NRK Meny
Normal

Nico & Vinz faller på Billboard

Nico & Vinz faller to plasser til åttende plass på Billboard-lista denne uka. – Vi krysser fingre og tær for at vi rykker lenger opp, sier Oslo-duoen.

Envy / Nico & Vinz

MOT TOPPEN: Nico & Vinz bor nå i USA og opplever gjennombrudd i verdens største musikkmarked. Her fra fjorårets VG-lista topp 20-turné.

Foto: Erlend Lånke Solbu / NRK P3

Den norske duoen Nico & Vinz faller to plasser til åttende plass i sin åttende uke på Billboard Hot 100, melder Billboard.

Nicolay «Nico» Sereba sier til NRK at de er fornøyde med suksessen i USA, men at de ønsker å nå helt til topps.

envy nobelkonserten

– SUPERHAPPY: Nicolay «Nico» Sereba er fornøyd med hva de har oppnådd, men vil helt til topps.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix
Andreas Axident

NUMMER FEM PÅ BILLBOARD: Andreas «Axident» Schuller er en av produsentene av Jason Derulos låt «Wiggle».

Foto: Tonje Bergmo / NRK

– Vi har kommet til det punktet der vi er superhappy med det vi har oppnådd, men skulle vi rykke lenger opp nå blir det rett og slett å se en drøm gå i oppfyllelse! Vi krysser alle fingre og tær for det, sier han.

Sjette mest digitale solgt

«Am I Wrong» solgte 142.000 digitale kopier i USA sist uke, en nedgang på fem prosent fra forrige uke.

Det plasserer låta på sjetteplass på lista over digitalt salg.

Den eneste norske låta som har toppet den gjeve Billboard Hot 100-lista er a-has «Take On Me» i 1985.

Ifølge Broadwayworld skal Oslo-duoen i morgen framføre «Am I Wrong» på talkshowet til Jimmy Kimmel, som går på den amerikanske tv-kanalen ABC.

Norskprodusert låt nummer fem

Andre nordmenn involvert i topp ti på Billboard Hot 100 er Andreas Schuller, som er en av produsentene bak Jason Derulos «Wiggle».

29-åringen fra Drøbak går under produsentnavnet «Axident», og låta hoppet denne uka fra tiende til femteplass på Hot 100.

Schuller er i Norge mest kjent for å stå bak flere russehits, men jobber nå mot det amerikanske markedet fra studio i Los Angeles.

– Min spesialitet er «grooves». Jeg lager ting som folk beveger seg til, sa Schuller til NRK i et intervju i fjor.

LES OGSÅ:

Nico & Vinz, tidligere Envy, framfører «Am I Wrong» under Nobelkonserten i desember i fjor:

Envy på Nobelkonserten

I 2011 var opptrådte Envy på Øyafestivalen og var med i verdens største konkurranse for usignerte band. Se Dagsrevyens reportasje:

Envy - Nico & Vinz' tidligere navn - spilte i august 2011 på Øyafestivalen, og dro også til Tyskland for å konkurrere om å bli kåret til verdens beste usignerte band. Dagsrevyen møtte dem før konsertene i Oslo og Tyskland. Sendt i Dagsrevyen 10. august 2011.

Videoen til Envys første singel «One Song» ga dem Spellemannprisen i 2012:

Hør Nico & Vinz snakke om å slå gjennom i USA i Lydverket i 2011:

Nico & Vinz (daværende Envy) har aldri lagt skjul på sine store ambisjoner. Hør dem snakke om å slå gjennom i USA i denne reportasjen fra Lydverket i 2011.

Se Nico & Vinz bli portrettert i Lørdagsrevyen 11. januar 2014:

Nico & Vinz fra Lørdagsrevyen

Se Nico & Vinz framføre oppfølgersingelen «In Your Arms» i P3-studio tidligere i år:

Christine live: Nico & Vinz - "In Your Arms"

Kulturstrøm

 • Slår tilbake etter slakt

  John Travoltas nye film «Gotti» vart totalslakta då den kom ut i USA 15. juni, og har framleis 0 % score på Rotten Tomatoes. Det vil seie at ingen av kritikarane til nettstaden har gitt filmen ei positiv vurdering. I går slo teamet bak filmen tilbake på Twitter: «Sjåarane elska Gotti, men kritikarane vil ikkje at du skal sjå han... Spørsmålet er kvifor??? Stol på folket og sjå han sjølv!»

  Laster Twitter-innhold
 • Gir ut ny musikk

  Paul McCartney gir ut to nye songar i dag 20. juni. Songane har fått namna «I Don't Know» og «Come On To Me». Dette er første gong artisten gir ut ny musikk sidan samarbeidet med Kanye West og Rihanna i 2015, melder The Guardian.

  Laster Instagram-innhold
 • Gir fem millionar til Astrup-film

  Sparebankstiftinga DNB løyver fem millionar kroner til TV-serien om kunstnaren Nikolai Astrup (1880–1928) frå Jølster. Tidlegare er det henta inn seks millionar til filmen. I utgangspunktet er det ein spelefilm som skal brukast utanfor landets grenser, men det blir også ein serie på tre episodar som er selde til NRK. Innspelinga av filmen går i desse dagar føre seg i Jølster. Astrup blir rekna som ein av Norges fremste biletkunstnarar.

Flere kulturnyheter