NRK Meny
Normal

Mye moro på Autofilmessa

19. - 22. oktober braker det løs igjen, da er Autofilmessa tilbake for 3. gang. Vi kan love fullt kjør med fart og spenning også denne gangen.

Autofilmesse 2004
Foto: Jan Henrik Mo / NRK

I år som i fjor vil Jan-Erik og Tommy være på plass på messa. I tillegg til å vise de morsomste klippene fra tidligere sesonger med Autofil, vil messa by på mye spennende underholdning for både stor og liten. Et lite utvalg følger.

F-16 simulator
Foto: Jan Henrik Mo / NRK

Kjenn suget

Både for dem som trives best med å betrakte ting på avstand, og for dem som vil prøve selv kan vi by på spennende smakebiter.

På messa kan du øve deg på råkjøring med playstation, prøve motorsport- og F-16-simulatorer og kjøre radiostyrte biler, for å nevne noe.

Når du så mener du har det som trengs er kan det være på tide å gå over til ”the real thing”.

Tommy Rustad
Foto: Jan Henrik Mo / NRK

Realiser drømmene

Da kan vi friste med helikopterturer, go-cart og olabilløp. Eller sitter du med en drøm om å være medpassasjerer i rallybil?

Kjøre en toppmoderne stridsvogn? Hva med å leke seg som sjåfør i en ekte gravemaskin? Endelig kan all øvinga i leke-gravemaskinen i sandkassa komme til nytte!

Her er med andre ord litt for enhver smak.

Stillestående

Om man nå er tryggest med begge beina godt plantet på jorden, vil mange forhandlere stille ut biler. Publikum kan stifte nærmere bekjentskap til alt fra selveste Il Tempo Gigante, en Königsegg, og en Ferrari FXX.

Endelig kan publikum også få ta autofil-snekka i eget øyesyn, etter å ha fulgt snekkas utvikling gjennom TV-ruta denne våren.

Det vil i tillegg til dette være en rekke konkurranser og andre aktiviteter. Ta turen innom  Autofilmessa 2006  den 19. - 22 oktober, vi kan love en uforglemmelig opplevelse!

Kulturstrøm

 • Retroleker redesignet

  En vandreutstilling viser utviklingen av de berømte trelekene fra tidligere Tjekkoslovakia. Bildet her viser hesten som i ny versjon har blitt en alikorn. Nå vises denne koselige delen av europeisk håndverkstradisjon fram på en av de 550 utstillingene under London Design Fair 2018 i september. Les mer om lekene i saken til Wallpaper.

  Alicorn treleke
  Foto: Kutulu
 • Politisk trappepoesi

  En ukjent gatepoet har brukt trappene til Kunsthøgskolen i Oslo til å kritisere institusjonen, blant annet for å ikke ha tatt tak i varsling om seksuell trakassering og for å være en skole for hvite. – Det er et stykke igjen til kategorien vandalisme, sier rektor Jørn Mortensen til Aftenposten.

  Trappepoesi på Kunsthøgskolen i Oslo
  Foto: Christel Marie Blunck