Myrvold i Lydverket

Selv om Lasse Myrvold døde søndag vil det planlagte Lydverket-programmet om ham gå onsdag kveld.

Lasse Myrvold døde søndag på Haukeland universitetssykehus i Bergen.
Foto: NRK

Lasse Myrvold
Foto: NRK

Lydverket  om Lasse Myrvold ser du onsdag 06.09 klokka 23.10 på NRK1.

Familien til Myrvold har ytret ønske overfor NRK-redaksjonen om at programmet skal gå som normalt.

Hyllningsalbum

Da programmet ble spilt inn jobbet Lasse Myrvold, en av våre aller beste tekstforfattere, med å få spilt inn et siste album før det var for seint. Samtidig laget artister som DumDum Boys, Lars LIllo-Stenberg, Kim Hiortøy, Harald Eia, Jan Eggum og unge rappere et hyllingsalbum til ham, med håp om at han skulle få nyte godt av den før tiden var omme.

Møt dem alle når Lydverket i sin aller første sending denne sesongen hedrer en svært talentfull og dyktig musiker som har betydd mye - for mange!

Lasse Myrvold laget musikk og skrev tekster på norsk i 30 år. Dette i band som Johnny Banan Band, Spellemannprisevinnerne The Aller Værste!, Göbbels A-Go-Go (med Kristian Stangebye), The Beste og Kong Klang.

Originale og morsomme tekster

Lasse laget alltid originale og morsomme tekster, der humor og artige ordspill var gjennomgående elementer. Tekstene handler om alt fra fomlete omgang med damer og dop, til politikk og samfunnsengasjement, og de har helt klart influert band som deLillos, Raga Rockers og DumDum Boys.

For to år siden ble det påvist at Lasse hadde prostatakreft, og i fjor høst kom beskjeden om at sykdommen var kommet for langt til å la seg kurere. Men før det var for sent så hadde han et brennende ønske om å få utgitt en del av tekstene sine på et siste album.

Unikt innblikk

Lydverket fulgte Lasse Myrvold i den vanskelige prosessen med å komponere og spille inn låter mens han var syk, og samtidig fikk vi et innblikk i hans helt unike tekstunivers.

I programmet får vi også vært med bla. Dum Dum Boys og Harald Eia når de, i forbindelse med hyllestalbumet, har gått i studio for å gjøre sine versjoner av Lasse Myrvold sine låter.

Mandag kom CD-en «Dans til musikken».

Kulturstrøm