Nesbø skal gjenskrive Shakespeare

Jo Nesbø har fått i oppdrag å skrive sin egen versjon av «Macbeth» i forbindelse med Shakespeare-jubileum.

Jo Nesbø

Jo Nesbø skal skrive en krimhistorie basert på Shakespeares tragiske skuespill «Macbeth». Han har fått oppdraget av et britisk forlag i forbindelse med firehundreårsmarkeringen for den britiske forfatterens død i 2016.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Den nyskrevne krimhistorien skal gis ut i 2016 i forbindelse med 400-årsmarkeringen for Willam Shakespeares død, melder BBC News.

– «Macbeth» ligger mitt hjerte nært fordi den omhandler emner jeg har hatt befatning med helt siden jeg begynte å skrive, sier Nesbø til BBC.

– Det er en maktthriller i en krim noir-setting om et mørkt og paranoid menneskesinn, legger han til.

Den blodige tragedien «Macbeth» ble skrevet i 1606. Det er Shakespeares korteste og et av hans mest populære skuespill.

– Frekk nok til å kalle teksten «Macbeth»

Forlaget Hogarth står bak prosjektet, der kjente forfattere skriver nye tekster basert på klassiske Shakespeare-verker.

– Jeg skal rett og slett se hva jeg synes jeg kan bruke i «Macbeth» og skrive min egen historie basert på det. Og ja, jeg er frekk nok til å kalle teksten min «Macbeth», sier Nesbø til BBC.

Andre forfattere som skal gjenskrive Shakespeare i forbindelse med jubileet er Margaret Atwood, Howard Jacobson, Anne Tyler og Jeanette Winterson.

Kulturstrøm

 • Banal, men nydelig popmusikk

  P3s musikkprodusent Ruben Gran anbefaler Taylor Swifts blodferske låt «Soon You’ll Get Better» i ukas musikkanbefalinger. Den amerikanske artisten slapp albumet «Lover» i dag. Det er hennes første på to år og har høstet gode kritikker fra blant annet Rolling Stone og Variety.

  FILE PHOTO: Taylor Swift performs at the iHeartRadio Wango Tango concert in Carson
  Foto: Mario Anzuoni / Reuters
 • Myhre skyver Nesbø ned frå toppen

  Linnéa Myhres fjerde roman «Meg, meg, meg» går rett inn på førsteplass på bestselgerlista for skjønnlitteratur. Jo Nesbøs «Kniv» rykker dermed ned på andreplass etter ti veker på toppen, melder Bok365. Les NRKs bokmelding av «Meg, meg, meg» her.

  Tiden Norsk Forlag åpner bokhøsten 2019.
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Hardt og enkelt fra Vaular

  Det spørs om singelen blir en kioskvelter. Men til gjengjeld er dette en elegant drivende elektronisk beat med lekre detaljer hvorpå rapperen gjør det han gjør best. «To minutter» er en feit og ukomplisert raplåt. Det holder det, mener NRK P3s anmelder, og gir en femmer på terningen.

  Lars Vaular
  Foto: Sara Angelica Spilling