NRK Meny
Normal

NHH-rapport: Kritisk til å gi TV 2 statsstøtte

Rapport om TV 2s økonomi ble bestilt av konkurrenten Discovery. TV 2-sjef Olav T. Sandnes mener det er rart at forskerne ikke kontaktet TV 2 i arbeidet.

TV 2 logo

STATSSTØTTEN: Kan gå til eierutbytte, oppkjøp av stortsrettigheteer og økt satsing på Sumo, skriver NHH-professorene i rapporten.

Foto: Breistein, Emil Weatherhead / NTB scanpix

En ny rapport fra NHH hevder at statsstøtte til TV 2 kan virke mot sin hensikt og ikke føre til at ressurser blir brukt på nyheter.

– Det virker utopisk å tro at politikerne med noen rimelig grad av sikkerhet kan anslå TV 2s ressursforbruk på nyheter om de ikke får støtte, skriver de to NHH-professorene Hans Jarle Kind og Øystein Foros i rapporten.

Administrerende direktør i Discovery Networks Harald Strømme

BESTILTE NHH-RAPPORT: TV Norge-sjef Harald Strømme.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Rapporten er bestilt av TV 2s arge konkurrent i kampen om TV-seerne, TV Norge-eier Discovery Networks og toppsjef Harald Strømme, skriver Kampanje.

Hos Discovery fastslår man at rapporten langt på vei slår beina under den såkalte Bjørnenak-rapporten, som i 2014 konkluderte med at det vil være lønnsomt for TV 2 å kutte i nyhetssatsingen.

NHH-rapporten kommer kun få dager før det regjeringsoppnevnte Mediemangfoldsutvalget skal legge fram sine forslag om hvordan TV 2s rolle som allmennkringkaster skal være.

– Rart at de ikke har snakket med TV 2

Onsdag kveld sier TV 2-sjef Olav T. Sandnes til Kampanje at han ikke har rukket å lese rapporten nøye, men at deler av rapporten ikke direkte avviser en motell for kommersiell allmennkringkasting.

Olav T Sandnes

SYNES DET ER RART: TV 2-sjef Olav T. Sandnes sier TV 2 ikke er kontaktet i forbindelse med rapporten om TV 2s økonomi.

Foto: Jan-Petter Dahl

På spørsmål fra Kampanje om han leser rapporten som et bestillingsverk fra Discovery, svarer Sandnes at han forholder seg til at det er to professorer som har gjort et stykke arbeid på oppdrag for Discovery.

– Men vi synes det er rart at de bare har snakket med Schibsted og Discovery og ikke med TV 2, når de lager en rapport som handler om TV 2 og vår økonomi, sier Sandnes.

Kommersielt fortrinn

Ifølge rapporten gir TV 2s nyhetsproduksjon isteden kanalen et viktig kommersielt fortrinn.

NHH-professorene spekulerer på at TV 2 vil bruke store deler av en statsstøtte på økt utbytte til den danske eieren Egmont, økt oppkjøp av sportsrettigheter og økt satsing på Sumo og den digitale virksomheten.

Kulturstrøm

 • Lager «Buffy the Vampire Slayer»

  20th Century Fox Television skal lage en ny versjon av 90-tallsklassikeren «Buffy the Vampire Slayer», skriver Variety. Serien skal produseres av Joss Whedon, som også holdt i den originale serien. Serien handler om Buffy Summers (Sarah Michelle Gellar) som får et kall om å bekjempe vampyrer og etterhvert en hel mengde andre monstre. «Buffy, vampyrenes skrekk», som den het på norsk, gikk fra 1996 til 2003 og ble vist på TVNorge.

  Buffy The Vampire Slayer
  Foto: Handout © c.20thC.Fox/Everett/REX
 • Gard Nilssen ny Artist in Residence

  Gard Nilssen blir Artist in Residence i 2019, dette melder Moldejazz i en pressemelding. Nilssen omtales som en trommeslager med hjerte for jazz og improvisert musikk. Trommisen har sin bakgrunn fra jazzlinja på NTNU. Han har tidligere gjestet Moldejazz en rekke ganger med ulike band.

  Gard Nilssen
  Foto: Moldejazz