Hopp til innhold

NM i trylling

Helgen 17. 18. og 19. november arrangeres kongressen Magiske timer. Under denne kongressen skal det avholdes NM i trylling. Her skal Norges beste tryller i både junior og senior kåres.

Christian Strand tryller
Foto: NRK

To av de som skal delta i årets Norges mesterskap i trylling er junior Aksel Engebakken og senior Hans Petter Secker. Begge har fått trylling inn gjennom morsmelken, og de mener begge at det er en viktig ting for å få interessen.

- Jeg lærte mitt første korttriks gjennom moren min som fortalte at skulle jeg bli god i trylling måtte det utføres ordentlig, smiler Hans Petter. Etter det ble det forskjellige konkurranser i Norden.

Aksel Engebakken studerte sin farfar som også drev med trylling, og som syvåring utførte han sitt førte triks.

- Det blir veldig mye trylling, men satser på skole og det sosiale om dagen, også tryller jeg om kvelden, forteller sekstenåringen som skal delta i klassen junior til helgen.

Magiske timer

Magiske timer er en konferanse der tryllekunstnere samles og et av arrangementene er NM.

- Dessverre er NM lukket for publikum, men man kan se Magic touch på Onkel Donald på fredag fra kl 19.00, forteller Geir Gjelten. Så da skulle det være mulig for alle og en hver å snappe opp et triks eller to.

 

Christian Strand har fulgt forberedelsene og de kan du se her !

 

 

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober