NRK Meny

Nettavisen brøt ikke presseskikk

PFU mener at Nettavisen ikke brøt god presseskikk da de publiserte et blogginnlegg med sterk kritikk av Miljøpartiet De Grønne (MDG).

Nettavisen la i mai ut en nyhetssak med tittelen «Har hun satt ny norgesrekord i arroganse?». I saken var det et bilde av Oslos miljøbyråd Lan Marie Nguyen Berg, og det var lenket til et blogginnlegg på samme nettsted, skrevet av Jarle Aabø.

Saken omhandlet et parkeringsskilt for MC som var satt opp på Rådhusplassen i Oslo, og blogginnlegget hadde en meget skarp tone både mot Nguyen Berg og MDG. Innlegget var publisert i Nettavisens egen bloggseksjon.

Opplysningene i bloggen viste seg å ikke være korrekte, da det var forrige miljøbyråd som var ansvarlig for skiltingen.

PFU mener at Nettavisen rettet opp både tittel og faktaopplysninger innen rimelig tid og ga mulighet til raskt tilsvar. Nettavisen har dermed ikke brutt god presseskikk. (©NTB)

Kulturstrøm

  • Superstjerner på sykebesøk

    Soullegenden Stevie Wonder og borgerrettsforkjemperen Jesse Jackson er blant dem som har besøkt alvorlig syke Aretha Franklin denne uken. Også Franklins tidligere ektemann Glynn Turnman har besøkt souldronningen i hjemmet hennes i Detroit.

  • «9 to 5»-oppfølger

    Skuespillerveteran Jane Fonda bekrefter ifølge People.com at det kommer en oppfølger til filmklassikeren «9 to 5» fra 1980, med Fonda selv, Lily Tomlin og Dolly Parton i rollene.

    Lily Tomlin, Jane Fonda and Dolly Parton laugh at special editon DVD release party of "9 to 5" in Hollywood
    Foto: Fred Prouser / Reuters