Hopp til innhold

Nettavisen brøt ikke presseskikk

PFU mener at Nettavisen ikke brøt god presseskikk da de publiserte et blogginnlegg med sterk kritikk av Miljøpartiet De Grønne (MDG).

Nettavisen la i mai ut en nyhetssak med tittelen «Har hun satt ny norgesrekord i arroganse?». I saken var det et bilde av Oslos miljøbyråd Lan Marie Nguyen Berg, og det var lenket til et blogginnlegg på samme nettsted, skrevet av Jarle Aabø.

Saken omhandlet et parkeringsskilt for MC som var satt opp på Rådhusplassen i Oslo, og blogginnlegget hadde en meget skarp tone både mot Nguyen Berg og MDG. Innlegget var publisert i Nettavisens egen bloggseksjon.

Opplysningene i bloggen viste seg å ikke være korrekte, da det var forrige miljøbyråd som var ansvarlig for skiltingen.

PFU mener at Nettavisen rettet opp både tittel og faktaopplysninger innen rimelig tid og ga mulighet til raskt tilsvar. Nettavisen har dermed ikke brutt god presseskikk. (©NTB)

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober