Hopp til innhold

Nektet TV 2 å filme Lillestrøm-spillere med sørgebånd

Fotballkrangelen mellom TV 2 og Discovery når nye høyder. Discovery legger seg nå flat etter krangel om å filme sørgebåndsmarkering etter at Lillestrøm-spiller døde.

Eliteserien fotball 2017: Molde - Lillestrøm.

LILLESTRØM: Bildet er fra kampen mellom Lillestrøm og Molde, en annen en den som er omtalt i saken.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Det skriver NTB.

Discovery har kjøpt rettighetene til å alene vise fotballkampene fra Eliteserien i fotball på TV. Men TV 2 viser likevel høydepunkter fra kampene i det de hevder er nyhetssendinger – samtidig som runden spilles. Det gjør de med bakgrunn i det som kalles nyhetsretten, som gir ikke-rettighetshaver lov til å vise 90 sekunder fra blant annet fotballkamper i nyhetssendinger.

Men Fotball Media, som solgte rettighetene til Discovery, er ikke fornøyd med slik TV 2 tolker reglene og har nå stevnet TV 2 for å stoppe målshow i programmet FotballXtra.

I påsken nådde krangelen nye høyder.

Sørgebåndkrangel

Den unge Lillestrøm-spilleren Emma Granheim døde i en skiulykke på Sjusjøen i påsken. For å hedre talentet, spilte LSK med sørgebånd i bortekampen mot Aalesund 2. påskedag.

Fotball Media hadde gitt tillatelse til at TV 2 kunne filme LSK-spillerne med sørgebånd før avspark. Pårørende og de to klubbene hadde også sagt ja.

Jan Ove Årsæther

OPPGITT: Nyhets- og sportsredaktør Jan Ove Årsæther i TV 2 får ikke filme det han mener han har lov til.

Foto: Breistein, Emil Weatherhead / NTB scanpix

Men da TV 2 ankom stadion fikk de beskjed om at Discovery nektet dem å filme øyeblikket.

TV 2s nyhets- og sportsdirektør Jan Ove Årsæther reagerer kraftig:

– Det viser hvilke maktmidler de er villig til å ta i bruk. Det er et grovt maktmisbruk å hindre fri journalistikk og nyhetsdekning. Vi spurte om å få filme sørgebånd til en ren nyhetssak, sier han til Medier24.

Årsæther mener Discovery bør ansette en redaktør og vurdere medlemskapet i Norsk Presseforbund.

– Det er helt ubegripelig å stoppe en nyhetssak i forbindelse med dødsfallet til et barn, sier Årsæther til nettstedet.

Legger seg flate

Discovery beskriver det hele som en kommunikasjonssvikt.

– Dette er helt nytt for meg, men stemmer dette har det tydeligvis vært en kommunikasjonssvikt i vårt system. TV 2 burde selvsagt fått filme om dette medfører riktighet, sier Discoverys sportssjef Jan Erik Aalbu til NTB fredag.

Siste omgang i fotballkrangelen er neppe spilt.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.