Hopp til innhold

- Jeg lever som et villdyr

Wenche Myhre lot ikke brystkreften knekke seg, men snudde sykdommen til noe positivt. Nå har hun skrevet om et langt og innholdsrikt liv, og forteller åpent på Skavlan.

Wenche Myhre snakker ut hos Skavlan fredag 25.oktober.

SE VIDEO: Wenche Myhre snakker ut hos Skavlan

Denne måneden kommer Wenche Myhres biografi «66» ut i norske bokhandlere. Det er en historie som forteller om et dramatisk liv med store oppturer, men også store nedturer, med ekteskap, skilsmisser og kreftsykdommen som rammet henne i 2010..

«– «Pause, Myhre!» Legen ser på meg, med et mer alvorlig blikk enn han pleier. Dr. Skjønberg er en mann med mye humor, men han smiler sjelden. Nå sitter han på sengekanten, ser på meg og sier: «Cellegift. Nå er det pause»», siterer forlaget Cappelen Damm Myhres bok på sine nettsider.

LES OGSÅ: Vi forstår ikke lenger svensker og dansker
LES OGSÅ: Kent spilte seg ut av «Skavlan»

Fikk først tid til bok da hun ble syk

Det har vært en tung prosess som ledet fram til biografien. Myhre underskrev bokkontrakten for fem år siden, men det var først da hun ble syk med brystkreft at hun fikk tid og plass til å skrive.

- Jeg fikk tid til bare å skrive ned noen tanker for første gang. Jeg ble bedt om å skrive bok. Det ville jeg egentlig ikke, og pushet det litt unna, selv om jeg skrev under kontrakten for å få fred. Så var jeg på turné et par år før jeg fikk diagnosen, sier hun til Skavlan.

LES OGSÅ: Se vinnerne av Gullruten 2012 her
LES OGSÅ: Bieber til Skavlan: – I am a lover, not a fighter

Lever som et villdyr

Det ble bok, og det ble behandling. Det siste året har hun begynt å opptre igjen, men hu ner ikke med på at hun er friskmeldt.

- Ordet friskmeldt er ikke et ord jeg synes er riktig når man har fått en slik diagnose. Du må leve med det. Av en forkjølelse kan man bli friskmeldt, men en sånn diagnose må man leve med. Men jeg ble fulgt godt opp, og kreften ble funnet så tidlig. Så jeg har beholdt mitt gamle meg, jeg lever som et villdyr, sier hun.

Sinatra, shotgun wedding og selvmord

Og det har vært litt av et liv. Fra sangdebuten som sjuåring, via turneer som trettenåring, til bryllup i Las Vegas med den tyske regissøren Michael Pfleghar og møte med Frank Sinatra. Men også mannens selvmord i 1991 og kreftsykdommen i 2010.

- Var du redd?

- Selvfølgelig blir man redd av en sånn diagnose, men det er noe rart som skjer med oss mennesker, det at vi kan se ting fra et nytt sted og ta det som det kommer. Jeg føler at jeg ikke har vært direkte redd, men jeg har sett hvor sårt og sart livet er, sier Myhre.

Wenche Myhre hos Skavlan (smiler)

Wenche Myhre fortalte om framtidsplanene.

Foto: Monkberry / NRK

Skal på turné neste år

Neste år blir Myhre 66. akkurat som i en av sine mest berømte sanger.

- Ble det som du trodde i sangen?

- Livet blir til mens du lever, og jeg har hatt et fantastisk liv. Om jeg skulle skru klokken tilbake, ville jeg ikke gjort noe annerledes. Jeg har fått en opgave i livet som jeg elsker, men du møter av og til på ting du ikke ønsker. Når du blir rammet av sykdom, ting du ikke kan forutse er det viktig å være moden for forandring i livet, og det har jeg vært. Jeg har fått være i livet jeg ønsker, sier hun.

I februar neste år blir Myhre 66. Det skal feires med egne forestillinger.

Ja, det må jeg jo. Jeg må feire på scenen, sier hun.

LES OGSÅ: – Var vanskelig å ikke le høyt

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.