Hopp til innhold

Nettmøte med "Marit" og "Kim" fra Himmelblå

Halve Norge tenker bare på Line Verndal som Marit, og Edward Schultheiss som Kim. Her kan du lese hva de svarte på av spørsmål om serien, innspillingen, karakterene, været, båtturene, Ylvingen, livet etterpå og mye mer.

Fra Himmelblå-premieren, Line Verndal og Edward Schultheiss
Foto: Antonia Pambou / NRK

Himmelblå ble spilt inn på Ylvingen og i Brønnøysund. Skuespillerne bodde nordpå i de ti månedene innspillingen varte, med litt pendling til og fra. De fleste i leiligheter eller hybel på et gammelt asylmottak, Kystferie. Hver dag reiste hele produksjonsteamet med båt de 40 minuttene ut til Ylvingen, der opptakene ble gjort i all slags vær.

Men om innspillingen ofte var en utfordring for alle, har resultatet begeistret en hel nasjon. Bortimot en million TV-seere sitter klistret til skjermen hver søndag ettermiddag, for å følge Marit, Kim, Iris, Robin, Brynjar, Britt, Roy, Roland, Karoline, Halle, Johan og Ingeborg.

Nettmøtet er avsluttet. Les svarene fra Line og Edward nedenfor.

Les svarene fra nettmøtet her!

Mer om Line Verndal Marit

Mer om Edward Schultheiss Kim

Edward sitter klar

Edward Schultheiss svarte på spørsmål fra seerne. I bakgrunnen ser du bilder fra episode 5.

Foto: Antonia Pambou / NRK

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)