NRK Meny
Normal

Nico & Vinz på topp 20 i USA

Den norske popduoen Nico & Vinz rykker opp til 18. plass på USAs offisielle hitliste.

Nico & Vinz

Bare to norske artister har gjort det skarpere på Billboard Hot 100 enn Nico & Vinz. Duoen består av Nico Sereba (til venstre) og Vincent Dery.

Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Oslo-guttene Nico & Vinz (Nico Sereba og Vincent Dery), har gjort flere kjempebyks på Billboard Hot 100 med sin «Am I Wrong. Nå er låten den 18. mest populære i USA.

Flere kjempebyks

For to uker siden hoppet de fra 91. til 54. plass, mens de sist uke klatret opp til 26. plass.

Av norske artister er det bare Ylvis og a-ha som har hatt høyere plasseringer på verdens mest prestisjetunge hitliste. Ylvis' «The Fox» klarte å ta en sjetteplass i fjor, mens a-has «Take On Me» gikk helt til topps i 1985.

Sjuende mest nedlastet

«Am I Wrong» ble i starten av april listet på nesten hundre amerikanske radiostasjoner etter at den ble presentert som beste nykommer i Ryan Seacrests listeprogram «American Top 40».

– Drømmen har alltid vært å bli en av verdensenerne. Nå er vi ett skritt nærmere. Det er godt å se at den døren nå er åpnet, sa Nico & Vinz til NRK.no da.

Hitlisten Billboard Hot 100 baserer seg på tall fra salg, streaming, radio- og videospilling. sjuende mest nedlastede i amerikanske iTunes.

Nico & Vinz, tidligere Envy, framfører «Am I Wrong» under Nobelkonserten i desember i fjor:

Envy på Nobelkonserten

Se Nico & Vinz bli portrettert i Lørdagsrevyen 11. januar 2014:

Nico & Vinz fra Lørdagsrevyen

Kulturstrøm

 • Den vanskelege skrivinga

  Han brukte éi veke på førsteutkastet. Så brukte han fem år på å skrive det om til ein roman. Høyr forfattar Jan Kristoffer Dale i Sommer i P2.

  - De kalte oss for «griser», «feite svin» og «fleskeberg». De kalte oss for mye mer. Nå spør folk meg om jeg kan fortelle. I Sommer i P2 forteller forfatter Jan Kristoffer Dale om opplevelsene i oppveksten som har formet ham, om forfattere som har inspirert ham - og om sin egen skriving.
 • Borats «Who is America» provoserer

  Sacha Baron Cohen – også kjent som Borat – er tilbake med satireshowet «Who is America». Flere republikanske politikere føler seg snytt etter å ha blitt intervjuet av komikeren i en fiktiv rolle, om hvorvidt barn skal ha rett til å bære våpen. En av dem er Joe Wilson, som sitter i Kongressen for staten South Carolina. Han må stå for å ha uttalt følgende: – En treårig kan ikke forsvare seg selv mot et angrep ved å kaste et Hello Kitty-penal mot angriperen. Grunnlovens fedre satte ingen aldersgrense på loven. Se saken på Danmark Radios nettsider.

  Who is America satireshowet til Sacha Baron Cohen
  Foto: HBO
 • Vokalisten forlét Kvelertak

  Erlend Hjelvik sluttar i Kvelertak. På Facebook-sida til bandet skriv vokalisten at måla og motivasjonen til bandet har bevega seg i ulike retningar. Fansen reagerer i hopetal i kommentarfeltet under posten. Kvelertak vil halde fram utan Hjelvik, og dei fire annonserte festivaldatoane til bandet i sommar blir gjennomført med gjestevokalistar, melder VG.

  Kvelertak på Slottsfjell 2013
  Foto: Kim Erlandsen / NRK P3