Nicole Kidman i Først & sist

Oscar-nominert for Moulin Rouge

Fredrik Skavlan skal intervjue Moulin Rouge-stjernen Nicole Kidman i dag. Kun NRK og et australsk TV-selskap har fått eksklusive intervju-avtaler med Kidman. Først & sist sendes denne gangen fra forberedelsene til Oscar-gallaen i Hollywood.

Gleder seg

Fredrik Skavlan rapporterer fra L.A. at han gleder seg til intervjuet og at forberedelsene til det skjer på vanlig måte.

Gleder seg...

Eksklusiv avtale

Intervjuet skal foregå på Hotel Chateau Marmount i Hollywood i ettermiddag amerikansk tid. Intervjuet er en meget eksklusiv avtale; bare NRK og et australsk TV-selskap har fått intervju med Moulin Rouge-stjernen før Oscar-gallaen.

Åtte nominasjoner

Nicole Kidman er nominert til Oscar-pris for sin hovedrolle i musikal-filmen Moulin Rouge. Moulin Rouge er nominert til hele åtte priser; for Beste kvinnelige hovedrolle, Beste art direction, Beste filmredigering, Beste kostymedesign, Beste filmfoto, Beste make up, Beste film og Beste lyd.

Musikalfilmen Moulin Rouge handler om kurtisanen Satine og forfatteren Christian sitt hemmelige kjærlighetsforhold. Styrtrike Duke of Monroth har lagt sin elsk på Satine og lover klubbeieren å støtte driften av Moulin Rouge hvis han får Satine...

Av Synne Hedlo

Lyd og video

Lenker

Kulturstrøm

  • Mobbeombud raser mot mobilspill

    Mobilspillet Game of Sultans får mobbeombudet i Buskerud, Bodil Houg, til å se rødt. Hun har sett seg lei på spill som skaper kroppspress blant unge, forteller hun til NRK Nyheter. – At du kan fete opp fiendens damer, for da blir de mindre attraktiv å gifte bort, som en verdi i ditt maktimperium, er hårreisende og imot alt det vi i vårt samfunn prøver å bygge opp, sier hun. Det kinesiske selskapet som står bak utviklingen av spillet har ikke svart på NRKs gjentatte henvendelser.

  • Bokhandlerprisen til Simon Stranger

    Simon Stranger får årets Bokhandlerpris for romanen «Leksikon om lys og mørke», skriver Bokhandlerforeningen i en pressemelding. Det er ansatte i bokhandler over hele landet som har stemt fram boka blant årets norske bøker innenfor skjønn- og generell litteratur. – For en utrolig ære, sier Simon Stranger. Ti bøker var nominert til prisen. – Hadde vi levd under krigen ville vi blitt drept, sa Simon Stranger om familien sin, i NRK-programmet Torp da boken kom ut i høst. Og i radioprogrammet Salongen forteller han hva som inspirerte til å skrive boken.

    Simon Stranger
    Foto: Jarl Nymo / NRK