NBC-programleder sparket for «upassende oppførsel»

Mangeårig «Today»-programleder Matt Lauer har fått avskjed fra NBC for upassende seksuell adferd, opplyser TV-kanalen.

Matt Lauer

SPARKET: «Today»-programleder Matt Lauer må forlate jobben etter mer enn 20 år. Bakgrunnen skal være en klage arbeidsgiveren mottok fra en kvinnelig kollega mandag denne uka.

Foto: Brendan McDermid / Reuters

Lauers kollega Savannah Guthrie leste selv opp kunngjøringen i onsdagens utgave av det populære frokostprogrammet, ifølge nyhetsbyrået AP.

Mottok klage mandag

Uttalelsen, signert NBC nyhetssjef Andy Lack, slår fast at selskapet mandag denne uka mottok en klage fra en kollega av Lauer, der kollegaen i detalj beskrev «upassende seksuell adferd på arbeidsplassen».

Ifølge Lack skal selskapet ha foretatt en grundig gjennomgang av klagen, og funnet at Lauers adferd utgjorde et tydelig brudd med selskapets retningslinjer.

I uttalelsen heter det at dette er den første klagen arbeidsgiveren har mottatt på Lauer i løpet av hans over 20 år tilknyttet kanalen, men at de har grunn til å tro at det ikke dreier seg om en enkelthendelse.

Feiret 20-årsjubileum

Lauer feiret tidligere i år sitt 20-årsjubileum som programleder for aktualitetsprogrammet «Today». I fjor tegnet han ny kontrakt med kanalen som skulle gjelde ut 2018.

Oppsigelsen av den profilerte programlederen skjer bare en uke etter at den konkurrerende kanalen CBS sparket sin mangeårige programleder Charlie Rose etter at åtte kvinnelige kolleger har anklaget ham for seksuell trakassering.

Kulturstrøm

  • Nominert i 8 kategorier

    Spillet «Red Dead Redemption 2» er nominert i alle de åtte kategoriene under prisutdelingen The Game Awards, der årets beste spill skal kåres, melder nettstedet Rockstargames. Utdelingen finner sted i Los Angeles den 6. desember. I følge magasinet Tek.no er det bare «Grand Theft Auto V» som har solgt mer rett etter lansering.

  • Mobbeombud raser mot mobilspill

    Mobilspillet Game of Sultans får mobbeombudet i Buskerud, Bodil Houg, til å se rødt. Hun har sett seg lei på spill som skaper kroppspress blant unge, forteller hun til NRK Nyheter. – At du kan fete opp fiendens damer, for da blir de mindre attraktiv å gifte bort, som en verdi i ditt maktimperium, er hårreisende og imot alt det vi i vårt samfunn prøver å bygge opp, sier hun. Det kinesiske selskapet som står bak utviklingen av spillet har ikke svart på NRKs gjentatte henvendelser.