Netflix lanseres i Norge

Den amerikanske strømmingstjenesten Netflix kommer til Norge i løpet av 2012.

Netflix til Norge

For et fast månedlig beløp, kan man streame og se så mange filmer og serier man ønsker.

Foto: Netflix

En av verdens største strømmingstjenester for TV og film kommer til Norge som ett av de første landene i Europa.

Tjenesten har vært en stor suksess i USA siden 2007, og den har mer enn 27 millioner brukere i USA, Canada, latinamerika, Storbritannia og Irland.

Norge, Sverige, Danmark og Finland kommer nå på lista over land i Europa som får tilgang til tjenesten.

Spotify for serier

Tjenesten kan sammenlignes med Spotify. For et fast månedlig beløp, kan brukeren streame og se så mange serier og filmer man måtte ønske. Et anbefalingsverktøy skreddersyr en liste over filmer og serier fra biblioteket.

Tjenesten kan brukes på mange enheter, så lenge de har internettilkobling. TV, PC og mac, spillkonsoller, mobiler og nettbrett er noen av plattformene.

De gikk rykter tidligere i år at tjenesten skulle lanseres i Norge.

Den internasjonale tjenesten blir konkurrent til de tilbudene som allerede finnes.

Sjef i Telenors lignende tjeneste Comoyo, Sven Thaulow, sa til NRK.no tidligere i år at han ikke fryktet konkurransen hvis giganten Netflix kommer til Norge.

– Når vi får inn andre aktører, er det positivt for industrien, for det hjelper å drive fram veksten av denne typen tjenester. Vi frykter ikke Netflix, men det er klart det er en betydelig konkurrent. Men det skjerper oss, sa Thaulow.

Han tror at de norske tjenestenes lokale tilstedeværelse i markedet kan være en fordel når den amerikanske konkurrenten kommer på banen.

– Og vi vil være mer relevante på innholdet enn det Netflix iallfall så langt har vist seg å være, sa Thaulow.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Frank fra Lilyhammer

Steven Van Zandt solgte inn Lilyhammer hos Netflix, noe som i ettertid første til at den norske serien fikk sitt internasjonale gjennombrudd.

Foto: RUBICON
Lilyhammer-suksess

Når Netflix blir lansert, vil den tilby et bredt utvalg av serier og filmer fra hele verden. Det var på Netflix den norske serien Lilyhammer fikk sitt internasjonale gjennombrudd. 1,5 millioner seere så alle åtte episodene ved hjelp av internettjenesten.

Med så mange seere på strømmingstjenesten, blir serien regnet som en stor suksess.

– La meg første understreke at en vanlig tv-serie i USA blir regnet som en suksess hvis den får en million seere. Sist jeg sjekket inn med Netflix hadde over 1,5 millioner unike brukere sett alle åtte episodene. Det er jeg veldig fornøyd med, sa hovedrolleinnehaver Steven Van Zandt til NRK.no i sommer.

Van Zandt har nære bånd til Netflix, og forteller at han har stor tro på tjenesten.

– Netflix er nok et steg foran alle andre, akkurat nå. Men fordi de har hatt så stor suksess er mange av de store tv-nettverkene i gang med å bygge ut strømmingstjenester. Alle jager Netflix, sier skuespilleren.

Slutten av 2012

Ifølge pressemenldingen fra Netflix, vil tjenesten bli tilgjengelig mot slutten av året i de skandinaviske landene.

Kulturstrøm

  • Amal Clooney går av i protest

    Menneskerettighetsadvokat Amal Clooney går av som Storbritannias utsending for mediefrihet. Det skjer i protest mot regjeringens planer om å bryte internasjonal lov knyttet til brexit, skriver The Guardian.

    Britain Brexit Amal Clooney
    Foto: David Vincent / AP
  • Dronning Elizabeth II trekker orden

    I 2004 ble Harvey Weinsten tildelt æresordenen CBE på grunnlag av sin innsats for britisk film. I dag trakk Storbritannias dronning ordenen tilbake og ber om at Weinsteins navn skal fjernes fra registeret, melder The Daily Mail. Filmprodusenten er dømt for voldtekt.