Hopp til innhold

Neil Gaiman kommer til Springfield

Hintet om Simpsons-manus i mystiske meldinger.

Spawn Lawsuit

Neil Gaiman har skrevet science fiction-bøker og tegneserier i mange år. Nå skal han endelig være med i Simpsons.

Foto: Craig Lassig / Ap

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Den britiske forfatteren Neil Gaiman dukker opp som seg selv tegnefilmserien Simpsons dette året.

Forfatteren la ut noe kryptiske hint og bilder på sin Twitter-konto, noe som umiddelbart førte til spekulasjoner på nettsamfunnet.

LES OGSÅ: Verdens beste tegneserie!
LES OGSÅ: Ut på tur med tidsmaskin
LES OGSÅ: Coraline og den hemmelige dør (6)

Allsidig forfatter

Neil Gaiman er først og fremst kjent som mannen bak de klassiske «Sandman»-bøkene, og som forfatter av flere fantasybøker. Hans verk er tidligere blitt filmatisert, både på BBC og med superstjerner i Hollywood.

Han har en stor følgerskare blant tegneserieinteresserte og lesehester verden over.

– Endelig

I sesong 22 er det endelig klart for Gaimans rollefigur i Simpsons - noe skaper Matt Groening og manusforfatter Matt Selman har ventet lenge på. De skal ha snakket med Gaiman siden 2007.

På et bilde Gaiman postet på Twitter har Selman signert manuset til episoden «The Book Job» med ordene: Endelig fikk vi det til.

Episoden dukker trolig opp mot slutten av året.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Kulturstrøm

  • Ny undersøkelse: Færre leser for barna sine

    Stadig færre foreldre leser høyt for barna sine. Andelen boklesere i befolkningen synker sakte, viser Leserundersøkelsen 2024, som blir sluppet i dag, skriver Den norske forleggerforeningen i en pressemelding.

    – Foreldres lesing er avgjørende for barns ordforråd og leseglede. Nå faller også disse tallene, dette er dramatisk, sier Trine Skei Grande, administrerende direktør i Forleggerforeningen.

    Én av fire foreldre leser aldri høyt for barna sine. I 2017 svarte 93 prosent av foreldre med barn under 10 år at de leste høyt for barna sine. I 2023 var tallet 75 prosent. Samtidig viser undersøkelsen at de som leser for barna sine, gjør det oftere enn før.

    Leseundersøkelsen har blitt gjennomført av Forleggerforeningen og Bokhandlerforeningen siden 1977.

    – Leserundersøkelsen bekrefter at vi trenger et krafttak for lesing, sier Trine Skei Grande i Forleggerforeningen og Anne Schiøtz i Bokhandlerforeningen.

  • Årets verk og Årets utøver

    Årets verk og Årets utøver 2023 ble delt ut i Spillerom, NRK P2, søndag 21. april. Dirigent og fiolinist Lars-Erik ter Jung er kåret til Årets utøver 2023. Tre vinnere får prisen Årets verk; Jan Erik Mikalsen for Fleurs, Nils Henrik Asheim for Organotopia, Tine Surel Lange – Two sides of the River. Prisene deles ut av Norsk komponistforening.

    Årets utøver og Årets verk 2023
    Foto: Kristin Kverndokk / NRK
  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober