i et panel under en konferanse i Chicago, skriver NME. Det har lenge vært snakk om en oppfølger til filmen, og skuespillerne benyttet anledningen til å diskutere hvordan det hadde stått til med rollefigurene i en eventuell ny film.

  Laster Twitter-innhold