Neppe noe mer fra Euroboys

- Et ikke-eksisterende band, sier Knut Schreiner.

Euroboys på scenen under Øyafestivalen i Oslo, 2004.

SISTE REIS MED GUTTA: Knut Schreiner (t.h.) og resten av Euroboys på Scenen under Øyafestivalen 2004.

Foto: Erichsen, Jarl Fr. / SCANPIX

I 2004 kom Oslo-bandet med sitt hittil siste album, «Soft Focus». Platen ble forsinket i to år på grunn av Turbonegers comeback i 2002. Gruppen fulgte opp med full Norges-turné, og fikk i 2005 prisen Årets Låt for «One Way Street» under Alarm-prisen.

- Tilbakelagt stadium

Men siden har det vært stille. Gitarist og vokalist Knut Schreiner har vært opptatt med Turboneger, og til sommeren blir forløperen til Euroboys, Kåre & The Cavemen, gjenforent for siste gang under Øyafestivalen.

- For to år siden spilte vi en minnekonsert for en venn av oss som døde. Det var veldig hyggelig å spille sammen med den gamle gjengen. I år fikk vi et tilbud fra Øya, og alle syntes det kunne være morsomt å gjøre det en gang til, sier Schreiner til NRK.

Knut Schreiner

- UHELDIG: Knut Schreiner mener navnet Euroboys var uheldig og skapte forvirring.

Foto: NRK

- Hvorfor bare én konsert?

- Kåre & The Cavemen er et tilbakelagt stadium. Vi ønsker ikke at dette skal være nok et comeback innen norsk rock. Det blir én konsert, og det blir den aller, aller siste, sier gitaristen.

Navneforvirring

Da Kåre João Pedersen, Dag Gravem og Per Øydir forlot bandet i 1999, fortsatte Schreiner og Anders Møller som Euroboys, navnet Kåre & The Cavemen tidligere brukte internasjonalt. Euroboy er også scenenavnet til Schreiner i Turboneger.

LES MER: Alt om Euroboys

Euroboys slapp i 2000 platen «Getting Out Of Nowhere», og fulgte opp med en svært arrogant linje i media som Schreiner senere har tatt avstand fra. Kontrasten var enorm i forhold til lavmælte «Soft Focus», som fulgte fire år senere.

Alt tyder på at sistnevnte blir gruppens siste album. For ifølge Schreiner er det ikke sannsynlig at Euroboys kommer sammen igjen, i alle fall ikke under det samme bandnavnet.

- Kanskje under nytt navn

- Euroboys er et ikke-eksisterende band. Ingenting er planlagt, sier Schreiner.

- Gruppen er altså oppløst?

- Nei, det gidder jeg ikke si, for da har du overskriften til artikkelen din klar. Jeg kunne godt tenke meg å spille med gutta igjen, men da kanskje under et annet navn. Euroboys var et uheldig bandnavn, og har skapt mye forvirring, sier Schreiner.

34-åringens tredje band, Turboneger, er for tiden i gang med å skrive låter til gruppens neste album.

- Thomas (Seltzer) og jeg dro til San Diego før jul, og hadde en kombinert surfe- og låtskrivingstur. Vi var vel mer i vannet enn vi satt med gitaren i fanget. Men det kom en del bra ut av det, masse bra riff og kanskje noen bra låter, forsikrer gitaristen.

NETT-TV: Se Euroboys live på Petre-Sessions

Den siste utgaven av gruppen fremfører «Break Away», «Sleep 'Til Tomorrow» og «One Way Street»

Kulturstrøm

 • Fire semifinalevinnere i Virtuos

  Ti musikktalenter konkurrerte fredag om fire finaleplasser i NRKs klassiske solist-konkurranse Virtuos 2020. Vinnerne som går videre til finalen er Nikita Khnykin, piano, Daniil Letiagin, slagverk, Balder Hella Mikkelsen, cello og Mathias Rugsveen, trekkspill. Finalen avholdes lørdag 21. mars.

  Vinnere av semifinalen i Virtuos
  Foto: Robert Rønning / NRK
 • Tor Obrestad er død

  Forfatter Tor Obrestad er død, 82 år gammel. Det melder Jærbladet. Obrestad ble kjent som del av Profil-kretsen på 60-tallet. På 70-tallet skrev han politiske romaner, blant annet «Sauda! Streik!». Den allsidige forfatteren uttrykte seg i flere ulike genre, særlig lyrikk. Obrestad var også en produktiv gjendikter og aktiv i flere litterære organisasjoner. Han døde fredfullt lørdag kveld.

  Tor Obrestad
  Foto: Øyvind Arntsen / NRK