Hopp til innhold

Suksesserien "Solsidan" blir film

"Solsidan" blir film og har fått markedsstøtte av det svenske filminstituttet.

Solsidan

TV4-serien "Solsidan" har hatt stor suksess, nå blir den langfilm.

Foto: Pär Bäckstrand/TV4

Det bekrefter det svenske filminstituttet . Fans kan derfor glede seg til å trolig se Felix Herngren og Henrik Dorsin som Mia Skäringer, Josephine Bornebusch, Johan Rheborg og Malin Cederblad på kinolerretet.

I en uttalelse til det svenske bladet Expressen, avslørte skuespiller Henrik Dorsin i høst, at den populære tv-serien trolig blir film.

– Men det er kanskje ikke offentlig? Nå får jeg ringe rundt til alle og be om unnskyldning, sa han til avisen.

Les også: Tror psykose­medisin tok livet av Renate

Populær

I 2010 gikk første episode av suksesserien "Solsidan" på TV4 i Sverige. På det meste hadde serien ifølge Dagbladet 2,5 millioner seere i nabolandet. Serien har de senere årene gått på TV2 i Norge, og består av fem sesonger.

"Solsidan" er en komiserie, hvor man møter Alex og Anna som venter sitt første barn. Alex prøver å få Anna til å trives i hans barndomshjem i Solsidan, samtidig som han tilbringer mye tid med barndomsvennen Fredde.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober