NRK Meny
Normal

Musikkfestival får kjeft for lange køer

Misfornøyde besøkende på den nye musikkfestivalen Findings på Bislett Stadion sier at hele kvelden forsvant til å stå i kø.

Findings

VENTETID: Lange ølkøer inne på Bislett stadion har skapt frustrasjon hos de besøkende på den nystartede Findings-festivalen.

Foto: Ingvild Skolt

Fredag kveld ble den aller første utgaven av musikkfestivalen Findings arrangert på Bislett stadion.

Arrangørene har hanket inn noen av de største artistene innen elektronisk dansemusikk, med den svenske superstjernen Avicii aller øverst på plakaten.

Findings arrangeres i samarbeid mellom konsertarrangørene Live Nation og Sky Agency, som varsler et tett samarbeid og en tung satsing på konserter og festivaler innen denne musikksjangeren i Norge.

Gadd ikke mer

Men av de nærmere 18.000 besøkende, er det mange som har en høne å plukke med logistikken på dansefesten. Flere klager på at kvelden forsvant i regelrett køkaos.

Lars Gaarder Torgersen er blant de misfornøyde festdeltakerne. Han og noen av vennene hans ble så lei at de dro hjem.

– Det var bare kø, så vi gadd ikke mer. Vi sto i opp mot 50 minutter i kø for å få kjøpt en øl, og det var kaotisk og ubehagelig. Det var også lange køer til toalettene. Jeg er veldig skuffet, sier han til NRK.no.

Festivaldeltaker Ingvild Skolt forteller til NRK at hun har opplevd opp mot en time lang kø for å kjøpe øl, og at folk presser mye i køa.

Findings

TOMMEL NED: Artistene får skryt, men Henriette Norberg og vennene hennes mener at køene ødela mye. Fra venstre: Kaja Nilssen, Henriette Norberg, Julie Dahl, Veronica Slettedal og Martine Sanne.

Foto: Privat

– Total nedtur

Henriette Norberg forteller til NRK at hun nå har satt seg på utsida av Bislett, og at utestedene der er fulle av folk på desperat jakt etter øl.

– Vi sto tre kvarter til en time i kø for å kjøpe øl, og 40 minutter for å gå på do. Jeg er veldig skuffa, for vi har brukt mye penger på dette. Artistene er bra, men likevel ødelegger dette stemningen. Jeg er et festivalmenneske, men dette er en total nedtur, sier hun.

Flere andre misfornøyde festivaldeltakere har delt sin frustrasjon på Facebook og Twitter. På veggen til Findings får festivalen stort sett kjeft, og da spesielt for at det er for lange køer.

Dokøer på Findings

DOKØ: En av gjestene sier at hun sto tre kvarter til en time i kø for å kjøpe øl, og 40 minutter for å gå på do.

Foto: Ali Soufi

Politiet var også tilstede, og politioverbetjent Knut Meling sier til NRK at det var mye drikking på offentlig sted utenfor stadion, og at de helte ut hundrevis av liter med øl på gata.

– Mange av dem som ble tatt for å drikke, valget mellom å få en bot og å bli bortvist fra arrangementet, sier han.

Meling bekrefter at det var store kødannelser på innsiden, og mener at det ikke var god nok kontroll fra arrangørenes side.

Skulle ønske det gikk bedre

Restauratør Stefan Jansen, som er ansvarlig for bar og salg, sier til NRK at de har hatt et strømbrudd som har skapt forsinkelser, men at lengden på køene skal være på vei ned.

Han sier at de har folk til stede som måler hvor lang tid folk bruker på å få kjøpt seg øl, og hevder at snittiden ved 20-tiden var 10–15 minutter.

– Andre sier at de har stått én time i kø?

– Noen kan nok ha opplevd dette, og særlig enkelte av køene kan det ha vært ekstra press på. Vi burde ha opplyst bedre på storskjermer for å unngå at folk klumper seg sammen de samme stedene, og at de heller går til de køene hvor det er bedre kapasitet, sier han.

Jansen synes det er trist at noen er misfornøyde.

– Alle skal ha det gøy og moro, og vi skulle ønske at det gikk bedre enn det har gjort. Vi får lære av dette til neste år, sier han.

Kulturstrøm

 • Populær 50 år etter sin død

  Charlotte Wankel er gjenstand for mye interesse, 50 år etter sin død. Hvem var hun, en av våre mest fremtredende moderne kunstnere? Radiomagasinet Studio 2 er på saken.

  Visste du at Norge akkurat nå er dypt inne i en snøkrabbe-krig? EU og norske myndigheter er rykende uenige om hvem som skal få fiske snøkrabber på Svalbard og ikke minst hvor mye de skal fiske. Nå skjerper EU kravene etter instruks fra sin egen fiskerikomité. ** I sommer har Aftenposten avslørt en rekke tilfeller der eksamenssensorer i høyere utdanning har satt karakterer som fremstår som helt tilfeldige. Nå mener Extrastiftelsen at tildelingen av forskningsmidler også foregår på svært tilfeldige måter. ** Lenge har vi trodd at det kun var menn som reiste til Paris for å lære malerkunst av Henri Matisse. Nå viser det seg at også den kvinnelige kunstneren Charlotte Wankel var elev hos den franske mesteren. 50 år etter sin død er hun endelig i ferd med å få sin anerkjennelse. ** Turkmenistans president Gurbanguly Berdymukhamedov – bedre kjent som Arkadag har blant annet forbudt sorte biler, badetøy, neglelakk og hårfarge. Men hvem er han? ** Vi fortsetter vår serie om musikken som kanskje litt ufrivillig har blitt sommerhits. I dag handler det om ABBA-låta "Our Last Summer". ** Netflix-serien "Orange is the new black" handler om rikmannsdattera Piper Chapman som plutselig havner i fengsel og alle de rare menneskene hun møter innenfor murene. Nå er sjette sesong her og vi anmelder.
 • Fotball-VM ble radiosuksess

  Lytterne har strømmet til den digitale radiokanalen NRK Sport under fotball-VM.

  – Oppsiktsvekkende gode tall. Vi har vært helt oppe i 28 prosent markedsandel på den mest hørte kampen (kvartfinalen Russland–Kroatia), sier fungerende mediedirektør i NRK, Arne Helsingen (NTB).

 • Mange feil i «World of Warcraft»

  Den nye versjonen av «World of Warcraft» som blei lansert denne veka var langt frå feilfri, melder VG. Fleire programfeil fører til at spelarar slit med å kome seg forbi fiendane; dei er rett og slett for gode til å slåst. Selskapet bak, Blizzard, forsikrar om at dei fiksar fleire hundre programvarefeil per dag.

  Gutt spiller World of Warcraft
  Foto: NIGEL TREBLIN / AFP