Normal

Netflix utsetter Cosby-serie etter overgrepsanklager

Strømmingstjenesten Netflix har utsatt lanseringen av Bill Cosbys nye komiserie «Bill Cosby 77» etter nye anklager om seksuelle overgrep.

TV Bill Cosby

ANKLAGER: Bill Cosby har blitt møtt med en lang rekke anklager om seksuelle overgrep.

Foto: Victoria Will / Ap

Presset på den 77 år gamle komikerlegenden øker i omfang etter at han nå blir møtt med nye anklager.

Utsetter

Den tidligere supermodellen Janice Dickinson sier i TV-programmet «Entertainment Tonight» at Cosby dopet henne ned og voldtok henne i 1982.

Som en konsekvens av dette tar Netflix nå grep og utsetter Cosby-serien.

– På dette tidspunktet utsetter vi lanseringen av standup-serien «Bill Cosby 77», sier de til Netflix, ifølge Buzzfeed.

Serien skulle ha premiere 28. november.

Mange anklager

Fra før av har to kvinner kommet med konkrete anklager mot Cosby, og de hevder at de ble dopet ned og voldtatt. Den yngste av dem forteller at hun var 17 år da det skjedde i 1985.

I 2006 var Cosby i retten for å møte anklager fra en kvinne som hevdet å ha blitt dopet og voldtatt av ham to år tidligere. 13 kvinner hevdet å ha lignende historier å fortelle, og meldte seg som vitner til rettsbehandlingen. Saken ble løst ved et forlik, og kom aldri opp for retten.

Nylig ble det lagt ut en uttalelse på Cosbys hjemmesider, hvor hans advokat skriver at Cosby ikke vil nedverdige seg til å kommentere påstandene.

– De siste ukene har tiår gamle uriktige beskyldninger mot Cosby dukket opp igjen. Det at de blir gjentatt, gjør dem ikke mer sanne.

Bill Cosby er mest kjent for sin sitcom «Bill Cosby Show», som hadde sin storhetstid på 1980-tallet, og var USAs mest populære TV-show fem år på rad.

Kulturstrøm

 • Europaturneen startar i London

  Gruppa Highasakite, med Ingrid Helene Håvik frå Ålesund i spissen, har annonsert datoane for sin komande Europa-turné. Dei startar i London 28. februar og avsluttar i Berlin 17. april. Bandet skal også innom byar som Paris, Dublin og Stockholm.

  Highasakite pressebilde
  Foto: Stian Andersen
 • Får prestisjetung pris

  Forfattaren Ahmedur Rashid Chowdury busett i Skien får den prestisjetunge Ossietzkyprisen. Rashid Chowdury får prisen for å gje ut litteratur som fremjar liberale og sekulære verdiar i heimlandet Bangladesh. Prisen blir delt ut i Oslo i november. Ossietzkyprisen deles ut av Norsk P.E.N. for fremragende innsats for ytringsfriheten. Prisen deles ut årlig på Fengslede Forfatteres Dag, 15. november. Prisen har sitt navn etter den tyske forfatteren og nobelprisvinneren Carl von Ossietzky.

  Ahmedur Rashid Chowdury
  Foto: Arne Olav Hageberg
 • Europeisk pris til Johan Harstad

  Johan Harstad er tildelt den Europeiske litteraturprisen i Nederland for utgivelsen av romanen «Max, Mischa og Tetoffensiven», skriver Gyldendal forlag i en pressemelding. Prisen er på 10.000 Euro og kårer fjorårets beste moderne europeiske roman gitt ut i nederlandsk oversettelse. Det er første gang en norsk forfatter får prisen. Les Marta Norheims anmeldelse.

  Johan Harstad med ny bok
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix