Hopp til innhold

Musikktopp gikk på dagen etter anklager om seksuell trakassering

Mannen er anklaget for å ha seksuelt trakassert ansatte og kunder, og for å ha misbrukt sin posisjon i selskapet.

Ansatte i det aktuelle selskapet i musikkbransjen ble fredag kalt inn til et allmøte.

Her ble det opplyst om at en tidligere sjef måtte gå på dagen etter anklager om å ha misbrukt sin stilling.

– Jeg kan bekrefte at en tidligere ansatt hos oss måtte gå på dagen på grunn av upassende atferd av seksuell karakter. Dette tok vi opp på et møte i dag, sier selskapets leder til NRK.

Maktmisbruket skal ha involvert seksuell trakassering, der mannen blant annet skal ha sendt seksuelt krenkende meldinger til både ansatte og selskapets kunder.

NRK har vært i kontakt med flere som sier de er blitt utsatt for ubehagelige opplevelser med mannen.

Flere episoder som ble mer intense

Det var tidligere i år at mannen fikk sparken fra selskapet. Det skal ha vært to konkrete hendelser som førte til den endelige avskjedigelsen.

– Det kom først flere signaler som var vanskelige å bedømme. Men etter hvert kom det signaler fra flere kanter, hvor vi så at flere episoder hadde eskalert og blitt mer intense. Da fant vi ut at dette var langt unna akseptabelt, sier han.

Lederen vil ikke gå nærmere inn på detaljene i disse hendelsene.

– Jeg vil at de som har opplevd dette skal fortelle det selv. Alvorlighetsgraden er vanskelig å bedømme fordi det kan oppleves ulikt for den enkelte, sier han.

Foregår det en oppvask i musikkbransjen som skuespillerbransjen nå?

– Nei, jeg vil ikke si det, men det er dessverre sånn at det finnes mange menn i bransjen som ikke takler å ha makt – de misbruker den. Vi kan ikke ha sånne folk her, sier han.

Selskapet skal ifølge lederen ikke ha mottatt andre klager gjeldende andre ansatte.

Det har ikke lyktes NRK å få en kommentar fra mannen.

Har du tips om saken? Ta kontakt her.

Kulturstrøm

  • Ei framsyning det er lett å anbefala

    – Kva gjer ein ikkje for å skjula at ein har gjort noko gale? Kva gjer ein ikkje for å lata som at alt er ok? Nett det speler Oddgeir Thune, Maria Blokhus og Kyrre Hellum godt og morosamt ut på Scene 3 ved Det Norske Teatret, skriv teaterkritikar Karen Frøsland Nystøyl om «Sudden death».

  • Cannes-pris til norsk regissør

    Marlene Emilie Lyngstad vant La Cinef-prisen under filmfestivalen i Cannes. Prisen deles ut til talenter fra filmskoler over hele verdenen. «Norwegian Offspring» er avgangsfilmen hennes og ble valgt ut fra 16 nominerte bidrag. Lyngstad har studert ved Den Danske Filmskole i København.

    Bilde tatt utenfor filmpalasset i Cannes før den berømte filmfestivalen startet.
    Foto: AFP