NRK Meny
Normal

Nicole Kidman i Først & sist

Oscar-nominert for Moulin Rouge

Fredrik Skavlan skal intervjue Moulin Rouge-stjernen Nicole Kidman i dag. Kun NRK og et australsk TV-selskap har fått eksklusive intervju-avtaler med Kidman. Først & sist sendes denne gangen fra forberedelsene til Oscar-gallaen i Hollywood.

Gleder seg

Fredrik Skavlan rapporterer fra L.A. at han gleder seg til intervjuet og at forberedelsene til det skjer på vanlig måte.

Gleder seg...

Eksklusiv avtale

Intervjuet skal foregå på Hotel Chateau Marmount i Hollywood i ettermiddag amerikansk tid. Intervjuet er en meget eksklusiv avtale; bare NRK og et australsk TV-selskap har fått intervju med Moulin Rouge-stjernen før Oscar-gallaen.

Åtte nominasjoner

Nicole Kidman er nominert til Oscar-pris for sin hovedrolle i musikal-filmen Moulin Rouge. Moulin Rouge er nominert til hele åtte priser; for Beste kvinnelige hovedrolle, Beste art direction, Beste filmredigering, Beste kostymedesign, Beste filmfoto, Beste make up, Beste film og Beste lyd.

Musikalfilmen Moulin Rouge handler om kurtisanen Satine og forfatteren Christian sitt hemmelige kjærlighetsforhold. Styrtrike Duke of Monroth har lagt sin elsk på Satine og lover klubbeieren å støtte driften av Moulin Rouge hvis han får Satine...

Av Synne Hedlo

Lyd og video

Lenker

Kulturstrøm

 • Kagge Forlag henter Fotland

  Forlaget melder at de har fått en ny redaktør på plass: Maiken Grønning Fotland. Hun kommer fra stillingen som reportasjeleder i Dagbladet Magasinet. Forlaget melder at de har fått inn en redaktør med teft for ideer – og evne til å sette dem ut i livet (NTB).

 • "Ny" Guns N' Roses-video fra 1989

  I 1989 spilte Guns N' Roses inn en musikkvideo til låten «It's So Easy» på nattklubben Cathouse i Los Angeles. Videoen ble aldri sluppet, i stedet ble den liggende i et skap i nesten 30 år. Men nå er den altså å se i en digitalt restaurert versjon på Apple Music, melder Billboard. Slippet av den ukjente musikkvideoen inngår i feiringen av bandets nyutgave av debutalbumet «Appetite for Destruction» fra 1987, skriver TT (NTB).

  Guns N' Roses
 • Sony kjøper EMI

  Japanske Sony kjøper musikkforlaget EMI for drøyt 15 milliarder kroner og sikrer seg dermed rettighetene til noen av verdens mest populære band og artister. I henhold til avtalen verdsettes EMI Music Publishing til drøyt 38 milliarder kroner (NTB).