Hopp til innhold

Nettgenerasjonen

Generasjonen som vokser opp nå vet ikke hvordan verden var uten internett.

Hør: Kurer 99: Nettgenerasjonen

Medieforskerne er nysgjerrige på den såkalte "nettgenerasjonen", og denne uka kom en norsk rapport om hvordan ungdom bruker nettet. I Kurer er vi spente på hvordan de finner mening der ute på verdensveven.

I den 99. utgaven av Kurer treffer du blant andre førsteamanuensis ved institutt for medier og kommunikasjon ved universitetet i Oslo, Tanja Storsul.

Sammen med blant andre Vibeke Kløvstad har hun forska på ungdoms internettbruk. Kløvstad, som er avdelingleder ved ITU, treffer du også i Kurer. ITU er det nasjonale kompetansenettverket for IT i utdanning.

Vi besøker også Strinda Videregående skole, der elever og lærere forteller mer om hvordan de bruker internett i skolen.

Kurer NRK P2

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober