NRK Meny
Normal

Neppe lovbrudd bak Sentrum Scene-ulykken

Foreløpig ser det ikke ut til at noen stilles ansvarlig for at biter av taket ramlet ned og traff flere personer på konsertstedet Sentrum Scene i Oslo søndag.

Taket i Sentrum Scene

15 FIKK LEGEHJELP: Deler fra taket på Sentrum Scene falt ned og traff flere personer under en konsert søndag. 15 personer ble undersøkt av lege etterpå, en person er lettere skadet.

Foto: Oslo brann- og redningsetat / NTB scanpix

– Foreløpig vet vi ikke om dette er noen straffesak, men vi har så langt ikke sett noen brudd på forskrifter eller annet som skulle tilsi at noen skal stilles ansvarlig, sier Rune Skjold, leder for finans- og miljøkrimavsnittet i Oslo politidistrikt, til NTB.

Årsaken til den dramatiske hendelsen midt under et studentarrangement i regi av BI søndag ettermiddag, er ennå ikke fastslått. Ifølge Skjold har både eieren og leietakeren har lagt fram dokumentasjon fortløpende.

14 personer ble sendt til legevakt etter hendelsen, en person ble lettere skadet og sendt til sykehus.

Politiet hadde imidlertid raskt en teori om at en maskin kunne ha dunket opp i taket og forårsaket skaden.

Det avviste daglig leder Roar Gulbrandsen fordi maskinen ikke var i bruk søndag denne dagen.

Flere avhør

– Foreløpig kan vi ikke konkludere med noen ting. Leietaker og huseier har opplyst at det for seks til åtte år siden var en skade der som ble utbedret på dette tidspunktet. Om denne takskaden har noe med hendelsen søndag å gjøre, kan vi ikke si, sier Skjold.

Ifølge Skjold skal man i etterforskningen forsøke å finne ut av om det er en sammenheng mellom den gamle skaden og at takbiter ramlet ned søndag.

– Lysriggen som var festet til dette området i taket, og som det har vært snakk om, har ikke vært i bruk den siste kvelden og var det heller ikke denne kvelden. Vi vet heller ikke om vibrasjoner eller andre ting kan ha ført til at ting begynte å falle, sier Skjold.

Dermed har altså politiet fortsatt en jobb å gjøre. Fremdeles gjenstår avhør med personer som jobbet på stedet da fallende takbiter skapte kaos.

Etterforskerne skal også snakke nærmere med representanter fra Arbeidstilsynet.

Lettere skadet

Det er ikke kjent om BI vil søke erstatning for skadene, eller om man vil be om en ny konsert etter den ubehagelige opplevelsen.

Vel 1.650 studenter hadde betalt for å være med på arrangementet i fadderuka.

Blant de 15 skadde, havnet en av dem, en 21 år gammel kvinne, på Ullevål sykehus. Mandag formiddag kunne sykehuset opplyse at hun var lettere skadet.

Kulturstrøm

 • Lager «Buffy the Vampire Slayer»

  20th Century Fox Television skal lage en ny versjon av 90-tallsklassikeren «Buffy the Vampire Slayer», skriver Variety. Serien skal produseres av Joss Whedon, som også holdt i den originale serien. Serien handler om Buffy Summers (Sarah Michelle Gellar) som får et kall om å bekjempe vampyrer og etterhvert en hel mengde andre monstre. «Buffy, vampyrenes skrekk», som den het på norsk, gikk fra 1996 til 2003 og ble vist på TVNorge.

  Buffy The Vampire Slayer
  Foto: Handout © c.20thC.Fox/Everett/REX
 • Gard Nilssen ny Artist in Residence

  Gard Nilssen blir Artist in Residence i 2019, dette melder Moldejazz i en pressemelding. Nilssen omtales som en trommeslager med hjerte for jazz og improvisert musikk. Trommisen har sin bakgrunn fra jazzlinja på NTNU. Han har tidligere gjestet Moldejazz en rekke ganger med ulike band.

  Gard Nilssen
  Foto: Moldejazz