– Nå er vi ett skritt nærmere drømmen

Nico & Vinz' «Am I Wrong» er nå listet på nesten hundre amerikanske radiostasjoner. – Neste mål bør være en Billboard-plassering, sier P3s musikksjef Mats Borch Bugge.

Envy på Nobelkonserten

STÅR FORAN ET GJENNOMBRUDD: Nico & Vinz, tidligere Envy, her under Nobelkonserten i desember. Duoen er nå listet med «Am I Wrong» på nesten hundre amerikanske radiostasjoner.

– Drømmen har alltid vært å bli en av verdensenerne. Nå er vi ett skritt nærmere. Det er godt å se at den døren nå er åpnet, sier Oslo-duoen Nico & Vinz til NRK.

De har nylig ankommet Norge etter en omfattende promoturné i Østerrike, Sveits, Nederland og Tyskland i forrige uke.

Nico & Vinz

USA STÅR FOR TUR: Her Nico & Vinz under Spellemannprisen i Stavanger tidligere i år.

Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
Musikksjef i P3, Mats Borch Bugge.

FORVENTNINGSFULL: – Det er utvilsomt stort, sier P3s musikksjef Mats Borch Bugge om Nico & Vinz' radiosuksess i USA.

Foto: NRK

Drømmen har alltid vært å bli en av verdensenerne. Nå er vi ett skritt nærmere.

Nicolay «Nico» Seraba & Vincent «Vinz» Dery

I kveld står Nicolay Sereba og Vincent Dery, som er guttas egentlige navn, på scenen under UKA i Ås. Kontrasten er stor mellom å gjøre det stort i USA og kveldens konsert.

Det trenger likevel ikke være lenge til gutta er på alles lepper over dammen.

Singelen «Am I Wrong» ble i går nemlig presentert som «beste nykommer» i Ryan Seacrests listeprogram «American Top 40», som sendes på radiokanaler over hele USA.

I kjølvannet av dette ble låta listet på 90 amerikanske radiokanaler.

Det vil si at den nå inngår i musikkrotasjonen i et radionettverk som strekker seg fra kyst til kyst i verdens største musikkmarked.

– Det er gøy å se at planen vi har jobbet med er nærmere å komme til live, sier Nico & Vinz, og fortsetter:

– Hvis du klarer å tro på det så sinnssykt sterkt, så kommer det til å skje. Det er litt unorsk og kan fort bli oppfattet som litt cocky, men vi er ydmyke når det gjelder det. Vi vet vi har en lang vei igjen, men det er godt å se at den døren er åpnet. Nå har vi muligheten!

Flest radiolistinger hittil i 2014

Nico & Vinz' låt er den blant ukas nykommere som flest amerikanske radiokanaler har lagt til sine lister – før den nye singelen til den etablerte artisten Pitbull.

«Am I Wrong» er også den nye låta som flest amerikanske radiostasjoner hittil i år har listet i sin første uke.

NRK P3s musikksjef Mats Borch Bugge tror dette vil gjøre at amerikanerne virkelig blir bevisste popduoen fra Oslo.

Dette er utvilsomt stort. «American Top 40» med Ryan Seacrest inngår i USAs største radionettverk, og sendes på en rekke kanaler. Med eksponering der når man mange – men ringvirkningene er trolig enda viktigere enn programmet i seg selv. Det får en dominoeffekt, som er heldig i et land der radiomediet, i likhet med Norge, står veldig sterkt, sier han.

– De gjør det også bra i Tyskland, der de ligger på fjerdeplass på Itunes' salgsliste. Hva er det med disse to gutta som gir dem en sånn appell?

– De har først og fremst gode låter, som de også kan levere live på overbevisende vis. I tillegg fremstår de ekte, blide og sympatiske. De har også et enormt apparat i ryggen gjennom Warner Music som vil jobbe hardt for å tvinge dem på amerikanerne – enten de vil eller ei.

Skal snart flytte til USA

Kronprinsparets Humanitære Fond Årets vinner av Kronprinsparets Humanitære Fond

AMBISIØS: – Etter turneen flytter vi til USA, og vi er villige til å investere tid og penger for å få dette til, sier Nico & Vinz' manager Amanuel Kidane.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Etter at Nico & Vinz har gjort ferdig sin pågående Skandinavia-turné i midten av april, skal duoen sammen med manager Amanuel Kidane flytte til USA for å gjøre ferdig det nye albumet.

– Etter turneen vår skal vi reise over til USA. Og vi er villige til å investere tid og penger for å få dette ordentlig til. Vi vil flytte over til Los Angeles, og har fått oss en co-manager som skal hjelpe oss. Vi skal også promotere «Am I Wrong» over hele verden, sier Kidane til NRK.

– Hvor lukrativt økonomisk har dette hittil vært for Nico & Vinz?

– Vi kommenterer ikke penger, sier manageren.

Hør Nico & Vinz snakke om å slå gjennom i USA i Lydverket i 2011. Saken fortsetter under videoen:

Nico & Vinz (daværende Envy) har aldri lagt skjul på sine store ambisjoner. Hør dem snakke om å slå gjennom i USA i denne reportasjen fra Lydverket i 2011.

Mener Billboard er neste mål

Mats Borch Bugge tror det er lurt å flytte til USA nå som ting begynner å skje.

– Det smarteste de nå kan gjøre, er å være ekstremt tilgjengelige lokalt i verdens viktigste musikkmarked. De må velge med omhu hvilke promobesøk de gjør, og selvsagt også vise fram sine livekvaliteter. De har allerede flere gode låter i ermet. Disse må det legges et godt løp for videre, sier Bugge.

Madcon

MADCONS LYKTES NESTEN: – Madcon hadde relativt stor radiosuksess i USA med «Beggin’», men satset ikke tungt nok i USA, sier Mats Borch Bugge, som mener Nico & Vinz gjør lurt i å flytte til USA.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Én låt på radio hittil der borte. Kan du sette dette i perspektiv – hvor stort er det, egentlig?

– Madcon var også relativt store på radio i USA, med låten «Beggin’». De hadde imidlertid for mange jern i ilden andre steder i verden, og mistet fokus, og etter hvert momentum, i USA. A-ha har vært på listen med opptil flere låter, men ellers tilhører det sjeldenhetene at norske artister figurerer på listen, såfremt man ekskluderer Stargate, sier musikksjefen.

Bugge mener en plassering på Billboard-listen bør være et naturlig neste mål for Nico & Vinz.

– Nico & Vinz' uttalte mål har hele tiden vært en topplassering på USAs offisielle hitliste, Billboard Hot 100. Nå er veien kortere enn noen gang til en plassering på denne listen, men det avhenger jo av at låten også selger via Itunes, sier han.

– Viktig å ta vare på Norge

Men før turen går til USA, skal altså Nico & Vinz turnere i Norge og spille for fans på steder som Sogndal, Porsgrunn og Stavanger – og i Ås i kveld.

Dét er like høyt prioritert som å dra til USA, ifølge manageren.

– Det er viktig for oss å ta vare på Norge. Det var nordmenn som hjalp oss fram først, og vi skal jobbe parallelt i det hjemlige markedet også i fortsettelsen, sier Amanuel Kidane.

– Kveldens konsert i Ås står i voldsom kontrast til suksess i USA. Hvordan blir det, Nico & Vinz?

– Det er ikke vanskelig å ha fokus på noe som er gøy for oss. Vi reiser over dammen om to-tre uker, så på mange måter blir dette en slags avskjedsturne for hjemlandet vårt, sier suksessduoen til NRK minutter før de går på scenen.

LES OGSÅ:

Se Nico & Vinz bli portrettert i Lørdagsrevyen 11. januar 2014:

Nico & Vinz fra Lørdagsrevyen

Kulturstrøm

 • Jim Carrey forfatterdebuterer

  Skuespiller Jim Carrey har sammen med forfatteren Dana Vachon sluppet boken «Memoirs and Misinformation» – som handler om en deprimert antihelt som heter det samme som ham. Ifølge Hollywood Reporter startet bokprosjektet med at Carrey så etter noen som kunne skrive essayer inspirert av maleriene han hadde begynt å lage for åtte år siden (NTB).

  Jim Carrey med boken han debuterte med i 2020
  Foto: Knopf, venstre, Austin Hargrave/Paramount via AP høyre / Scanpix
 • Blir seks sesonger av «The Crown»

  Egentlig skulle «The Crown» rundes av etter fem sesonger – men da de begynte å diskutere handlingen, innså serieskaperne og Netflix at det trengtes en sjette runde. Sesongene fem og seks tar ifølge bransjebladet historien inn i 2000-tallet, med Imelda Staunton som dronning Elizabeth og Lesley Manville som prinsesse Margaret (NTB.

  Imelda Staunton og Dronning Elizabeth II
  Foto: Scanpix/Ap