Hopp til innhold

Netflix utsetter Cosby-serie etter overgrepsanklager

Strømmingstjenesten Netflix har utsatt lanseringen av Bill Cosbys nye komiserie «Bill Cosby 77» etter nye anklager om seksuelle overgrep.

TV Bill Cosby

ANKLAGER: Bill Cosby har blitt møtt med en lang rekke anklager om seksuelle overgrep.

Foto: Victoria Will / Ap

Presset på den 77 år gamle komikerlegenden øker i omfang etter at han nå blir møtt med nye anklager.

Utsetter

Den tidligere supermodellen Janice Dickinson sier i TV-programmet «Entertainment Tonight» at Cosby dopet henne ned og voldtok henne i 1982.

Som en konsekvens av dette tar Netflix nå grep og utsetter Cosby-serien.

– På dette tidspunktet utsetter vi lanseringen av standup-serien «Bill Cosby 77», sier de til Netflix, ifølge Buzzfeed.

Serien skulle ha premiere 28. november.

Mange anklager

Fra før av har to kvinner kommet med konkrete anklager mot Cosby, og de hevder at de ble dopet ned og voldtatt. Den yngste av dem forteller at hun var 17 år da det skjedde i 1985.

I 2006 var Cosby i retten for å møte anklager fra en kvinne som hevdet å ha blitt dopet og voldtatt av ham to år tidligere. 13 kvinner hevdet å ha lignende historier å fortelle, og meldte seg som vitner til rettsbehandlingen. Saken ble løst ved et forlik, og kom aldri opp for retten.

Nylig ble det lagt ut en uttalelse på Cosbys hjemmesider, hvor hans advokat skriver at Cosby ikke vil nedverdige seg til å kommentere påstandene.

– De siste ukene har tiår gamle uriktige beskyldninger mot Cosby dukket opp igjen. Det at de blir gjentatt, gjør dem ikke mer sanne.

Bill Cosby er mest kjent for sin sitcom «Bill Cosby Show», som hadde sin storhetstid på 1980-tallet, og var USAs mest populære TV-show fem år på rad.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.