Hopp til innhold

New Kids på cruise

Planlegger du allerede neste års ferie kan kanskje cruise være noe for deg. Og om du likte boyband på 80-tallet burde dette være midt i blinken.

New Kids on the block

New Kids on the Block (fra venstre): Danny Wood, Joey McIntyre, Donnie Wahlberg, Jordan Knight og Jonathan Knight, om bord på Carnival Imagination i 2009.

Foto: Damian Grass / AP

BOYZ II MEN

PÅ CRUISE: Boyz II Men.

Foto: JIM COOPER / AP
Sammy Hagar

PÅ CRUISE: Sammy Hagar.

Foto: Tom Gannam / AP
Kid Rock

PÅ CRUISE: Kid Rock.

Foto: DARRIN ZAMMIT LUPI / Reuters

Cruise-selskapene Carnival og Norwegian Cruiseline har nemlig kastet seg på en ny bølge der de inviterer på tur sammen med gamle musikalske helter.

Boyz på bigo

Blir du med på Carnival Destiny i mai neste år kan du oppleve New Kids on the Block, boybandet som hadde stor suksess på 80-tallet. Gruppa gikk i oppløsning midt på nittitallet, men kom tilbake sammen igjen i 2008, og nå er de med på cruise i karibien.

Men det handler ikke bare om konserter om bord på båten. Medlemmene i gruppa er også med på å organisere limbo-dansekonkurranser, bingo, karaoke og andre aktiviteter om bord.

- Du tror du skal på cruise og at du aldri kommer til å se dem, men de er jo der og beveger seg rundt over alt, sa en av passasjerene som var med på et tidligere NKOTB-cruise tidligere i år til ABC News.

Sprenger kapasiteten

Men det er ikke bare «Please Don't Go Girl»- og «Hangin' Tough»-stjernene som dukker opp i karibien framover. Dette gjelder også Backstreet Boys, den tidligere Van Halen-vokalisten Sammy Hagar, Boyz II Men og Rick Springfield.

Vanligvis har artistene klart å fylle opp båtene med 1.500 til 2.000 fans, men i fjor satte New Kids on the Block rekord og solgte ut båten i løpet av timer.

Dermed må de nå utvide med en større båt og regner nå med å få med 2.600 popturister.

- Får noe mer

- Folk ønsker seg noe mer enn de får på de vanlige cruisene. De ønsker et mer personlig møte med underholderne. Vi gir underholdning du ikke finner på andre cruise, og her får du også langt mer enn på en vanlig konsert, mener Ian Drew, som er musikkredaktør for Us Weekly magazine.

I tillegg til de tidligere nevnte artistene har også artister og band som Kid Rock, Lynyrd Skynyrd og John Mayer stilt opp på disse turene.

Kulturstrøm

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)

  • Ny undersøkelse: Færre leser for barna sine

    Stadig færre foreldre leser høyt for barna sine. Andelen boklesere i befolkningen synker sakte, viser Leserundersøkelsen 2024, som blir sluppet i dag, skriver Den norske forleggerforeningen i en pressemelding.

    – Foreldres lesing er avgjørende for barns ordforråd og leseglede. Nå faller også disse tallene, dette er dramatisk, sier Trine Skei Grande, administrerende direktør i Forleggerforeningen.

    Én av fire foreldre leser aldri høyt for barna sine. I 2017 svarte 93 prosent av foreldre med barn under 10 år at de leste høyt for barna sine. I 2023 var tallet 75 prosent. Samtidig viser undersøkelsen at de som leser for barna sine, gjør det oftere enn før.

    Leseundersøkelsen har blitt gjennomført av Forleggerforeningen og Bokhandlerforeningen siden 1977.

    – Leserundersøkelsen bekrefter at vi trenger et krafttak for lesing, sier Trine Skei Grande i Forleggerforeningen og Anne Schiøtz i Bokhandlerforeningen.