Nicole Kidman i Først & sist

Oscar-nominert for Moulin Rouge

Fredrik Skavlan skal intervjue Moulin Rouge-stjernen Nicole Kidman i dag. Kun NRK og et australsk TV-selskap har fått eksklusive intervju-avtaler med Kidman. Først & sist sendes denne gangen fra forberedelsene til Oscar-gallaen i Hollywood.

Gleder seg

Fredrik Skavlan rapporterer fra L.A. at han gleder seg til intervjuet og at forberedelsene til det skjer på vanlig måte.

Gleder seg...

Eksklusiv avtale

Intervjuet skal foregå på Hotel Chateau Marmount i Hollywood i ettermiddag amerikansk tid. Intervjuet er en meget eksklusiv avtale; bare NRK og et australsk TV-selskap har fått intervju med Moulin Rouge-stjernen før Oscar-gallaen.

Åtte nominasjoner

Nicole Kidman er nominert til Oscar-pris for sin hovedrolle i musikal-filmen Moulin Rouge. Moulin Rouge er nominert til hele åtte priser; for Beste kvinnelige hovedrolle, Beste art direction, Beste filmredigering, Beste kostymedesign, Beste filmfoto, Beste make up, Beste film og Beste lyd.

Musikalfilmen Moulin Rouge handler om kurtisanen Satine og forfatteren Christian sitt hemmelige kjærlighetsforhold. Styrtrike Duke of Monroth har lagt sin elsk på Satine og lover klubbeieren å støtte driften av Moulin Rouge hvis han får Satine...

Av Synne Hedlo

Lyd og video

Lenker

Kulturstrøm

  • Spotify stenger i Norge

    Verdens største musikkstrømmetjeneste, Spotify, skal legge ned i Norge. Dette rammer i første omgang de ansatte i Oslo, melder næringslivsnettstedet Børsen. De får ikke opplyst om nedleggingen har noen praktisk betydning for strømmegigantens norske kunder. I 2018 hadde selskapet sju ansatte i Norge, men i dag er det oppført to (NTB).

  • Leder Kulturrådet

    Komponist Lars Petter Hagen er i statsråd oppnevnt til ny rådsleder i Kulturrådet. I tillegg er det oppnevnt to nye medlemmer og et nytt varamedlem. Hagen har lang erfaring i norsk kulturliv som tidligere leder av Ny Musikk, Ultimafestivalen og nå som prosjektleder for Oslo-Filharmonien (NTB).