NRK Meny
Normal

Nils' krimhjørne

Tidligere krimsjef Nils Nordberg fortsetter i Radioteatret, men skal fokusere på jobben med manus og regi. På disse sidene kan du finne ut mer om Nils' krimverden.

Nils Nordberg, Radioteatret
Foto: Morten Krogvoll

Nils Nordberg, også kjent som Norges fremste spesialist på kriminallitteratur, har arbeidet i Radioteatret siden 1973. Han har satt opp over 90 hørespillproduksjoner. Nils har hatt et særlig ansvar for underholdningsseriene i P1.

Krim og spenning

Et flertall av produksjonene hans tilhører krim- og spenningsgenren, som bl.a. "Sort messe", "Jernvognen", og serier om detektiver som Sherlock Holmes, Philip Marlowe, Varg Veum, Julia Tinnberg og Knut Gribb. Men han har også satt opp hørespill i helt andre genrer, som Tor Åge Bringsværds "Den himmelske stresskoffert" og Henrik Ibsens "Hærmennene på Helgeland", og har alltid vært særlig opptatt av å utvikle hørespillets muligheter og egenart.

En kort biografi Privatdetektiv Sam Spade – en kort biografi

”The Stuff That Dreams Are Made Of . . . ” ”The Stuff That Dreams Are Made Of . . . ”

Nils om Varg Veum Varg Veum - et mini-portrett

Nils om Agatha Christie

Agatha Christie forsvunnet!

Nils om Miss Marple

Hvem er Miss Marple

Hardkokt kriminalhistorie

Den gode politimannen

Nils Nordberg

Nils Nordberg, norges fremste spesialist på kriminallitteratur

Foto: Eirik Brekke

Kulturstrøm

 • Jakob Oftebro spiller Peer Gynt

  Det er nå endelig klart at Jakob Oftebro skal spille Peer Gynt på Gålå i august. Oftebro ble brannskadet under filminnspilling og det var usikkert om han kunne spille på Gålå. – Jeg gleder meg til å stå på scenen på Gålå med pappa og alle aktørene en gang til, sier Jakob Oftebro i en pressemelding.

  Marianne Nielsen & Jakob Oftebro, Peer Gynt, Gålå 2017. Fjords.tv
  Foto: Fjords AS
 • Westworld podcast episode 9

  I ukas Westworld-episode «Vanishing Point» merker vi at det blåser opp til en blodig finale-episode! Tidslinjene møtes, planer avsløres og familieforbindelsene settes virkelig på prøve. Hør Filmpolitiets podcast her.

  Laster Instagram-innhold