Hopp til innhold

Nerdrum saksøker Skatt øst

Kunstner Odd Nerdrum (67) går til sak mot Skatt øst. Han aksepterer ikke at han er ilagt skatt og straffeskatt etter salg av malerier i utlandet.

Odd Nerdrum på Skavlan

Odd Nerdrum aksepterer ikke at han er ilagt skatt og straffeskatt etter salg av malerier i utlandet.

Foto: Nyhetsspiller

– Forholdet i skattesaken mot Skatt øst er nøyaktig lik straffesaken, sier advokat Pål Berg til Dagens Næringsliv.

Avisen opplyser ikke når søksmålet kommer opp for retten. I februar skiftet Nerdrum ut forsvarsadvokat Tor Erling Staff med skatteekspert Pål Berg.

Berg skal representere Nerdrum når saken starter.

Dømt for grovt skattesvik

Nerdrum ble i Oslo tingrett i august i fjor dømt til to års ubetinget fengsel for grovt skattesvik. Odd Nerdrum ble dømt til to års fengsel og måtte betale saksomkostningene på 10.000 kroner.

Nerdrum har anket denne dommen. Ankesaken starter i Borgarting lagmannsrett 11. juni.

Også i denne saken blir Nerdrum forsvart av Berg. Nerdrum bor for tiden i Paris.

Nerdrums forsvarstale

Odd Nerdrum, som fortsatt ikke snakker med norske journalister, gjordeet unntak for Fredrik Skavlan i september 2011. Da hadde han forholdt seg taus i ni år.

I det populære talkshowet hevdet han at staten Norge har vært ute etter ham siden han debuterte som maler.

– Mange kunstere har gått til grunne på grunn av staten. Staten Norge belønner bare medlemmer av Arbeiderpartiet. Jeg fikk ingen St. Olav, bare to år i fengsel. Det er hardt å ikke være A4, sa Odd Nerdrum.

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)