Hopp til innhold

Nå skal «Vikingane» snakke engelsk

Den populære vikingserien «Vikingane» ble sett av rundt en million seere på NRKs nett og TV. Nå skal vikingene i serien snakke engelsk og det er for å nå ut i verden.

Se vikingene snakke engelsk her:

– For første gang kan det forsvares at skuespillerne snakker engelsk med norsk aksent, sier Jon Iver Helgaker som har vært både regissør og manusforfatter til NRK.

Serien som harselerer over vikingene og vikinglivet begeistret mange. Nå tror produsentene også på et internasjonalt gjennombrudd for TV-serien. Derfor spilte de inn en engelsk versjon. Og nå forhandler de med flere interessenter.

– Målet nå er å finne mennesker med penger og makt nok til å få dette ut. At noen andre også tror på det, sier produsent Anders Tangen i Viafilm til NRK.

Vikingane

SNAKKER ENGELSK: Nå snakker vikingene i den populær TV-serien engelsk

Foto: NRK

De prøver salg av serien, men leter også etter TV-kanaler som vil samarbeide med dem. Derfor spilte de inn en internasjonal versjon.

– I mange møter jeg har hatt så skjønner de ennå ikke at vi faktisk har filmet det på engelsk, sier produsenten

Han tror at andre norske serier som har gjort suksess i utlandet, går opp løypa for dem.

– Du vet når «Frikjent» og «Nobel» går bra der ute, så hjelper det oss andre også.

Vikinger slår an

De som har vært med på å lage serien, mener det er viktig å skjønne at vi lever i en tid der fantasi er noe vi trenger. Det skjer for eksempel gjennom «Game of Thrones» og «Vikings».

– Jeg tror nok at vikingene blir sett på som barbarer og råtasser, men samtidig hadde de sterke kvinneroller. Så på mange vis var de veldig innovative, selv om fremgangsmåten ikke alltid stod i stil med det, sier produsenten.

Hva er spesielt med denne serien?

– Vi har en særegen humor om nåtidens mennesker som lever i vikingtiden. Emnene er kjent for de fleste og vi tror derfor at humoren er mer internasjonal, sier han.

Vikingane

INTERNASJONALT: TV-serien om vikingene skal nå ut på det internasjonale markedet.

Foto: Glenn Meling/Finn Erik Johannessen / NRK

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.