NRK Meny
Normal

Nico & Vinz på topp 20 i USA

Den norske popduoen Nico & Vinz rykker opp til 18. plass på USAs offisielle hitliste.

Nico & Vinz

Bare to norske artister har gjort det skarpere på Billboard Hot 100 enn Nico & Vinz. Duoen består av Nico Sereba (til venstre) og Vincent Dery.

Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Oslo-guttene Nico & Vinz (Nico Sereba og Vincent Dery), har gjort flere kjempebyks på Billboard Hot 100 med sin «Am I Wrong. Nå er låten den 18. mest populære i USA.

Flere kjempebyks

For to uker siden hoppet de fra 91. til 54. plass, mens de sist uke klatret opp til 26. plass.

Av norske artister er det bare Ylvis og a-ha som har hatt høyere plasseringer på verdens mest prestisjetunge hitliste. Ylvis' «The Fox» klarte å ta en sjetteplass i fjor, mens a-has «Take On Me» gikk helt til topps i 1985.

Sjuende mest nedlastet

«Am I Wrong» ble i starten av april listet på nesten hundre amerikanske radiostasjoner etter at den ble presentert som beste nykommer i Ryan Seacrests listeprogram «American Top 40».

– Drømmen har alltid vært å bli en av verdensenerne. Nå er vi ett skritt nærmere. Det er godt å se at den døren nå er åpnet, sa Nico & Vinz til NRK.no da.

Hitlisten Billboard Hot 100 baserer seg på tall fra salg, streaming, radio- og videospilling. sjuende mest nedlastede i amerikanske iTunes.

Nico & Vinz, tidligere Envy, framfører «Am I Wrong» under Nobelkonserten i desember i fjor:

Envy på Nobelkonserten

Se Nico & Vinz bli portrettert i Lørdagsrevyen 11. januar 2014:

Nico & Vinz fra Lørdagsrevyen