Nettavisen brøt ikke presseskikk

PFU mener at Nettavisen ikke brøt god presseskikk da de publiserte et blogginnlegg med sterk kritikk av Miljøpartiet De Grønne (MDG).

Nettavisen la i mai ut en nyhetssak med tittelen «Har hun satt ny norgesrekord i arroganse?». I saken var det et bilde av Oslos miljøbyråd Lan Marie Nguyen Berg, og det var lenket til et blogginnlegg på samme nettsted, skrevet av Jarle Aabø.

Saken omhandlet et parkeringsskilt for MC som var satt opp på Rådhusplassen i Oslo, og blogginnlegget hadde en meget skarp tone både mot Nguyen Berg og MDG. Innlegget var publisert i Nettavisens egen bloggseksjon.

Opplysningene i bloggen viste seg å ikke være korrekte, da det var forrige miljøbyråd som var ansvarlig for skiltingen.

PFU mener at Nettavisen rettet opp både tittel og faktaopplysninger innen rimelig tid og ga mulighet til raskt tilsvar. Nettavisen har dermed ikke brutt god presseskikk. (©NTB)

Kulturstrøm

  • Årets MGPjr-finalister

    Deltagerne som er plukket ut til årets MGPjr-finale har skrevet sanger om det å være god nok. – Dette går igjen i mange av de nesten 700 låtene som kom inn, sier prosjektleder Eva Rutgerson Bie og legger til: – NRK ønsker å presentere gode forbilder for barn og unge med musikk som hobby.