NRK Meny
Normal

Nico & Vinz synker på Billboard

«Am I Wrong» faller til femteplass på den offisielle hitlisten i USA, men er fortsatt den mest spilte sangen på amerikansk radio.

Nico & Vinz

Nico & Vinz faller en plass på ukens Hot 100-liste, men stiger på den amerikanske iTunes-listen.

Foto: Sara McColgan

«Am I Wrong» har ligget på fjerdeplass på Billboard Hot 100 i fire uker, men i sin 14. uke på listen synker de ned til femteplass. Nicolay Sereba og Vincent Dery beholder derimot førsteplassen på radiolista, som måler avspillinger på amerikansk radio, for tredje uke på rad.

Den norske duoen faller på hitlisten på tross av to store tv-opptredener den siste uken.

Natt til tirsdag, norsk tid, gjestet de Jimmy Fallons «The Tonight Show», som i snitt sees av rundt fire millioner amerikanere, før de gjestet morgenprogrammet «Good Morning America», som har rundt seks millioner seere hver dag.

– Norsk musikkhistorie

Guttorm Raa, direktør i Nico & Vinz sitt norske plateselskap Warner Music Norway, er fornøyd på tross av at de faller en plass på listen.

– Det er norsk musikkhistorie at en gruppe fra Norge har klart å ligge så høyt oppe i så lang tid. Det er for tidlig å si noe om effekten av de to tv-opptredenene, men den rykket jo opp på iTunes-listen, så det er mulig at låten stiger på Billboard neste uke.

«Am I Wrong» er den høyest plasserte norske singelen siden a-ha toppet Billboard-listen i 1985.

Topper Shazam-listen

Nico & Vinz stiger derimot på andre lister. De rykket opp fra syvende- til tredjeplass på den amerikanske iTunes-listen, og har fortsatt den mest etterspurte låten hos musikksøketjenesten Shazam.

«Am I Wrong» ligger også på andreplass på den offisielle hitlisten i Canada, og ligger før øyeblikket på 58. plass i Storbritannia, på tross av at singelen ikke er til salgs for britene før 2. august. Det er første gang en singel har entret hitlisten i Storbritannia kun ved hjelp av musikkstrømming.

Flere konserter i USA

Duoen har flere konserter i USA på plakaten fremover.

Turneen med superstjernen Bruno Mars starter i Ottawa i Canada i morgen, og totalt skal Nico & Vinz varme opp før tolv Mars-konserter i Nord Amerika den neste måneden.

9. september skal de spille under det tv-sendte arrangementet Fashion Rocks i New York, sammen med kjente navn som Pitbull og Jennifer Lopez. De skal også spille under iHeartRadio Music festival i Las Vegas 20. september, sammen med blant annet Coldplay og boybandet One Direction.

P3 Gull: Nico & Vinz – Am I Wrong

Kulturstrøm

  • Baron Cohen ute i hardt vêr igjen

    Fleire amerikanarar vuderer å saksøke komikaren Sacha Baron Cohen for å ha lurt dei i den nyaste TV-serien sin «Who is America». Ein av dei er republikanaren Jason Spencer som sa opp jobben sin i Representanenes hus etter at Cohen fekk han til å banne og blotte rompa si i serien. Juridiske ekspertar som NY Times har snakka med meiner saksøkarane har lite å stille opp med, og at Cohen har sikra seg mot søksmål gjennom kontraktene dei medverkande har skrive under på.

  • Rihanna-dokumentar kjem i haust

    Allereie i 2015 kom nyheita om at Peter Bergs dokumentar om Rihanna var på veg. No seier regissøren at filmen er like rundt hjørnet, og at han mest truleg kjem ut innan to månadar, melder Rolling Stone. Berg har tidlegare sagt at filmen kjem til å bli eit usminka portrett av Rihannas liv på same måte som dokumentaren «Don't look back» var om Bob Dylan i 1967.

    TELEVISION-MTV/VMA
    Foto: Danny Moloshok / Reuters