Hopp til innhold

Mye moro på Autofilmessa

19. - 22. oktober braker det løs igjen, da er Autofilmessa tilbake for 3. gang. Vi kan love fullt kjør med fart og spenning også denne gangen.

Autofilmesse 2004
Foto: Jan Henrik Mo / NRK

I år som i fjor vil Jan-Erik og Tommy være på plass på messa. I tillegg til å vise de morsomste klippene fra tidligere sesonger med Autofil, vil messa by på mye spennende underholdning for både stor og liten. Et lite utvalg følger.

F-16 simulator
Foto: Jan Henrik Mo / NRK

Kjenn suget

Både for dem som trives best med å betrakte ting på avstand, og for dem som vil prøve selv kan vi by på spennende smakebiter.

På messa kan du øve deg på råkjøring med playstation, prøve motorsport- og F-16-simulatorer og kjøre radiostyrte biler, for å nevne noe.

Når du så mener du har det som trengs er kan det være på tide å gå over til ”the real thing”.

Tommy Rustad
Foto: Jan Henrik Mo / NRK

Realiser drømmene

Da kan vi friste med helikopterturer, go-cart og olabilløp. Eller sitter du med en drøm om å være medpassasjerer i rallybil?

Kjøre en toppmoderne stridsvogn? Hva med å leke seg som sjåfør i en ekte gravemaskin? Endelig kan all øvinga i leke-gravemaskinen i sandkassa komme til nytte!

Her er med andre ord litt for enhver smak.

Stillestående

Om man nå er tryggest med begge beina godt plantet på jorden, vil mange forhandlere stille ut biler. Publikum kan stifte nærmere bekjentskap til alt fra selveste Il Tempo Gigante, en Königsegg, og en Ferrari FXX.

Endelig kan publikum også få ta autofil-snekka i eget øyesyn, etter å ha fulgt snekkas utvikling gjennom TV-ruta denne våren.

Det vil i tillegg til dette være en rekke konkurranser og andre aktiviteter. Ta turen innom  Autofilmessa 2006  den 19. - 22 oktober, vi kan love en uforglemmelig opplevelse!

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober