Hopp til innhold

Nedringt av sex-klager

NRKs publikumsservice har aldri opplevd en lignende telefonstorm på et program som ikke har vært sendt.

Trekant

Thomas, Marie og Pia er programledere i NRKs nye ungdomsprogram, «Trekant».

Foto: Ole Kaland / NRK

«La oss gi dem en tyfon» oppfordret den kristne TV-kanalen og nettstedet Visjon Norge, og tilhengerskaren tok dem på ordet.

Onsdag morgen hadde NRKs Publikumsservice fått totalt rundt 4 500 henvendelser på telefon og e-post, og det er drøyt 6 400 som liker Facebook-siden Nei til NRKs Trekant. Facebook-siden har for øvrig blitt fire ganger så stor i løpet av én uke.

– Jeg har jobbet her i 10 år, og aldri opplevd maken. Det eneste jeg kan sammenligne dette med er under et OL hvor det tekniske ikke var som det skulle, forteller Stein Terje Krogli ved NRKs publikumsservice i Mo i Rana.

Vil ikke ha trekant-sex på TV

Han er vant med å ta imot klager på programmer som går på TV.

– Men det spesielle her er jo at folk rett og slett ikke vet hva de snakker om, siden de ringer før programmet har blitt sendt. Mange sier at de ikke vil ha trekant-sex på skjermen, men det er jo ikke det programmet handler om. De tror nok at det er verre enn det egentlig er.

Han tror likevel at de som har ringt inn neppe vil like serien.

– Det er nok noe i det når en av programlederne sier at de ikke vil se programmet sammen med foreldrene, men det er jo likevel ikke trekant-sex, sier Krogli.

Ingen overraskelse

Ung-redaktør Håkon Moslet er verken overrasket over eller uforberedt på pågangen.

– Vi hadde ventet dette, for vi så det allerede da vi søkte etter programledere i vår. Da kom det mange reaksjoner. Mange unge var nysgjerrige, og mange ville være med i programmet. En del voksne reagerte negativt, sier Moslet.

Håkon Moslet, Musikksjef i P3

Ung-redaktør Håkon Moslet forutså stormen.

Ønsker ikke forhåndsdebatt

– Hva tenker du om alle henvendelsene som har kommet nå i det siste?

– Dette må vi bare tåle. Det er jo en kampanje startet av Visjon Norge. Jeg føler at det blir litt misvisende, i og med at programmet ikke har gått på lufta enda. Vi viser ikke trekantsex i programmet, det er jo det de tror, sier Moslet.

Redaktøren velger å unngå en debatt om programmet før det har gått på lufta.

– Vi svarer at vi ikke ønsker å debattere dette før programmet er sendt. Vi ønsker å formidle at dette er et program for unge mennesker om et tema som de er opptatt av, om noe av det mest sentrale i livet for veldig mange i den alderen. Vårt ønske har vært å lage et informativt og underholdende program om det, forklarer Moslet.

Spontan latter

Redaksjonen har allerede testet første episode for en klasse i videregående skole i september.

– Responsen var veldig bra, med stor grad av gjenkjennelse og mye spontan latter. Noen sa at de fikk lyst til å se det sammen med kjæresten, forteller Ung-redaktør Håkon Moslet.

Denne artikkelen er nå stengt for nye kommentarer. Takk for din deltakelse.

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)