Netflix-brukere utsettes for svindelforsøk

Svindlere forsøker å lure til seg Netflix-brukeres betalingsinformasjon i e-post.

Netflix

Netflix-brukere utsettes for svindelforsøk i e-poster som ber om personlig informasjon.

Foto: Elise Amendola / AP

Har du mottatt en mistenkelig e-post fra Netflix i det siste, bør du passe på.

Ifølge MailGuard, et australsk sikkerhetsfirma, utsettes nemlig flere millioner Netflix-brukere i disse dager for svindelforsøk, og det skjer gjennom en e-post som ligner på de Netflix selv sender ut. Men det som skurrer, er at brukere blir bedt om å trykke på en lenke for så å skrive inn sin kontoinformasjon.

Det ville aldri Netflix bedt deg gjøre, om man leser på strømmingstjenestens egne nettside.

Laster Twitter-innhold

I e-posten advarer svindlerne om at Netflix-kontoen din kan bli sperret om du ikke oppdaterer betalingsinformasjonen din. Men åpner du linken du får tilsendt og fyller inn informasjonen din, blir denne informasjonen tilgjengelig for svindlerne.

«Denne svindelen er relativt bra designet. Svindlerne bruker et malsystem for å generere individualiserte meldinger med bestemte mottakerdata», skriver MailGuard på sin nettside.

Netflix sier til ABC News at de vet at svindelforsøkene pågår, og at de tar sikkerheten på alvor.

Kulturstrøm

  • Anonymous Content vant rettigheter

    Underholdningsselskapet Anonymous Content har vunnet rettighetene til den kommende boka «A Stranger on the Beach» av Michele Campbell.

  • Varslar søksmål

    Fleire naboar på Utstranda varslar at dei vil gå til søksmål mot staten for å stoppe minnestaden ved Utøykaia, visss planene blir godkjent av Hole kommune, ifølgje Dagbladet. Nabo Terje Lien seier til avisa at planene er horrible.

    Modell Utøykaia
    Foto: Statsbygg