NRK Meny
Normal

Nettmøte med "Marit" og "Kim" fra Himmelblå

Halve Norge tenker bare på Line Verndal som Marit, og Edward Schultheiss som Kim. Her kan du lese hva de svarte på av spørsmål om serien, innspillingen, karakterene, været, båtturene, Ylvingen, livet etterpå og mye mer.

Fra Himmelblå-premieren, Line Verndal og Edward Schultheiss
Foto: Antonia Pambou / NRK

Himmelblå ble spilt inn på Ylvingen og i Brønnøysund. Skuespillerne bodde nordpå i de ti månedene innspillingen varte, med litt pendling til og fra. De fleste i leiligheter eller hybel på et gammelt asylmottak, Kystferie. Hver dag reiste hele produksjonsteamet med båt de 40 minuttene ut til Ylvingen, der opptakene ble gjort i all slags vær.

Men om innspillingen ofte var en utfordring for alle, har resultatet begeistret en hel nasjon. Bortimot en million TV-seere sitter klistret til skjermen hver søndag ettermiddag, for å følge Marit, Kim, Iris, Robin, Brynjar, Britt, Roy, Roland, Karoline, Halle, Johan og Ingeborg.

Nettmøtet er avsluttet. Les svarene fra Line og Edward nedenfor.

Les svarene fra nettmøtet her!

Mer om Line Verndal Marit

Mer om Edward Schultheiss Kim

Edward sitter klar

Edward Schultheiss svarte på spørsmål fra seerne. I bakgrunnen ser du bilder fra episode 5.

Foto: Antonia Pambou / NRK

Kulturstrøm

  • Bergman-bok gis ut etter ni år

    Biografien om Ingmar Bergman, skrevet av regissørens husholderske Anita Haglöf, gis ut – ni år etter at den opprinnelig planlagte utgivelsen ble stoppet. Boken, kalt «Jag var Ingmar Bergmans hushållerska», kommer i november, melder TT. Da den ble stoppet i 2009, var det fordi boken ble «for personlig» for Haglöf, som var den som valgte å stoppe utgivelsen. Men nå har husholdersken, som jobbet for filmregissøren i åtte år fra 1995, ombestemt seg og gir den ut likevel i Bergmanåret, der man feirer 100-årsjubileet for hans fødsel.

    FILES-SWEDEN-FILM-THEATRE
    Foto: BONNIERS HYLEN / AFP
  • Tons of Rock flytter

    Tons of Rock flytter fra Halden til Oslo. Det melder festivalledelsen i en pressemelding. Festivalen skal nå holdes på Ekebergsletta.