NRK Meny
Normal

Mystisk mann inntar «Hjem»

I dag starter andre og siste sesong av dramaserien «Hjem», og det er duket for mer spenning og intriger for de tre halvsøstrene når en mystisk mann dukker opp.

En mystisk mann som kaller seg BP dukker opp i Vestfossen i andre sesong av Hjem.

Mystisk mann dukker opp i Hjem

Den andre sesongen av den NRK-produserte dramaserien «Hjem» starter i kveld. I første sesong ble seerne kjent med de tre kvinnene Annika, Oda og Trine, som fikk vite at de var halvsøstre i voksen alder.

– Første sesong handlet om at søstrene fant hverandre og fikk endret tilværelsen. Andre sesong handler mer om å løse den nye familiesituasjonen, og finne tilbake til seg selv i sin nye familie, sier produsent Pål Nissen til NRK.no.

Mystisk mann i Vestfossen

I første episode kommer en ny rollefigur til den lille bygda Vestfossen. «BP» får mange av innbyggerne til å lure på hvem han er, og han minner mistenkelig mye om den avdøde countrystjernen Leif Åge som ung.

– Det er meningen at BP skal være litt mystisk, og ikke si så mye av seg selv. Han kommer til bygda som en fremmed, og rokker litt opp, sier Nissen om den nye figuren.

BP spilles av Mads Sjøgård Pettersen, som også snart er aktuell i Hamsun-filmen Viktoria.

Bryllup og reise

Det blir også mer action i Buskerud-bygda når Oda gifter seg i vinterlige omgivelser i Vestfossen, og letingen etter Annikas mor ender med en helt spesiell reise.

– Annika har et anstrengt forhold til faren sin, men etter hvert som hun får mer og mer info begynner hun også søkenen etter sin mor, sier Nissen.

Også langrennsløperen Trine har sine problemer, og etter fallet som skadet henne i VM, vurderer hun å ta en risikofylt operasjon som i beste fall vil gjøre henne frisk, og i verste fall vil gjøre henne lam.

Saken fortsetter etter bildet

Hjem sesong 2

Oda, spilt av Heidi Ruud Ellingsen, sammen med bonden Olav, spilt av Lasse Valdal, og mystiske BP, spilt av Mads Sjøgård.

Foto: NRK

– Folk begynte å bry seg

Første sesong av Hjem samlet flere hundretusen seere, og premieren ble sett av godt over 700.000. Det er produsenten godt fornøyd med.

Serien fikk også gode tilbakemeldinger fra innbyggerne i Vestfossen, som stadig sees som statister i serien. For teamet var det viktig at det ble fremstilt som de ønsket, og de gjorde flere justeringer underveis.

– Vi er veldig fornøyd med hvordan første sesong gikk, og synes det er hyggelig at folk fulgte oss. Det var også morsomt å se hvordan folk begynte å bry seg om rollefigurene etter hvert som serien gikk. Det blir spennende å om folk fortsatt vil følge med på hva som skjer, sier Nissen.

 • Se «Hjem» sesong 2 på NRK1 søndager klokken 20.55

Kulturstrøm

 • Saabye Christensen får Oslo-medalje

  Forfatter Lars Saabye Christensen tildeles St. Hallvard-medaljen, som er Oslo bys høyeste utmerkelse, for sin «verdifulle innsats for hovedstaden».– Det er en stor ære og glede å kunne motta St. Hallvard-medaljen, og det er også en like stor inspirasjon til å skrive og dikte videre om denne byen jeg er så nært knyttet til og setter så høyt, sier han ifølge NTBs pressemelding. Les Oslo kommunes begrunnelse for tildelingen her. (NTB)

  Lars Saabye Christensen
  Foto: Olav Døvik / NRK
 • Norsk 1. plass i pressefrihet

  Norge er det landet i verden hvor pressefriheten står sterkest, ifølge Reporters Without Borders årlige pressefrihetsundersøkelse. USA faller to plasser på listen, fra 43. til 45. plass, under ledelsen av Donald Trump, som blant annet har kalt journalister «fiender av folket». Nederst på lista ligger Nord-Korea. Les rapporten her.

  Laster Twitter-innhold
 • Sjå Sigrid på Jimmy Fallon

  Sigrid Solbakk Raabe frå Ålesund spelte for nærmare tre millionar amerikanarar då ho opptredde på Jimmy Fallons «The Tonight Show» i USA i natt. Sjå videoen her.