NRK Meny
Normal

Nils' krimhjørne

Tidligere krimsjef Nils Nordberg fortsetter i Radioteatret, men skal fokusere på jobben med manus og regi. På disse sidene kan du finne ut mer om Nils' krimverden.

Nils Nordberg, Radioteatret
Foto: Morten Krogvoll

Nils Nordberg, også kjent som Norges fremste spesialist på kriminallitteratur, har arbeidet i Radioteatret siden 1973. Han har satt opp over 90 hørespillproduksjoner. Nils har hatt et særlig ansvar for underholdningsseriene i P1.

Krim og spenning

Et flertall av produksjonene hans tilhører krim- og spenningsgenren, som bl.a. "Sort messe", "Jernvognen", og serier om detektiver som Sherlock Holmes, Philip Marlowe, Varg Veum, Julia Tinnberg og Knut Gribb. Men han har også satt opp hørespill i helt andre genrer, som Tor Åge Bringsværds "Den himmelske stresskoffert" og Henrik Ibsens "Hærmennene på Helgeland", og har alltid vært særlig opptatt av å utvikle hørespillets muligheter og egenart.

En kort biografi Privatdetektiv Sam Spade – en kort biografi

”The Stuff That Dreams Are Made Of . . . ” ”The Stuff That Dreams Are Made Of . . . ”

Nils om Varg Veum Varg Veum - et mini-portrett

Nils om Agatha Christie

Agatha Christie forsvunnet!

Nils om Miss Marple

Hvem er Miss Marple

Hardkokt kriminalhistorie

Den gode politimannen

Nils Nordberg

Nils Nordberg, norges fremste spesialist på kriminallitteratur

Foto: Eirik Brekke

Kulturstrøm

 • Mer bråk om Nobelprisen

  Nobelstiftelsen i Sverige vil frata Svenska Akademien oppdraget med å dele ut Nobels litteraturpris. Intriger og sexanklager i Svenska Akademien har ført til krise for litteraturprisen, og Nobelstiftelsen frykter for prisens omdømme. Stiftelsen foreslår i stedet å opprette en ny Nobelkomite for litteratur, uavhengig av Svenska Akademien, noe Akademien motsetter seg, melder Dagens Nyheter.

  Alfred Nobel
  Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp
 • Clapton hyller Avicii

  Eric Clapton annonserer en hyllest til den avdøde svenske DJ Avicii på sitt kommende album. Albumet kommer i oktober, og inneholder bluesversjoner av kjente og ukjente julesanger. Claptons versjon av «Jingle Bells» er dedikert til minnet om Avicii, ifølge NME

  Eric Clapton
  Foto: Lien, Kyrre / NTB scanpix
 • Fikk gjev jazzpris

  Trommeslager Jon Christensen er vinner av årets Ella-pris. Prisen er Oslo Jazzfestivals hederspris, og tildeles en person som gjennom mange år har gjort en innsats for jazzmiljøet i Oslo, eller en norsk jazzmusiker av høy internasjonal klasse.

  Jon Christensen
  Foto: Egil Austrheim