Hopp til innhold

Som to dråper vann?

Nytt år og nye sportspill står på trappene. Først ute er NHL-spillene; NHL 09 og NHL 2K9. Spørsmålet blir som det alltid er, hvilken versjon er best?

NHL09
Foto: EA

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Med vintersesongen i anmarsj kommer de tidsriktige sportsspillene på rekke og rad. Denne gangen er navnet til forveksling så lik at det nesten kan skape problemer. Spillene har hver sine kvaliteter, men hvem går av med seieren?

Popkorn eller realisme

Av de to utgivelsene er NHL 2K9 popkorn-spillet. Det vil si, realismen er byttet ut med mer fart, tøffere taklinger og enklere vei til nettmaskene. Jeg skåret faktisk to mål på mine to første sjanser i spillet, vanskelighetsgrad Pro, og da lå jeg allerede under med tre. Det er med andre ord full fres og moro på isen med engang.

Læringskurven er kort, noe som er bra hvis du utfordrer en nybegynner, men spillbarheten og kontrolleren kan bli i simpleste laget på sikt - spesielt når det sammenlignes med konkurrenten. Visuelt sett er det pent å se på, men det er ikke fullt på høyde med NHL 09. Det første som gjorde inntrykk på meg var de platte og kjedelige menyene, og jeg bryr meg ikke særlig om menyer – så det sier ganske mye.

Solid pakke

Noe NHL 09 kunne lært av NHL 2K9 er å ta vare på øyeblikkene etter kampene. I 2K9 er de snekret sammen på en elegant måte, og man får selv velge hva man vil se. Mål eller heftige taklinger? Velg selv.

Det hele er pakket inn i en solid NHL-pakke, og spillet er godt egnet for sosiale sammenkomster. Du skremmer ikke bort nybegynnere hvis du inviterer til kamp – det samme kan ikke en erfaren NHL 09-spiller gjøre med sine naboer.

NHL2K9
Foto: 2K Games

– Ikke glem denne tittelen Gullstikka!

NHL 09 er det mest realistiske hockeyspillet av de to, og det innfrir forventningene etter NHL 08 – som var et av fjorårets beste sportsspill. Pinlig nok glemt av Gullstikkajuryen tidligere i år.

NHL 09 er vanskelig. Det tar lang tid før man vet hvordan sjansene skal settes, så hvis du blir oppgitt av sjansesløseri bør man heller velge NHL 2K9. Men når du først begynner å lære triksene, steg for steg, er det ingenting som føles bedre enn når du setter pucken i mål. Følelsen er verdt å vente på, jeg lover.

Et varmt spillhjerte

I begge spillene kan du gå løs på en lang NHL-sesong eller enkeltkamper online eller offline, men Be a Pro-moduset med din egen hjemmesnekra spiller i NHL 09, er det som gleder spillhjertet mitt mest – og jeg er nok ikke alene om det.

Læringskurven kan være frustrerende lang: hvis du liker å spille online møter du motstandere som vet å få deg piss forbanna – men om noen uker med øving kan det kanskje være omvendt.

NHL 2K9 er et veldig bra ishockeyspill, men NHL 09 er et fantastisk ishockeyspill for historiebøkene. Valget er enkelt.

(PS3-versjonen av NHL 2K9 og Xbox 360-versjonen av NHL 09 er testet)

Kulturstrøm

  • Fargekomponisten

    – Harriet Backer var en glimrende tegner med en klar formsans. Det er likevel er ingen tvil om at det som gjør henne til en av Nordens fremste malere, er evnen til å spille ulike fargenyanser og klanger ut mot hverandre og skildre lysets virkninger, skriver kunstkritiker Mona Pahle Bjerke om den nye utstillingen på Nasjonalmuseet i Oslo.

  • Operapremiere i Stockholm utsettes etter at scenearbeider døde

    Svenske arbeidsmiljømyndigheter har beordret arbeidsstopp ved Kungliga Operan i Stockholm, der en scenearbeider falt 13 meter ned og døde.

    Det betyr at urpremieren på operaen «Melancholia», basert på Lars von Triers film utsettes til senere i oktober.

    Nå er det forbudt å arbeide på balkongene over scenen, der rekkverkene må gjøres 20 centimeter høyere. Medarbeiderne har ofte strukket seg over disse rekkverkene for å jobbe, ifølge Sveriges Radio.