Niqabforbud-mot(e)reaksjon

Modeller med Niqab og politiuniformer får opperksomhet under årets moteuke i København, skriver SVT. En uke etter at Danmark forbød det heldekkende plagget griper designer Reza Etamadi sjansen til å ytre seg: «I Iran, der jeg er født, kjemper kvinner for å fritt kunne velge hva det skal ha på seg», skriver Etamadi og fortsetter med at ingen kvinner bør straffes for hvilke klær de velger å gå med.

Copenhagen Fashion Week
Foto: Ritzau Scanpix / Reuters

Kulturstrøm

 • Radioteatret lager «Snøsøster»

 • Kong Oscars gate er opna igjen

  Etter to år med anleggsarbeid stod strekninga Vertlidsallmenning til Nygaten i Kong Oscars gate klar til nyopning laurdag. Gata er ei av dei eldste gatene i Bergen, og blei offisielt opna av byutviklingsbyråd Anna Elisa Tryti.

  Nyopning Kong Oscars gate
  Foto: Stian Sørum Røkenes / NRK
 • «Dracula» fra skaperne av «Sherlock

  Netflix og BBC vil lage en TV-serie som baserer seg på klassikeren «Dracula», melder Variety. Det er fra før kjent at manusforfatterne bak den populære TV-serien «Sherlock», Mark Gatiss og Steven Moffat, har tatt på seg jobben med å omforme historien om den ikoniske vampyren til en miniserie. Serien skal være på tre 90 minutter lange episoder. – Vi har alltid hatt historier om ondskap. Det som er spesielt med «Dracula», er at Bram Stoker ga ondskapen sin egen helt, sier Mark Gatiss og Steven Moffat til filmbransjebladet (NTB).

  Sherlock Special
  Foto: Robert Viglasky / BBC