Musikkanmeldelser

 • Best nå: – Gundelach gir gåsehud

  Med analoge synther og gitarsolo setter Gundelach sitt eget preg på låten «The Moon Is a Harsh Mistress». Jimmy Webbs låt fra 1974 er siden blitt tolket av mange, deriblant den norske jazzsangeren Radka Toneff, som Gundelach er inspirert av. Amerikanske Tychos «Easy» er avhengighetsskapende med progressive beats, simple gitar-riff og klangfult lydbilde. Dessuten gir Anna of The North ut en ny smakebit fra sitt kommende album. Alle P3s favorittlåter denne uken.

  Gundelach
  Foto: Tom Øverli/NRK P3
 • Poetisk korsang om klimatrussel

  Det beste korverket til Maja Ratkje så langt, mener NRKs anmelder Eystein Sandvik. «Sirkling» av forfatter Monica Aasprong og komponist Maja Ratkje handler om «økosorg» og ble fremført av Det Norske Jentekor under Oslo Kirkemusikkfestival på søndag. Hør anmeldelsen og musikken her:

Sonoko Miriam Welde

Kulturstrøm

 • Ungdommens favorittbok

  Michael Stilson, og hans «Bare spille ball», ble tildelt Uprisen under Litteraturfestivalen på Lillehammer torsdag. Sju ungdomsskoleklasser har lest og diskutert de fem nominerte bøkene. Selv om det handler en del om fotball i boken, mener juryen at handlingen kunne vært satt til et annet miljø da prestasjonspress, kaotisk familieliv, vennskap, forelskelse og det å ha høye forventninger til seg selv er tematikk (NTB).

  Michael Stilson
 • Åpner Hamsuns dikterstue

  I august vil det for første gang på flere tiår være mulig å komme inn i dikterstua der forfatter Knut Hamsun satt og skrev de siste 25 årene av sitt liv. Den gamle husmannsstua ligger på Nørholm i Grimstad.

  Hamsuns dikterstue i Grimstad
  Foto: Miriam Grov / NRK