Hopp til innhold

NBC-programleder sparket for «upassende oppførsel»

Mangeårig «Today»-programleder Matt Lauer har fått avskjed fra NBC for upassende seksuell adferd, opplyser TV-kanalen.

Matt Lauer

SPARKET: «Today»-programleder Matt Lauer må forlate jobben etter mer enn 20 år. Bakgrunnen skal være en klage arbeidsgiveren mottok fra en kvinnelig kollega mandag denne uka.

Foto: Brendan McDermid / Reuters

Lauers kollega Savannah Guthrie leste selv opp kunngjøringen i onsdagens utgave av det populære frokostprogrammet, ifølge nyhetsbyrået AP.

Mottok klage mandag

Uttalelsen, signert NBC nyhetssjef Andy Lack, slår fast at selskapet mandag denne uka mottok en klage fra en kollega av Lauer, der kollegaen i detalj beskrev «upassende seksuell adferd på arbeidsplassen».

Ifølge Lack skal selskapet ha foretatt en grundig gjennomgang av klagen, og funnet at Lauers adferd utgjorde et tydelig brudd med selskapets retningslinjer.

I uttalelsen heter det at dette er den første klagen arbeidsgiveren har mottatt på Lauer i løpet av hans over 20 år tilknyttet kanalen, men at de har grunn til å tro at det ikke dreier seg om en enkelthendelse.

Feiret 20-årsjubileum

Lauer feiret tidligere i år sitt 20-årsjubileum som programleder for aktualitetsprogrammet «Today». I fjor tegnet han ny kontrakt med kanalen som skulle gjelde ut 2018.

Oppsigelsen av den profilerte programlederen skjer bare en uke etter at den konkurrerende kanalen CBS sparket sin mangeårige programleder Charlie Rose etter at åtte kvinnelige kolleger har anklaget ham for seksuell trakassering.

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)