NRK Meny
Normal

Suksesserien "Solsidan" blir film

"Solsidan" blir film og har fått markedsstøtte av det svenske filminstituttet.

Solsidan

TV4-serien "Solsidan" har hatt stor suksess, nå blir den langfilm.

Foto: Pär Bäckstrand/TV4

Det bekrefter det svenske filminstituttet . Fans kan derfor glede seg til å trolig se Felix Herngren og Henrik Dorsin som Mia Skäringer, Josephine Bornebusch, Johan Rheborg og Malin Cederblad på kinolerretet.

I en uttalelse til det svenske bladet Expressen, avslørte skuespiller Henrik Dorsin i høst, at den populære tv-serien trolig blir film.

– Men det er kanskje ikke offentlig? Nå får jeg ringe rundt til alle og be om unnskyldning, sa han til avisen.

Les også: Tror psykose­medisin tok livet av Renate

Populær

I 2010 gikk første episode av suksesserien "Solsidan" på TV4 i Sverige. På det meste hadde serien ifølge Dagbladet 2,5 millioner seere i nabolandet. Serien har de senere årene gått på TV2 i Norge, og består av fem sesonger.

"Solsidan" er en komiserie, hvor man møter Alex og Anna som venter sitt første barn. Alex prøver å få Anna til å trives i hans barndomshjem i Solsidan, samtidig som han tilbringer mye tid med barndomsvennen Fredde.

Kulturstrøm

 • Siste kveld med gjengen

  Etter 16 år som sjef for et av verdens beste symfoniorkestre, Berlin-filharmonien, hadde Sir Simon Rattle siste kveld meg gjengen lørdag. Tusener trosset regnvær og Tysklands VM-kamp på tv for å hylle den populære dirigenten på Berlins store utendørsscene Waldbüne.

  Germany Rattle Concert
  Foto: Jens Buettner / AP
 • «SKAM» blir norsk kulturarv

  To manus fra «SKAM» er gitt til Nasjonalbiblioteket, hvor de skal tas vare på i mer enn tusen år som en del av den norske kulturarven. Manusene til Ibsen og Bjørnson får selskap av situasjoner mellom Even og Isak i sesong tre. Det er fan-gruppa som bød på «SKAM»-manuset under tv-aksjonen i fjor, som har donert bort manusene. De fikk to valgfrie manus til av seriens skaper Julia Andem etter auksjonen. Nå er to av dem gitt til Nasjonalbiblioteket i Oslo og ett til Skeivt arkiv i Bergen. Se «SKAM», sesong 3

  Skam-manus blir kulturarv
  Foto: Nasjonalbiblioteket
 • Fredag kommer Coltrane

  En hel jazzverdenholder pusten. Opptaket av «Both Directions at Once: The Lost Album» ble spilt inn av John Coltrane Quartet i 1963, men forsvant. Nå har den legendariske saksofonistens slektninger funnet Coltranes egne opptak av innspillingen, som skal gis ut 29.juni. Smakebiter kan allerede høres på internett.

  John Coltrane
  Foto: NTB-Foto / NTB scanpix