Hopp til innhold

Nettgenerasjonen

Generasjonen som vokser opp nå vet ikke hvordan verden var uten internett.

Hør: Kurer 99: Nettgenerasjonen

Medieforskerne er nysgjerrige på den såkalte "nettgenerasjonen", og denne uka kom en norsk rapport om hvordan ungdom bruker nettet. I Kurer er vi spente på hvordan de finner mening der ute på verdensveven.

I den 99. utgaven av Kurer treffer du blant andre førsteamanuensis ved institutt for medier og kommunikasjon ved universitetet i Oslo, Tanja Storsul.

Sammen med blant andre Vibeke Kløvstad har hun forska på ungdoms internettbruk. Kløvstad, som er avdelingleder ved ITU, treffer du også i Kurer. ITU er det nasjonale kompetansenettverket for IT i utdanning.

Vi besøker også Strinda Videregående skole, der elever og lærere forteller mer om hvordan de bruker internett i skolen.

Kurer NRK P2

Kulturstrøm

  • Den nasjonale Ibsenprisen tildelt Monica Isakstuen

    Årets Ibsenpris tildeles Monica Isakstuen for stykket «Dette er ikke oss». Stykket hadde urpremiere på Den Nationale Scene 26. januar 2022.

    I sin begrunnelse skriver juryen: «Teksten maner fram en uvanlig familiedynamikk med overraskende dramaturgiske vendinger, som likevel oppleves gjenkjennelige og relevante.»

    Ibsenprisen går årlig ut til en dramatisk tekst som har hatt urpremiere eller norgespremiere ved et profesjonelt norsk teater i løpet av foregående kalenderår.

    Selve prisen er på 150.000 kroner og en statuett av Nina Sundbye. Prisen ble første gang delt ut i 1986.