NRK Meny
Normal

Nektet å spille "musikalsk søppel"

Radiokjendis sa opp jobben på grunn av ungpikeidolene i gruppa Bay City Rollers

Bay City Rollers
Foto: Neal Preston / CORBIS

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Hør dagens radioinnslag: Episode 10: Bay City Rollers

Ukas MUGG-jubileum

Video nsps_upload_2009_5_4_21_22_18_4620.jpg

Johnnie Walker (må ikke forveksles med en kjent drikk), het opprinnelig Peter Waters Dingley (født i 1945). Han ble etter hvert en svært kjent radio-DJ i BBC 1.
Det mer velsmakende navnet Johnnie Walker tok han da han startet sin radiokarriere på 60-tallet. I starten jobbet han som DJ i en piratradio som holdt til på sjøen og hvor de spilte den forbudte musikken.

Etter hvert kom Johnnie Walker seg på land, og der sto BBC 1 og ventet på han med et jobbtilbud. De skulle nemlig satse på ungdommen, og trengte en mann som passet for dem.
Walker fikk et eget musikkprogram, og der spilte han musikk som han likte. I hvert fall fram til 1976. Da var ungdommens musikksmak i endring og tenåringsidolene hadde for alvor begynt å dukke opp. Et av bandene som smeltet tenåringshjerter var Bay City Rollers fra Skottland.

Selv om ungdommen likte denne type musikk, betydde ikke det at Johnnie Walker gjorde det.
Han hatet musikken han nå ble nødt til å spille, forteller Bård Ose og Finn Tokvam i MUGG .

MUGG-konkurransen uke 19

En dag ble det derfor for mye for DJen. Da han måtte spille en plate med nettopp Bay City Rollers rant begeret over, og han sa høyt og tydelig over eteren at ”Bay City Rollers var musikalsk søppel!"

Dette resulterte i at Walker ble kalt inn på teppet til sjefen for BBC 1. Han fikk ikke lov å kalle musikken de spilte for søppel. Men Walker sto på sitt, og tilslutt spurte sjefen om han ikke i det minste kunne late som han likte musikken.

Walker svarte: ”Jeg kan ikke late som om jeg liker Bay City Rollers, derfor sier jeg opp!”

For 33 år siden spaserte derfor en kjent radiomann ut av studio på grunn av ungpikeidolene i Bay City Rollers.

Andre jubileum MUGG feirer denne uka:

  • 9. mai, 1979 danser vokalist Fee Waybill i The Tubes av scenen med en motorsag i hendene. Mirakuløst nok brakk han bare den ene foten. Hvordan det gikk med motorsaga er usikkert.