Nerdrum-sak til lagmannsretten

Saken mot Odd Nerdrum skal behandles i Borgarting lagmannsrett. Dato for første rettsmøte er ennå ikke satt.

Odd Nerdrum

Kitsch-maler Odd Nerdurm får behandlet saken sin i Borgarting lagmannsrett.

Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX

Odd Nerdrum ble i august i fjor dømt til to års fengsel i Oslo tingrett for grovt skattesvik. Maleren anket dommen innen fristen.

Nå er det klart at lagmannsretten tar anken til etterretning. Saken mot ham skal opp i Borgarting lagmannsrett, får NRK.no bekreftet fra lagmannsretten.

Det er ennå ikke klart når saken i lagmannsretten starter.

Enstemmig dom i tingretten

Da saken var oppe i tingretten fikk aktor fullt medhold. Dommen var enstemmig.

Den verdensberømte kitsch-maleren var tiltalt etter Ligningslovens paragraf 12. Påtalemyndigheten hevdet at Nerdrum i perioden 1998 til 2002 solgte bilder for over 14 millioner kroner som han ikke skattet for.

Retten mente han hadde lurt unna 10,4 millioner kroner. Nerdrum nektet straffskyld, men ble dømt.

Nå får altså maleren en ny sjanse til å bevise sin uskyld i lagmannsretten.

LES OGSÅ:

Odd Nerdrum på Skavlan

VIDEO: Odd Nerdrum brøt i fjor i høst sin mangeårige medieboikott, og stilte til intervju hos Fredrik Skavlan. Se hele intervjuet.

Kulturstrøm

 • Ransfilm av respektabel kvalitet

  «Widows» er den nyeste filmen til regissør Steve McQueen. Etter tre svært sterke dramafilmer på rad, Hunger (2008), Shame (2011) og 12 Years a Slave (2013), har den britiske regissøren laget sitt mest kommersielle film til nå. Den er ikke av samme kaliber som hans tidligere filmer mener NRKS anmelder Birger Vestmo. Les anmeldelsen her:

 • Jobbet med ny seriefigur

  Den amerikanske tegneserieskaperen Stan Lee arbeidet med en ny karakter, Dirt Man, før han døde, melder BBC. Ifølge underholdningsnettstedet TMZ har datteren Joan Celia Lee fortalt at hun og faren samarbeidet om å utvikle den nye superhelten. Men det er foreløpig ikke klart hvilke superkrefter denne karakteren er i besittelse av.

  Spiderman-tegner Stan Lee
  Foto: REED SAXON / AP
 • 15 artister klare til by:Larm 2019

  Urørt-vinner Marie Ulven –Girl In Red – er blant de 15 artistene som er bekreftet at kommer til musikkfestivalen Bylarm våren 2019, skriver nettmagasinet 730. Festivalen arrangeres for 21. gang, og har vært holdt i Oslo siden 2008. Det første tiåret gikk festivalen på omgang blant norske byer, og artister som Øystein Greni, Sondre Lerche og Aurora har startet karrieren der. Iris, Otha, TØFL, Moyka, Heave Blood and Die og Larsiveli er de norske artistene som skal spille.

  Marie Ulven