Nettavisen brøt ikke presseskikk

PFU mener at Nettavisen ikke brøt god presseskikk da de publiserte et blogginnlegg med sterk kritikk av Miljøpartiet De Grønne (MDG).

Nettavisen la i mai ut en nyhetssak med tittelen «Har hun satt ny norgesrekord i arroganse?». I saken var det et bilde av Oslos miljøbyråd Lan Marie Nguyen Berg, og det var lenket til et blogginnlegg på samme nettsted, skrevet av Jarle Aabø.

Saken omhandlet et parkeringsskilt for MC som var satt opp på Rådhusplassen i Oslo, og blogginnlegget hadde en meget skarp tone både mot Nguyen Berg og MDG. Innlegget var publisert i Nettavisens egen bloggseksjon.

Opplysningene i bloggen viste seg å ikke være korrekte, da det var forrige miljøbyråd som var ansvarlig for skiltingen.

PFU mener at Nettavisen rettet opp både tittel og faktaopplysninger innen rimelig tid og ga mulighet til raskt tilsvar. Nettavisen har dermed ikke brutt god presseskikk. (©NTB)

Kulturstrøm

  • Avicii minnes i dag

    Flere medier vier den svenske DJ-en oppmerksomhet på dagen ett år etter at han døde, skriver SVT. Tim Berglinds familie har opprettet en stiftelse som vil la alle inntekter fra albumsalg gå til støtte for truet natur, bistand og tiltak mot selvmord. For litt over en uke siden ble singelen «SOS» sluppet posthumt og i juni kommer albumet han nesten hadde gjort ferdig før han tok livet sitt. Det får tittelen «Tim».

    PEOPLE-AVICII/
    Foto: SOCIAL MEDIA / Reuters