Normal

Namsos kommunestyre frøs fast

Nå har også norske politikere slengt seg på Internett-trenden «The Mannequin Challenge».

Namsos kommunestyre er det første kommunestyret i Norge som gjør The Mannequin Challenge

Videoen som Namsos kommune postet på sin Facebookside torsdag kveld har fått mye oppmerksomhet.

I høst har «The Mannequin Challenge» vært det store på sosiale medier. Til og med Hillary Clinton la ut en video der hun gjorde «The Mannequinn Challenge» under valgkampen i USA.

Nå har fenomenet spredd seg til Norge, og Namsos kommune er etter det NRK erfarer det første kommunestyret som har slengt seg på nett-trenden.

Ordfører som initiativtaker

Arnhild Holstad

Ordfører Arnhild Holstad synes The Mannequin Challenge var en morsom måte å vise frem kommunestyret på.

Foto: Namsos kommune

Etter et tips fra datteren, var det ordfører i Namsos kommune, Arnhild Holstad, som tok initiativet til å utføre utfordringen.

– Formannskapet tente på ideen, og hele kommunestyret møtte opp en halvtime før møtet for å planlegge poseringer og filme, sier Holstad til NRK.

Holstad tenkte at hvis de ikke fikk det til, så kunne de jo bare la være å legge filmen ut på sosiale medier. Filmen satt på to takninger.

– Det er en morsom måte å vise frem kommunestyret på, og det passer et lekent Rock City Namsos.

– Meget bekymret for skuespillerferdighetene

– Jeg var meget bekymret for skuespillerferdighetene til kommunestyret, men det tok de på strak arm, sier kommunikasjonsrådgiver Ole Morten Melgård.

Melgård sier at alle i styret stilte opp med godt humør og tok initiativ til egne poseringer. Selv stod han bak kameraet og filmet seansen.

Fredag formiddag har videoen over 35 000 visninger og 150 delinger.

– Vi delte også en video av hele møtet, men det har ikke vært på langt nær så stor interesse for den, ler ordfører Holstad.

Ole Morten Melgård

Dette var bildet NRK fikk tilsendt av kommunikasjonsrådgiver Ole Morten Melgård. Han sier Namsos har et kommunestyre med god humor. Kommunevåpenet til Namsos er forøvrig en elg.

Foto: Namsos kommune

Utfordrer andre kommunestyrer

I slutten av sitt Facebookinnlegg, utfordrer Namsos kommune andre kommunestyrer til å gjøre det samme.

– Nabokommunen, Overhalla kommune, har allerede tatt utfordringen og planlagt å gjøre «The Mannequin Challenge» på møtet sitt i desember, sier Holstad.

– Vi håper de som tar utfordringen drar den enda lenger, men foreløpig er vi kongen på haugen, sier Melgård.

Kulturstrøm

 • Michael Kors kjøper Versace

  Den amerikanske designeren Michael Kors kjøper det italienske motehuset Gianni Versace for 17,5 milliarder kroner. Prisen for oppkjøpet er 1,83 milliarder euro eller 2,12 milliarder dollar.

 • Oppretter kvensk filmfestival

  Nordnorsk filmsenter ønsker å opprette en filmfestival for kvenskspråklige. Den kvenske filmregissøren Anstein Mikkelsen skal fronte festivalen. Målet er å vise filmer med kvensk tematikk til et større publikum, melder filmsenteret.

 • Tilbakegang for papiraviser

  Papiravisene har en tilbakegang på 7,7 prosent sammenlignet med første halvår i fjor, viser tallene fra Mediebedriftenes Landsforening. Ti papiraviser har fått flere lesere, mens 78 aviser har fått færre. Klassekampen har fått flest nye lesere.

  Papiraviser
  Foto: Kristin Granbo / NRK